home > njuz > Nova izdanja - BOA ft. Remi, SLOMING MOOPS, IVANA RUSHAIDAT & RAKETE, ZOON POLITIKON, AUGUSTE, GROF KANIZSAI & ROBIJA HRVATA, KASCHADE

kontakt | search |

Nova izdanja - BOA ft. Remi, SLOMING MOOPS, IVANA RUSHAIDAT & RAKETE, ZOON POLITIKON, AUGUSTE, GROF KANIZSAI & ROBIJA HRVATA, KASCHADE

BOA ft. Remi

Ususret novom albumu "Dok glazba traje" i zagrebačkom koncertu 4. veljače, grupa Boa predstavlja novi singl i spot za pjesmu "Daleko u proljeće" koju su snimili u suradnji s Remi.

Sloming Moops

Garage punk one-man band Sloming Moops objavio je diy spot za pjesmu "Most of all" - singl s prvog albuma "Puzzle". Video je sniman mobitelom i realiziran uz pomoć najboljih frendova na svijetu.



Sloming Moops je garage punk one-man band rođen na ljeto 2015. uslijed manijakalnog slušanja Obliviansa, Jaya Reatarda, Sonicsa i sličnih garage rock heroja. Ubrzo nastaju stvari koje čine prvi album "Puzzle", izdan na jesen 2015. na imaginarnoj etiketi Triple Zed Records. Album sadrži 11 bučnih i prljavih lo-fi stvari koje rijetko prelaze magićnu granicu trajanja od 2 minute. Moopsi njeguju bučne gitare, lo-fi vokale, prljavu produkciju, diy vizuale, spotove snimane mobitelom i ostale aspekte garage rock estetike 20. i 21. stoljeća.

Ivana Rushaidat & Rakete

Nakon odlično primljena prva dva singla "Bijela buka" i "Jednog od Vas", autorskom timu na Ivaninom debitantskom albumu koji je u pripremi pridružuju se i Davor Viduka kao autor glazbe, koji uz Martu Muždalo potpisuje i stihove za najnoviji singl "Ne dam te". Aranžman potpisuje Vlado Mirčeta, koji je uz Berka Muratovića iz grupe Jinx zadužen za produkciju istoga.



Novi singl prati i vrlo zanimljiv animirani video spot u režiji multimedijalnog umjetnika Dalibor Barić. Osim Dalibora u realizaciju spota uključeni su i Josip Ivančić kao snimatelj, Damir Klemenić kao suradnik za pokrete te Ivana Bilandžija Billy kao šminkerica.

Zoon politikon

Zoon politikon, podgorički rok bend, objavio je video spot za pjesmu "Pu, spas!", koja se nalazi na aktuelnom EP-ju ovog benda, "Pu, spas za sve nas!", izdatom u decembru 2015. Tvorac spota je Mladen Ivanović, mladi režiser koji je sa ovim bendom već sarađivao pri stvaranju video spota za pjesmu "Čovjek pas", sa njihovog albuma "Rupe u glavi", 2013. godine.

Ivanović potpisuje mjesto režisera, kamermana, montažera, glavne glumačke uloge i idejnog pokretača novog ostvarenja. Ovo je prvi spot Zoon politikona koji je snimljen van granica Crne Gore, i to u San Francisku (SAD), te se u spotu mogu prepoznati znamenitosti poput mosta Golden Gejt i ozloglašenog zatvora Alkatraz.



Video spot za pjesmu "Pu, spas", četvrti je spot benda Zoon politikon, koji je osim spotova, za četiri godine postojanja, objavio isto toliko izdanja, a sva su dostupna za besplatno preslušavanje i preuzimanje na sajtu www.bucanpas.com. Izjava članova benda: "Video spot donosi priču o jednom samoubistvu za koje se motivacija gradi na izgled apsurdnim, ali učinkovitim sredstvima. Glavni lik suočen je sa nepoznatim ljudima koji kao da odbrojavaju njegovo vrijeme, i to koristeći znakove koji su u našem društvu konotirani nacionalnim, vjerskim i političkim podjelama.

Tekst pjesme "Pu, spas!" savršeno se uklopio u zadati kontekst i podržao priču bez pretenzije da se u par stihova pruži banalan odgovor na postavljeno pitanje. Ovom temom smo se bavili zato što podaci do kojih se može doći, nedvosmisleno ukazuju na to da je stopa samoubistava u Crnoj Gori mnogo iznad evropskog prosjeka i da se radi o ozbiljnom društvenom problemu. Dugujemo veliku zahvalnost svima koji su pomogli u izradi ovog spota koji je izrastao iz ogromnog Mladenovog entuzijazma i posvećenosti. Imali smo čast da sarađujemo sa čuvenim nikšićkim glumcem Mirom Nikolićem, koji je govorio odlomak iz "Poslanice Katunjanima", Petra I Petrovića Njegoša, kojim se video spot otvara i zatvara."

