home > njuz > Nova izdanja - FLANGER DANGER, PORTO MORTO, KREŠO I KISELE KIŠE, HIBRID, IGOR VINCE

kontakt | search |

Nova izdanja - FLANGER DANGER, PORTO MORTO, KREŠO I KISELE KIŠE, HIBRID, IGOR VINCE

Alter rock ekipa sa čvrstim zvukom i hrvatskim tekstovima, Flanger Danger su jedno od zanimljivijih pojava na pulskoj sceni u posljednjih nekoliko godina, a ekipa koja svira u bendu je sve samo ne neiskusna. Redovnim pratiteljima pulske nezavisne scene su imena Debac, Balin, Pačo i Karlo Mirković itekako poznati, tako da u kvaliteti i žestini svirke pravih nepoznanica i nema.



Nakon četiri i pol godine demo statusa, svirki po Puli, Istri ali i šire, te usviravanja i stvaranja u prostorima kultnog pulskog "Rojca", svjetlo dana ugledao je album prvijenac "Da li ti se čini…?". Sniman u legendarnom studiju "Partyzan" u Puli, pod tehničkim vodstvom Deana Pavletića - Toneta, te uz miks i mastering Perice Šurana, još jednog Puležana s ljubljanskom adresom. Autor svih tekstova je osnivač i frontmen benda Debac, a cijeli je kolektiv autor glazbe i aranžmana.

Njegovanje alternativnog i nezavisnog izričaja nastavljeno je i kod same formalnosti izdavanja albuma, koji je izišao za sve prisutniju nezavisnu izdavačku etiketu "OSA Media" iz Labina.

Svakako je vrijedan spomena i već ranije snimljen prvi video spot za singl "Sedam" koji je najavio objavljivanje albuma. Video je sniman u matičnoj prostoriji benda, a dočarava istinsku atmosferu beskompromisne svirke bez puno kombiniranja, razrađivanja scenarija ili maskiranja efektima.. Za video je bio zadužen dugogodišni prijatelj Saša Đuračić, poznat široj publici kao Sale Undertoon.





---------------------------------------------------------

Sastav Porto Morto predstavlja "Ručak", novu pjesmu i video ususret debitantskom albumu koji će biti objavljen ove jeseni. Ručak je četvrta pjesma sa skorašnjeg albuma, a mix i mastering pjesme radio je Franjo Heršak (Runaways production).

"Pjesmu i video smo razvijali paralelno i kroz proces stvaranja utjecali su jedno na drugo... Za "Ručak" smo na pomalo nadrealističan način pristupili svakodnevnim predmetima i mješali ih sa stvarnim potrebama." - kaže Porto Morto. Debitantski album ovog mladog koletiva glazbenika svjetlo dana trebao bi ugledati ove jeseni pod nazivom "Portofon". Uz sve dosadašnje objavljene pjesme, među kojima su "Hrast", "Uspavanka" i "Barem Tamo" , debitantski uradak sadržavat će još 6 novih pjesama i videa.



----------------------------------------------------------

Spot za pjesmu "Inače" drugi je službeni spot Kreše i Kiselih Kiša. Iako je zamišljen kao prvi, zbog tehničkih poteškoća snimanje odužilo na gotovo 15 mjeseci, te je u međuvremenu snimljen spot za pjesmu "Uvijek". Pjesma "Inače" nalazi se na albumu iz 2013. - "Još ti nije jasno da ti nije kasno". U spotu su osim članova benda sudjelovali su još i Ivana Ševerdija, Zoran Štajdohar, Vanja kauzlarić i Nenad Korajlija, a iza kamere nalazio se Boris Rakamarić.



---------------------------------------------------------

Hibrid je producent elektronske muzike, te ovo je njeogv prvi oficijelni video spot. Od ranije, prepoznatljiv je po svom neobičnom zvuku koji je mješavina raznih pravaca sa plesnim ritmom, te njegova pjesma "Bašeskijina Samoća" naišla je na podršku publike i muzičara iz cijele BiH i regiona.
Ovaj put, elektronsa muzika je u kombinaciji raznih melodija sa vokalom iz jednog od skečeva Top Liste Nadrealista, te poznatom melodijom harmonike iz kompozicije "Valovi dunava".
Ideja i priča koju pjesma i spot nose, ispričana su kroz put jednog dječaka, od ružnog i devijantnog ponašanja, do pristojnog i uzornog, kakav bi i stvarno treba biti.



------------------------------------------------------

Beogradski međunarodno aktivni muzičar Igor Vince Vince započeo je novo poglavlje svoje karijere objavljivanjem autorskog albuma "Let's Do It" punog iznenađenja i pozitivnih vibracija za sve one koji su žedni istinske inovacije na polju svetske muzike. Virtuozni muzičari iz Beograda i celog sveta sakupili su se da podrže njegov trud, uključujući takve majstore poput Femi Kutija i Dean Bowmana.
Nekako prirodno, prvi singl je sveža letnja reggae numera "Find Love", na kojoj se Igoru pridružuje mladi Jamajkanac Tommy T. U osnovi, ova zarazna pesma je lover's rock sa dva kompatibilna glavna vokala. Počinje i završava kao himna višeglasnim pevanjem. U međuvremenu, slaba je šansa da će vam energični gruv dozvoliti da sedite mirno.

terapija // 22/05/2015

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*