home > njuz > Nova izdanja - NO RULES, GOBLINI, JUSTIN'S JOHNSON, RADIO AKTIV, BAMWISE, MAYALES feat. TERESA KESOVIJA, JINX, LUXUS LORD, ZAYN, THE ANT, SRKI & IVI, DOMAGOJ ŠIMEK

kontakt | search |

Nova izdanja - NO RULES, GOBLINI, JUSTIN'S JOHNSON, RADIO AKTIV, BAMWISE, MAYALES feat. TERESA KESOVIJA, JINX, LUXUS LORD, ZAYN, THE ANT, SRKI & IVI, DOMAGOJ ŠIMEK

No Rules

Tuzlanski rock'n'roll bend No Rules snimio je novi spot za pjesmu ''Na cesti bola'' u produkciji Salt and flow. Ovim pilot singlom bend No Rules počinje promociju novog dugočekivanog četvrtog studijskog albuma koji je snimljen u studiju Pogon u Tuzli u produkciji Dražena Mulaosmanovića.



Video spot "Na cesti bola" sniman je na lokacijama Panonskih jezera i lokacijama u okolini Tuzle.

Bend namjerava snimiti još dva spota u narednim mjesecima koji će se izbacivati kao singlovi do izlaska novog albuma koji će objaviti izdavačka kuća Front Rock iz Maribora.

Na albumu ce se naći jedanaest novih pjesama koje govore o ljubavi, boli i politici, kako ističe frontmen benda Goran Čampara. Takodjer, bend ce nastupiti u Sarajevu 30-og jula i 20-og augusta u sarajevskom klubu MASH u sklopu SFF-a, a na jesen ih očekuje turneja u Srbiji i Sloveniji.

Bend No Rules postoji od oktobra 1999. godine i jedini je bend iz BiH koji svira rock'n'roll- rhythm & blues, sa tekstovima na bosanskom jeziku, po čemu su i jedinstveni na ovim prostorima. Iza njih su vec tri uspješno objavljena albuma, nastupi na brojnim festivalima, turneje u regionu i uspješne turneje u Sloveniji i Holandiji. Dobitnici su brojnih nagrada, od kojih najznačajnija bosansko-hercegovačka muzička nagrada "Davorin", kao i nastup kao predgrupa bendu Deep Purple U Sarajevu. Pored Gorana Čampare- vokal i gitara , bend čine Sanin Imamović- solo gitara, Željko Jokić-bas gitara i Sead Hadžić-bubnjevi.

Goblini

GOBLINI objavili singl sa kompilacije 'Za Tebe - a tribute to KUD Idijoti'



Nakon singlova koje su iznedrili Hladno Pivo i Rambo Amadeus, sa kompilacije posvećene punk legendama, bendu KUD Idijoti stiže i singl iz kuhinje šabačkih GOBLINA. U pitanju je obrada numere "Marjane, Marjane" sa albuma "Megapunk".

"Jako nam je drago što možemo da budemo deo ove priče gde su se okupili svi bendovi iz bivše Jugoslavije. KUD Idijoti su vrlo važan bend kada pričamo o našoj punk sceni i nadamo se da će ova kompilacija i nekim novim klincima objasniti koliki je uticaj ova četvorka imala na sve bendove koji trenutno rade i stvaraju." ističu šabački pankeri.

Kompilacija "Za Tebe - a tribute to KUD Idijoti" će svetlost dana ugledati 14. oktobra, kada je godišnjica smrti pevača Branka Črnca - Tuste. Na kompilaciji je učešće uzelo 25. bendova, A pored Hladnog Piva, Ramba Amadeusa i Goblina, svoj doprinos su dali bendovi Dubioza Kolektiv, S.A.R.S., Lačni Franz, Novembar, Psihomodo Pop, tito's boys i mnogi drugi.

Izdavač kompilacije je kuća Nocturne Media, a sav prihod ostvaren od prodaje fizičkog i digitalnog izdanja će biti uplaćen u humanitarne svrhe, fondu za decu obolelu od malignih bolesti.

Justin's Johnson

Swing punk bend iz Splita Justin's Johnson izlazi vani s novim singlom pod imenom 'Tvrd'. Ekipa ove godine sprema nešto posebno. Spot za novi singl radnjom se nadovezuje na 'All In', prethodni uradak splitske šestorke koja na regionalnoj sceni žari i pali posljednjih mjesec dana. Nakon pljačke, drame i napetih crimi djelova s velikim puškama pogledajte ovdje kako su se momci snašli u zatvoru.