Reditelj spota, Mladen Ivanović, došao je u žižu interesovanja crnogorske javnosti, nakon što je osvojio nagradu za najbolji debitantski film na New Balkan Film Festu u Štokholmu za dokumentarni film "Između rijeke i ljudi". Film se bavi problemom deponije u Beranselu.

Podaci o stopi samoubistava u Crnoj Gori: "Stopa samoubistava u Crnoj Gori duplo je veća od evropskog prosjeka. Samoubistvo je drugi najčešći razlog smrti adolescenata i mladih do 24 godine starosti. Svaki treći dan u Crnoj Gori neko sebi oduzme život. Od 2010. Godine nadležnost nad informacijama o uzrocima smrti prenijeta je na Institut za javno zdravlje i od tada nemamo zvaničnih podataka o suicide jer je Zavod za statistiku izgubio pristup njima. Posljednji zapaženi novinski članci koji se bave ovom temom su iz 2013. godine. Brojni stručnjaci i mediji upozoravaju da je ovaj problem alarmantan i u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a pri tom sve tri države imaju manju stopu suicida od Crne Gore."

Auguste

Ususret koncertnoj promociji debitantskog albuma u zagrebačkoj Tvornici u petak 29. siječnja, Auguste su objavile novi singl "Tražiš neki razlog".

Riječ je o petom singlu s hvaljenog albuma prvijenca "Sve što je nekada bilo važno". Pjesma "Tražiš neki razlog" najviše naginje jazzu, prvenstveno zbog istaknutog swing bubnja. Ovdje su veliku ulogu u stvaranju glazbe odigrali i članovi benda Tomislav Leko i Jerko Jurin koji se uz dvije Auguste prvi put pojavljuju i kao autori. U ovoj jazz-pop pjesmi Auguste su namjerno slagale kontrast teksta i glazbe, jer, kažu, svaki se prekid veze i kraj može gledati i kao početak.



Auguste su Gordana Marković i Ivana Lulić, a ovaj zagrebački kantautorski pop duo u svojim pjesmama vješto isprepliće jazz, indie folk i retro utjecaje s akustičnim popom. Sredinom listopada prošle godine objavile su debitantski album ''Sve što je nekada bilo važno'' pod etiketom Dallas Records. Odlične recenzije albuma dovele su Auguste među top izdanja domaće produkcije u 2015. godini po izboru glazbenih kritičara koji sustavno prate glazbenu scenu.

Jedinstvo glazbe i teksta melodično je nenametljivo, pa su upravo jednostavnost i iskrenost glavne odlike ovog debitantskog ostvarenja. Dosad sva četiri objavljena singla, ''Ona'', ''Magla'', ''Budiš more'' i ''Sjajim'', prepoznata su od strane glazbenih urednika hrvatskih radio postaja te su se našla na HR TOP 40 listi najslušanijih singlova čime su napravile sjajan uvod u uspješnu godinu. Kritika ih smješta na vrh novog kantautorskog vala, hvali njihove odlične vokale i nerazmetljiva višeglasja, te navodi da ozbiljan pop Augusti koji naginje ka jazzu donosi osvježenje na domaću scenu. "Tražiš neki razlog" je ujedno posljednji singl s albuma "Sve što je nekada bilo važno" jer Auguste imaju gotove pjesme za sljedeći album i uskoro ponovno ulaze u studio.

Ivana i Gordana autorski potpisuju sve pjesme na debitantskom albumu, a veliku ulogu u stvaranju imao je njihov producent Tomislav Šušak (Vatra, Skaut) koji je autor aranžmana. U zvuku Augusta sudjeluju i glazbenici iz njihovog pratećeg benda, Tomislav Leko na klavijaturama, Jerko Jurin na bubnjevima te Marko Radić na bas gitari koji će im se pridružiti na koncertnoj promociji albuma "Sve što je nekada bilo važno".

Grof Kanizsai & Robija Hrvata

Grof Kanizsai je prije desetak dana objavio novi spot z apjesmu "Ja ne pijem vodu" u kojem je svirao uživo.



Snimatelj : Damir Kranjac - Galerija Štala
pored Grofa lijevo : Sanda Križanić desno : Jasmina Milosavljević

Kaschade

Artist-Kaschade
Album-Dark Advance(Maxi Single Version 2016)
Genre-Ambient,Experimental Rock,Space Music
Discography-kaschade.bandcamp.com/
Facebook-facebook.com/kaschade
twitter.com/kaschade
Download-mediafire.com/download/5n2ac39gdnqfio4/KASCHADE-Dark+Advance%28Maxi+Single+Version+2016%29.zip
.....



KASCHADE Dark Advance (Maxi Single 2016) from KASCHADE on Vimeo.

ABOUT KASCHADE
The Sound of Kaschade is Melancholic, Depresive and Cold.
Slush and Winter Tales.Awake a real German Gothic Music.
A Romantic age of Novalis and Caspar Friedrich David World.
.....
Video Clip Dark Advance Crew are
Bekus,Vega,Kaschade
2016

promo girl // 25/01/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*