home > njuz > Nova izdanja - ANATOMIJA i GOBAC, FLYER, KANDA KODŽA I NEBOJŠA, REBEL STAR, RUNDEK CARGO TRIO, DOSH LEE VS KAWASAKI 3P

kontakt | search |

Nova izdanja - ANATOMIJA i GOBAC, FLYER, KANDA KODŽA I NEBOJŠA, REBEL STAR, RUNDEK CARGO TRIO, DOSH LEE VS KAWASAKI 3P

Prvi singl grupe Rebel Star "Radio" sa albuma "Reka". Treba još kaj reći!? Hitčina!



---------------------------------------------------------------------

Neven Kepeski i Davor Gobac osnovali su Psihomodo pop 1983. U vrijeme demo faze Kepeski je uglavnom bio autor svih pjesama koje bi se najkraće mogle opisati kao post-punk.

S Kepeskim na gitari Psihomodo Pop odsvirali su pedesetak koncerata širom tadašnje Jugoslavije, no 1986. Kepeski napušta grupu kako bi se posvetio fakultetu, gdje će kasnije magistrirati književnost, a Psihomodo pop 1987. snimaju legendarni album "Godina zmaja". Na tom albumu nalazi se i pjesma "Zauvijek", jedna od najpopularnijih iz preddiskografske faze, koju je napisao upravo Neven Kepeski.

Psihomodo pop se definitvno okreću vedrijem zvuku, a Kepeski glazbu mijenja za novinarstvo i izdavaštvo (rock-kritiku, radio, TV, uređivanje magazina, knjiga....). Tek tu i tamo piše tekstove za pop-izvođače poput Tajči ili Neki to vole vruće.

Godine 2013. Psihomodo pop posežu za "Donnom", jednom od najranijih pjesama Nevena Kepeskog (napisao ju je u 8. razredu osnovne škole!) koja postaje super hitom i jednom od nosećih pjesama na albumu "Čiribu čiriba". I pjesma i album ovjenčani s, na kraju, Porinima.

Je li uspjeh "Donne" ili nikad uglasla želja za rock iskazom bila poticajem da se ponovno počne baviti glazbom, Kepeski kaže da ne zna ni sam. "Vjerojatno jedno i drugo", napominje.

U svakom slučaju 2014. počinje pisati nove pjesme i malo-pomalo stvarati okvire za svoj novi projekt - Anatomiju. "Riječ je o bendu koji i postoji i ne postoji", kaže. "No zasigurno je da Anatomija neće imati stalnog pjevača, nego će se pjevači mijenjati ovisno o potrebama svake pjesme."

Imajući u vidu sve izrečeno zvuči dosta logično i prirodno činjenica da je Neven Kepeski prvu pjesmu, "Apostol", napravio zajedno s Davorom Gopcem. "Htio sam nekako povezati svoje vlastite godine koje su - u glazbenom smislu - pojeli skakavci, i početi otamo gdje sam prije skoro 30 godina stao, dakle od Psihomoda i Gopca." "Apostola" je aranžirao i producirao Duško Mandić koji iza sebe ima stotine albuma kao multiinstrumentalist, aranžer i producent. S Duškom Mandićem Kepeski radi i na ostalim pjesmama.



-----------------------------------------------------------------------------

Novi singl Flyera, pjesma "More", ljetna je priča, puna pozitive koja govori o moru iz perspektive jednog tipičnog Zagrepčanina za kojeg more znači bijeg od stresa i svakodnevnih obveza. Glazbu i tekst potpisuje Mario Kovač dok je aranžman djelo cijelog benda.

Nakon godina skupljanja iskustva po raznim zagrebačkim studijima i suradnje s mnogim producentima, Flyer se vraća u studio Croatia Recordsa gdje je pod producentskom palicom Gorana Martinca nastao i njihov prvi album "Epopeja". U istom studiju snimljen je i video spot za "More" u režiji Dinka Pasinija koji je, zanimljivo, snimljen spontano, doslovno 15 minuta nakon samog snimanja pjesme.