Radnja je sve napetija i raspliće se kako se bliži i njihov novi album koji izlazi ove jeseni. Pratite daljnji razvoj priče koji osim aktualnog uključuje još dva nastavka. Redatelj spota je njihov vjerni suradnik Toni Mijač, a spot je snimljen u splitskom RoomEscapeu te na raznim lokacijama u Splitu i Dicmu. "U drugom spotu saznajemo što se događa s momcima kada su završili iza rešetaka na odsluženju kazne. Ali, naravno na kraju spota dolazi do ponovnog zapleta koji će nas uvesti u treći spot", objasnio je Toni.

Radio Aktiv

Nakon dosadašnjih uspješnih singlova ("Isto sunce", "Jure, žure", "Ovo nije san") s hvaljenog albuma "Stvarnost između reklama", Radio Aktiv predstavlja pravu ljetnu poslasticu! Idealno je vrijeme za "Par minuta ljeta" pa je tako i ova lagana reggae pjesma duhovitog, ali i sadržajnog teksta, jedva dočekala ljeto za svoj izlazak. Za singl "Par minuta ljeta" je u režiji nagrađivanog redatelja Staše Tomića snimljen videospot, koji dočarava kontrast automatizirane svakodnevice i sanjive idile o kojoj svi ponekad maštamo. Glumački par spota čine Marin Marasović i Klara Pelemiš.

"Pjesmu sam pisao maštajući upravo o onome o čemu govori refren - o tih par minuta ljeta da se odmorim od svijeta" - rekao je frontmen grupe i autor Branimir Čubrilo - Brane.

U odnosu na verziju objavljenu na albumu "Stvarnost između reklama", pjesma je doživjela i svojevrsan "remix":



"Objavljivanje singla iskoristili smo kao priliku za osvježavanje zvuka, željeli smo pjesmu učiniti još ritmičnijom, a slična osvježenja planiramo i u nadolazećim singlovima" - dodao je Brane.

Radio Aktiv je autorski bend osnovan 2009. godine u Puli. Zvuk benda baziran je na rocku pomiješanim s različitim stilovima glazbe uz tekstove na hrvatskom jeziku. Tematikom pjesama, koja seže od osobne do društvene "komuniciraju osjećaje i razmišljanja", dok njihova ritmična glazba tjera na ples, čemu najbolje svjedoče njihovi energični live nastupi.

Dvostruku titulu tada najboljeg mladog benda Hrvatske donijele su im uvjerljive pobjede na najvećim hrvatskim demo festivalima 2011. godine (HGF, HR Demo Klub), nakon čega se široj javnosti predstavljaju sa svoja prva dva službena singla - "Vrtimo se" i "Svaku noć, svaki dan". Sredinom 2012. godine snimili su album prvijenac "Grije nas isto sunce", koji je objavljen iste godine u izdanju Aquarius Recordsa i Spone, s kojeg je predstavljeno čak pet singlova.

2013. godine su dobili nova priznanja struke osvojivši nominaciju za diskografsku nagradu Porin u kategoriji "Novi izvođač godine" te "Fender Mega muzika" nagradu za najbolji mladi bend iste godine.

Drugi studijski album "Stvarnost između reklama" (Aquarius Records / Spona, 2015.) je izvrsno prihvaćen kod radijskih urednika, publike i glazbenih kritičara te donosi autorski, svirački i produkcijski napredak u odnosu na hvaljeni prvijenac "Grije nas isto sunce".

Bamwise

Bamwise je šesteročlani bend iz Zagreba, kolaboracija petero glazbenika i VJ umjetnice koje je spojila zajednička ljubav prema elektroničkom dubu. U svom radu kombiniraju tri syntha, bubanj, bas, gitaru, vokale, jako puno efekata i video projekcije, a sve oko ideje da inspiriraju ljude da samostalno i odgovorno slušaju, razmišljaju i djeluju u svom životu.



Ovom prigodom premijerno predstavljamo singl Run From Sound uz prateći video spot. Uz singl je dostupna i dub verzija Run From Dub. Za miks obje verzije pjesme zaslužni su članovi benda Igor Ivanković i Robert Martinović. Mastering je odradio priznati techno producent Petar Dundov.

