home > njuz > MOČVARNI LABORATORIJ, 3. CIKLUS, 16.10.2006 - 1.2.2007.

kontakt | search |

MOČVARNI LABORATORIJ, 3. CIKLUS, 16.10.2006 - 1.2.2007.

Nakon višemjesečne pauze, prikupljanja novih i obnavljanja starih sastojaka, Močvarni laboratorij je opet u funkciji. Naš kul tim stručnih voditelja podijelit će sa vama svoja znanja i iskustva te vas uvesti u prostranstva kreativnosti i novih saznanja.

ETNO RADIONICA
Pričom i pjesmom proširit ćemo poimanje glazbe, a zatim etno-glazbe. Tko može i želi - pjeva, a oni koji sviraju neki instrument - sviraju. Dobrodošli su i oni koji će samo lupkati/udarati ritam standardnim ili improviziranim udaraljkama ali i oni koji vole sve to slušati. Cilj je da svi osjete kako mogu sami pjevati i svirati. Također - osjetiti kako glazba zbližava ljude, upoznati se s našom etno - glazbom i glazbom iz svijeta.
Voditeljica: Dunja Knebl, etno pjevačica.

GLUHO UHO III (TONSKA RADIONICA)
Radionica za sve koji žele naučiti više o zvuku, "live" produkciji, te produkciji zvuka uopće. Saznajte sve o mikrofonima, dinamici zvuka i fizičkim zakonima koji vladaju unutar akustike te kako ih kontrolirati uz pomoć raznih sofisticiranih uređaja. Želite li se susreti s profesionalnom audiom opremom lice u lice ovo je pravo mjesto za vas! Bilo kakvo predznanje nepotrebno, ako ne i nepoželjno!!!
Voditelj: Damir Babojelić, Močvarin ton-majstor.

LIKOVNA RADIONICA
Polaznici će se kroz radionicu upoznati s terminima i metodama iz likovne umjetnosti, te usvajanjem vještina upotrebe likovnih sredstava razviti vlastito analitičko promatranje, oblikovno mišljenje i stvaralačku maštu. Individualnim pristupom polaznici se vode ka postizanju kreativnih i izražajnih sposobnosti s ciljem stvaranja osobnog likovnog izraza. Također, rad likovnih radionica referira se na djela suvremene umjetnosti i uključuje aktualna zbivanja na likovnoj sceni.
Voditeljica: Marijana Stanić, prof. likovne culture, umjetnica i voditeljica galerije Močvara.

ZLOBUBNJARSKA RADIONICA
Svatko, bio star 10 ili 90 godina, žensko ili muško, zna svirati, ali možda još ne zna da zna. Na ovoj radionici ćete saznati da imate ritma i muzikalnosti i to pomoću dva drvena štapa (tzv. palicama) lupajući po napetoj opni bubnja . Da sve to ne bude kaos i buka, a da bude muzika pobrinut će se voditelj radionice. Dođite i kroz tri mjeseca ćete zajedno s ostalim polaznicima osjetiti atmosferu i trnce zajedničkog ritma, tempa, muzike. Jednom rječju - svirat ćete , što ćete moći pokazati na završnoj prezentaciji.
Voditelj: Zoran Šuster, dugogodišnji član Zlih bubnjara.

ŽONGLERSKA RADIONICA
Počet ćemo sa izradom jednostavnijih rekvizita i vježbama koordinacije ruku i tijela te se spremno baciti na bacanje i hvatanje svega što može letjeti (loptice, klave/ćunjevi, diabolo, devilstick, poi/kiwido, tanjuri, ringovi). Pripremite se na puno domaće zadaće koja je odličan kontrast učenju jer psihički opušta, oslobađa seratonin pa ste sretni, a fizički zateže pa dobro spavate.
Predznanje nije važno, a ukoliko ga posjedujete, nadopunit ćete ga. Prvi cilj radionice je usvajanje osnova vještine žongliranja i ekvilibrizma, a drugi objedinjenje naučenog i timskog rada u performance kojim ćete se na kraju predstaviti javnosti i naučiti razlikovati opuštenu vježbu od nastupa
kada su ruke odjednom teške, a fokus bježi. Skupa ćemo se upustiti u druženje, učenje, osmišljanje nastupa i veselje na kraju.
Voditelj: Davor Peršić, klaun, žongler, luda, a u stvari professor sociologije.

