home > njuz > SZIGET FESTIVAL 2015 - Kompletirana lista World Music Stage-a

kontakt | search |

SZIGET FESTIVAL 2015 - Kompletirana lista World Music Stage-a

Ove godine posetitelji Szigeta mogu očekivati sjajnu glazbu koja dolazi iz cijelog svijeta, donoseći plesnu muziku na Master Card World music stage. Međunarodno priznati program će ponuditi širok raspon nastupa na Otoku slobode, s posebnim naglaskom na romske običaje i tradiciju. Karte sa popustom su i dalje dostupne do kraja travnja.
World music stage na Szigetu je postao hot spot za ovaj žanr u Mađarskoj u proteklih 15 godina. Mnoge ikone world music scene su nastupile ovdje i program ne samo da odražava nove trendove u svijetu glazbe, nego utiče i na glazbeni okus publike. MasterCard World Music Stage se sada spojio s prethodno odvojenim Roma Tent, Afro-Latin Reggae Stage and the Hungaricum village stage, stvarajući kutak za sve ljubitelje ove glazbe.

Sziget i Mađarska su uporište svjetskoj glazbenoj sceni već desetljećima, a organizacijski tim je vrlo ponosan na ove misije. Činjenica da Budimpešta će biti domaćin WOMEX-u, World Music Expo u listopadu 2015. Godine je još jedan važan korak. Ljubitelji glazbe sada će imati priliku da se zabave na World Music glavnoj bini u Szigetu i vratiti se u glavni gradu Mađarske kasnije ove godine kako bi dobili punu okus onoga što je sviježe u žanru. Više informacija na: www.womex.com

Line-up

Line up će imati poseban naglasak na romskoj glazbi koja dolazi iz svih krajeva svijeta. Dhoad Gypsies from Rajastan je kolektiv besprekornih, mudrih i spiritualnih glazbenika i pjevača i plesača koji će stići iz Indije, dok iz Rumunjske dolaze Taraf de Haidouks kao jedan od kamena temeljaca romske glazbe današnjice. Goran Bregović i njegov bend za svadbe i pogrebe donosi brak ciganskih limenih duvača, tradicionalnih bugarskih melodija, električne gitare i tradicionalnih udaraljki, a tu je i Boban Marković najpoznatiji Balkanski trubač. Počevši svoju novi koncertnu sezonu u Mađarskoj, svjetski poznati obiteljski brass band je postigao gotovo sve što se jedan bend može nadati da će postići. The Egyptian Project okuplja glazbenike svijetske klase koji na virtuozno sviranje dodaju slojeve elektronske ritmove, projekat Jérôme Ettinger-a i debitantski album pod nazivom Ya Amar je najpotentniji album koji proizlazi iz ove zemlje od kad su politički nemiri počeli. Osim toga, mađarski romska glazbena scena će biti zastupljena sa Romengo koji donose novi zvuk istočne europske romske glazbe, i sa koji svira tradicionalnu cigansku glazbu.

Pored fokusa na romskoj glazbi. Klasici iz svijeta world musica će također biti zastupljeni, kao na primer što je portugalska fado zvijezda Marisa. Sziget ponosno predstavlja i Njemački brass band revolucionara LaBrassBanda i najpopularniji Evropski klezmer bend iz Londona She'Koyokh. Iz Mauritanije nam stiže afrorock, Noura Mint Seymali, kao i bend koji crpi inspiraciju iz afrobeat-a i Helsinki-Cotonou Ensemble koji koriste svoje iskustvo iz jazz glazbe da bi pomešali vudu ritmove sa modernim urbanim glazbenim dodirom.

Imam Baildi su počeli sa semplovima i remiksovanjem grčkih pesama iz 1940-ih, 50-ih i 60-ih godina. Bendov prvi album je dosegao sedmo mesto na European World Music Charts i tamo ostao 3 mjeseca. Roy Paci & Aretuska Allstars su stvorili jedan od veselijih i zabavnijih projekata koji us pogodili Talijansku glazbenu ccenu. Zaštitni znak Antwerpen Gipsy-Ska Orkestra je uvijek bio vrela mešavina istočnoeuropske romske glazbe i Jamajčanskog ska, začinjena s buntovnim duhom. Dolaze iz Francuske, zovu se HK & Les Saltimbanks i vešto kombiniraju hip-hopa, harmoniku, violin i bore se za identitet radnika širom svijeta.

Ukrajinski '' Etno Kaos '' DakhaBrakha će donijeti neočekivano, osvježavajuće novi viziju istočne europskim korijenima glazbe. Che Sudaka su danas poznati kao skupine mestizo glazbe diljem svijeta, dok će La Chiva Gantiva doći sa mješavinom afro kolumbijskih ritmova s drugim stilovima glazbe koji oni vole: rock, funk i Afrobeat. Osnovani od strane pisca Rina Durante 1975. , Canzoniere Grecanico Salentino smatra se Italijanskim vodećim i najduže postojećim tradicionalnim glazbenim ansamblom, dolaze iz Salenta, štikle Italijanskog poluostrva.

Listu Mađarskih izvođača upotpunjuju i Besh o Drom mješavina folk glazbe i suvremenih instrumenata (uključujući cimbal i gramofona, na primjer) u stilovima u rasponu od jazza do world music, dok LB27 je formirana iza željezne zavjese 1985. godine, kada je neki dečki shvatili da su Mađari gladni karibskog stila koji je nedostajao iz glazbene scene tada. Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO) su tradicionalni ska veleposlanici Mađarske i jedan od najvažnijih energetskih mladih bendova s različitim korijenima istočne Evrope. Söndörgő je jedan od najaktivnijih i zanimljivih svjetskih glazbenih skupina u Mađarskoj. Njihov je cilj poticanje i očuvanje južnoslavenske tradicije Srba i Hrvata kao u raznim naseljima u Mađarskoj. Osim toga, Szalonna és Bandája, donijeti će autentične mađarske narodne napjeve na ples!

Da se party nikad ne završi pobrinuće se : GypsySoundSystem, DJ Borzin, DJ Luca Vaga, DJ Lord Sassafras i DJ Tagada.

promo guy // 23/04/2015

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*