Bamwise kombiniraju "sintetičke" i "akustičke" elemente u jedan sirov i energičan zvuk, sa naglaskom na bubanj i bass kao osnovne elemente originalne dub reggae glazbe. Iako je njihova glazba inspirirana jamajkanskim dub i reggae glazbenicima, njihov je zvuk veoma svjež i moderan upravo kroz kombinaciju raznih elemenata suvremene elektroničke glazbe, slijedi trendove engleske i francuske dub produkcije, ali uz vlastiti pogled na underground bass glazbu. Ulovite ih uživo na ovogodišnjim izdanjima Seasplash i Outlook festivala. Trenutno u studiju završavaju rad na albumu prvijencu koji bi trebao izaći ove jeseni na vinilu pod okriljem PDV etikete.

Mayales feat Tereza Kesovija

Neuobičajen pristup popu, intrigantan vokal Petra Beluhana, vrhunska produkcija te pomalo provokativan izbor tema, Mayales svrstava u artističku konstantu domaće scene čija glazbena vizija 'puca' na duže staze. Tim više, brza reakcija publike odličan je vjetar u leđa Mayalesima koji krajem godine objavljuju svoj treći album. Pjesma "Roadie" drugi je najavni singl spomenutoga albuma, istom je prethodila pjesma "Danas smo happy".



Komentar Petra Beluhana, autora i glavnog vokala' skinut sa Mayales facebooka:
"'U vrijeme zatrpanih etera, lake zabave i površnosti, imati pjesmu među 40 najemitiranijih u Hrvatskoj vjerojatno najbolje govori u prilog samoj pjesmi. Sjajan uspjeh za Roadiea'."

Jinx

Novi singl Jinxa 'Jesmo li dobro?' objavljen je prije samo deset dana, a već je među najemitiranijim pjesmama u domaćem eteru.

Dokaz je to da su nam Jinxi nedostajali, a ujedno i najbolja najava novog albuma koji bend upravo završava i koji će biti objavljen ove jeseni. U međuvremenu, bend je na Sljemenu pod redateljskom palicom Darka Heriča snimio sjajan videospot za najavni singl.

Glazbu, tekst i produkciju potpisuje Coco Mosquito.

U spotu su Jinxi odradili jedan pravi 'Tour de Sljeme', a kako je to završilo i jesu li nakon vožnje dobro, pogledajte u videospotu!



Režija i DOP: Darko Herič, ZFS
Scenarij: Darko & Jinx
Montaža: Domen Ožbot
Grip: Dominik Istenič
Asistent gimbala: Peter Perunovič
Asistent kamere: Domen Ožbot
Zračne snimke: Siniša Koprivnjak, Nina Klarić
Band roadie: Hrvoje Mlakar - Brutala

Glazba i tekst: Coco Mosquito
Arr. Coco Mosquito & Jinx
Snimljeno u Funhouse studiju u Zagrebu
Ton majstor: Berko Muratović
Glazbena produkcija: Coco Mosquito
Mastering: Bob Macciochi, Subvert Central Mastering

Luxus Lord

Nastavlja se uspješan period beskompromisnih korčulansko - zagrebačkih progresivnih rokera iz sastava Luxus Lord! Nakon objavljivanja dvostrukog debitantskog albuma "Inkartani / Jutro nije bajka", njegove odlične promocije u zagrebačkom Vintage Industrial Baru te velikog koncerta na zagrebačkoj Šalati, gdje su nastupitli kao podrška legendarnom gitaristu Slashu, dečki iz Luxus Lorda predstavljaju singl i videospot "Ugasi misli".



"Pjesma "Ugasi misli" vas poziva da budete prije svega svoji! To i nije uvijek tako jednostavno, ali u suprotnom riskirate da budete svačiji! Spot je snimljen uz pomoć prijatelja i u odličnoj atmosferi, a dodatnu magiju su stvorile The Rock Flock (Ana Jelić i Tina Jelić) i plesčica Veronika Potkonjak! Uživajte i vi kao što smo i mi tog lijepog dana u Ritual Baru!" - rekao je Dalibor Farčić, autor pjesme te gitarist i vokal Luxus Lorda.

Glazbenu produkciju potpisuje Vedran Kovačić "Beli", a za režiju spota je zaslužan perspektivan redatelj Doringo.