DRAMSKA RADIONICA
U prvom dijelu radionice obrađivat će se nekoliko različitih glumačkih tehnika s naglaskom na kreiranje lika (Stanislavski, Chekov, Boal...). Posebna pažnja će se posvetiti osnovama scenskog govora i pokreta, a polaznike ćemo upoznati i s nekim alternativnim metodama kreativnog performativnog rada (tehnike disanja, yoga...). Ovisno o željama polaznika, cilj radionice bit će ostvarenje performansa ili klasične dramske predstave od odabira sve do premijerne izvedbe pri čemu se nećemo baviti isključivo glumačkim dijelom posla već posvetiti i dužnu pažnju ostalim segmentima kazališnog zanata (dramaturgija, režija, kostimografija, scenografija...).
Voditelj: Mario Kovač, kazališni redatelj.

DJ RADIONICA
DJ radionica će se odvijati u ugodnoj skupini do 5 polaznika, s naglaskom na individualni pristup. Uz primjere glazbe kroz povijest i načine na koji su se određeni žanrovi miksali, praktični dio će biti otvoren za Vaše sugestije oko stilova za koje se želite kasnije opredijeliti. Ako nemate jasan fokus koji bi trebao biti Vaš stil, rekreativno druženje uz šarolikost glazbenih pravaca može Vam biti inspirativno. Tehnika koju radionica isključivo pokriva jest beat-mixing (house,
break-beat, electro, techno, drum 'n' bass, jungle). ...
Upoznavati ćemo se sa cd playerima, gramofonima i naravno dj miksetom.
Voditelj : Višeslav Laboš (višegodišnji voditelj dj workshop-ova u net klubu MAMA) i gosti.

PUT U SREDIŠTE KRATKE PRIČE (KNJIŽEVNA RADIONICA)
Put u središte kratke priče - pokušaj je da se iz različitih perspektiva sagleda njezina paradoksalna narav: njezina kratkoća i fragmentarnost proizvodi nerijetko začudnost i neobičnost koja je pamtljiva i upečatljiva.
Kako nastaje kratka priča? Tko je pripovjedač kratke priče? Tematsko-motivski prostor kratke priče? Jezik i pričanje u svakodnevici? Kako kratku priču pisati - kako je čitati? Može li kratka priča biti: riječ, rečenica?
Kratka priča kao pokretan i tranzitan žanr - sve govori o prostoru, o sebi. Kome kratka priča govori? Tko su autori kratke priče? Hrvatska kratka priča?
Radionica je zamišljena u dijaloškoj i spisateljskoj formi. Međusobno čitanje, komentiranje. Radionica kao jedan od putova u središte kratke priče!
Voditelj: Miroslav Mićanović, pisac.

Cijena pohađanja radionica:
Radionice traju tri mjeseca, te je cijena mjesečno 120 kn,
ili 300 kn ukoliko plaćate sva tri mjeseca unaprijed.

Ne dopustite da vas savlada zimski san, pobudite svoje vijugice, razdrmajte svoje ćelijice, probudite svoje skrivene talente, te zavirite u svijet malih čuda likovne umjetnosti, teatra, zvuka, žongliranja, književnosti…
Prijavite se na lab@mochvara.hr.
Više informacija saznajte na www.mochvara.hr/lab.
Za sve dodatne informacije pišite ili zovite:
lab@mochvara.hr, 091/666 2223.

promo guy // 06/10/2006

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*