--------------------------------------------------------------------------

,,Šta je sa Tibetom? je treći video singl sa albuma Volja za noć i predstavlja proširenje saradnje sa kreativnim timom beogradskog festivala Resonate, odnosno sa Marijom Jelesijević i Marijom Šarac, koje potpisuju režiju spota. Likovnost ovog spota obeležava istraživački pristup simbolici noći i snova i to je pristup koji smo i mi imali radeći na ovoj i ostalim pesmama Volje za noć. Prvi utisak posle premijere spota je da je pesma Šta je sa Tibetom? dobila primerenu vizualizaciju, drugačiju od naših dosadašnjih video radova, sa tamnim bojama kakav je i trenutak u kome smo, ali sa snažnom željom za prevazilaženjem takvog trenutka... makar to bilo i kroz jezik snova", ovako članovi grupe Kanda Kodža i Nebojša dožovljavaju novi spot.

Kanda kodža i Nebojša su beogradska petorka čija se muzika obično opisuje kao fuzija brojnih žanrova koje su ovi muzičari istraživali od prelomne 1991. Oslanjajući se na talenat, inteligenciju i ljubav kao pogonsko gorivo svog delovanja, KKN je stekao status predvodnika roka sa naših prostora u vremenima u kojima vrednosti koje zastupaju i za koje se svojom umetnošću bore ne znače ništa. Njihov opstanak na sceni, popularnost koja sa svakim novim albumom sve više raste, samo potvrđuju njihovu vrednost i veličinu. U prethodnih 10 godina KKN su održali više od 600 koncerata širom regiona - od intimnih klupskih svirki do festivalskih nastupa.
Svedočenje neuporedivoj i tananoj lirici Olivera Nektarijevića, prvog među jednakima, iskustvo je koje se nezaustavljivo uvlači pod kožu, ne ostavljajući prostora za ravnodušnost. I dalje učeći na putu, KKN na svakom nastupu svira ,,koncert svog života" kojim poništava nametanje sveopšte bespomoćnosti.
Aktueni album ,,Volja za noć" je kritika do sada opisala kao višeslojnu ploču koja će vam svakim slušanjem pružiti nešto novo, ističući pored interesantnih muzičkih rešenja i produkcije na višem nivou ispovedne tekstove Olivera Nektarijevića sa nesumnjivom literarnom vrednošću.



--------------------------------------------------------------------------------

Aktualan i najavni singl "Don Juan" netom objavljenog albuma "Mostovi", Rundek Cargo Trija dobio je i prateći videospot. Spot je uvertira u velike nadolazeće koncerte - 18. lipnja u zagrebačkoj Tvornici kulture te 19. lipnja na šibenskoj tvrđavi sv. Mihovila.

"Spot smo snimali na Braču. Glavni junaci su Corto Vranić, Ducin sin i Jack Russelica Karapat, koja je član obitelji Rundek. Svileni šalovi su svileni sariji doneseni iz Varanasija, najstarijeg živog grada na svijetu uz rijeku Ganges u Indiji. Prirodni kameni luk kojem smo se u spotu poklonili zove se Koloč, a nalazi se na pola sata hoda od Nerežišća. Oko njega se, prema legendi, skupljaju vile i satiri i noću se tamo može čuti njihov pjev...", kazao je Darko Rundek.

Redatelj spota je Radislav Jovanov - Gonzo, a neki od prekrasnih kadrova iz spota poslužili su i za grafičko oblikovanje omota albuma "Mostovi" koji od sada možete slušati i na Deezeru.



--------------------------------------------------------------------------------

Samouki zagrebački butchrowing sastav Dosh Lee te T.V. (43) i D.P. (41) iz benda Kawasaki 3P objavili su zajedničku kompoziciju "Bijeli zeko". Na prvi pogled djeluje kao zakašnjeli, no ustvari se radi o preuranjenom uskršnjem singlu, čiji je osnovni cilj potaknuti javnost da na vrijeme počne misliti na Uskrs, najvažniji i najveći katolički blagdan. Pjesma progovara o istinskoj međuljudskoj ljubavi te odnosu čovjeka prema životinjama, a posvećena je liječenim tabletomanima te zastupnicama i zastupnicima hrvatskog sabora, koji naporno rade da dovedu našu državu na pravi put.

Singl "Bijeli zeko" je snimao i miksao Antonino Šimić u "Greenwood studiju", za mastering su zaslužni Tomislav Hleb i Oleg Colnago, dizajn naslovnice je remek - djelo Gordane Periškić, a autori glazbe, teksta i aranžmana žele ostati anonimni.

terapija // 10/06/2015

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*