Zayn

Zahvaljujući Dariu Bukovskom i njegovom Filter Production-u stvoren je video za pjesmu "Fields of God" sa ZAYN-ovog istoimenog albuma objavljenog 2015. i popraćenog vrlo pozitivnim reakcijama slušatelja te domaćih i stranih recenzenata.



Materijal za video je nastao na europskoj turneji u svibnju 2016.

Video je ujedno i najava filma Daria Bukovskog "Fields of God" čiji kratak opis prenosimo sa službene stranice filma:
"Voice means nothing. A musical journey through fading symbols, their catalysts and a vast void of drone. Fields of God is a concert movie about a Croatian band - Zayn."

Službeni trailer filma:



Informacije i datum objave filma pratite na službenoj fb stranici... https://www.facebook.com/fieldsofgodthemovie/

Ovim videom ZAYN polako zatvara Fields of God poglavlje te kreće u stvaranje novog turbointelektualnog evolucijsko-transcedentnog materijala.

The Ant

Riječki bend The Ant predvođen Anthonyjem Kukuljanom snimio je videospot za svoj aktualni singl ''Skinny Little Lover''.



Ulogu protagonista spota hrabro je utjelovio Devin Juraj, mladi i talentirani finalist TV showa Supertalent.

Lakoća kojom svoje emocije pretvara u pokret bila je sasvim dovoljna da zaokupi pažnju redateljice Kristine Barišić i Devina stavi u prvi plan.

Progresivna glazba The Anta u sinergiji s Devinovim pokretima dobila je jednu sasvim novu dimenziju u antičkom prostoru pulske Arene.

Glazbu i tekst za ''Skinny Little Lover'' napisao je Anthony Kukuljan, dok aranžman potpisuje cijeli bend. Singl je sniman u Studiju Megaphone u Rijeci, a glazbenu produkciju zajednički su radili Davor Tomić Pinky (Father) i Anthony Kukuljan.

Anthony Kukuljan 2013. predstavio se kao kantautor umjetničkog imena The Ant. Sada je oko sebe okupio grupu koja djeluje pod istim imenom te objavljuje novi singl ''Skinny Little Lover''.

U suradnji sa svojim sugrađanima Brankom Kovačićem (Jonathan), Franjom Jardasem (Father) i Vladimirom Tomićem (Moskva) snima svoje novo diskografsko izdanje.

Nakon svog prvog izdanja ''LP {Love & Pain}'', prije godinu dana objavio je singl ''Just Leave'' koji je već tada predstavljao svojevrstan prijelaz na čistokrvi bendovski zvuk kojemu teži. Novi materijal sada već pomalo daje pregled mračne atmosferičnosti i žestokih alternativnih riffova koji će prožimati novo izdanje.

Srki & Ivi

Nakon uspješne suradnje s Lošim Utjecajem na pjesmi "Djoka", Srki & Ivi nastavljaju s radom i predstavljaju video za svoju novu pjesmu imena "Revolucija".

Kako ime sugerira, projekt obrađuje aktualnu lošu gospodarsku i političku situaciju u Slavoniji i Hrvatskoj, dok je video pravo osvježenje u smislu radnje i lokacija snimanja, a kao takav simbolično ukazuje na nužnost promjena u našoj regiji i okruženju.



Spot je majstorski režirao Igor Sambolec za GERILAFilm, a produkciju su odradili Srki i Davorin Đafran za Chev Chelious Beats.

Za naglasiti je da su dečki pokazali pravu raznovrsnost u stvaranju i iznenadili temom (nakon "Djoke").

Domagoj Šimek

Domagoj Šimek, vokal zagrebačkih bendova She Loves Pablo i Muscle Tribe of Danger and Excellence, radi na svome prvom samostalnom albumu gdje će napraviti odmak od glazbe u kojoj ste ga do sada navikli čuti. Album je zamišljen kao akustični projekt na kojem će se eksperimentirati s raznim glazbenim žanrovima kao i instrumentima.



Prvi singl s albuma "Better Than Lonely" snimao je i miksao u House of Pablo studio Leo Klaić, Šimek je napisao tekst i glazbu, a aranžman su Domagoj i Leo odradili zajedno.
Drugi single očekujte pocetkom rujna, a sam album, koji će izaći za Dostavu Zvuka, i velika zagrebačka promocija albuma, o kojoj cemo vas obavijestiti nešto kasnije, zakazani su kraj listopada odnosno početak studenoga ove godine.

terapija // 16/07/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*