home > njuz > Nova izdanja - ZVJERSKA ZAJEDNICA SIHRIRANO, HOD, KREŠO I KISELE KIŠE, M.O.R.T., ANNA MOOR, LONDINER

kontakt | search |

Nova izdanja - ZVJERSKA ZAJEDNICA SIHRIRANO, HOD, KREŠO I KISELE KIŠE, M.O.R.T., ANNA MOOR, LONDINER

Zvjerska Zajednica Sihrirano

Zvjerska Zajednica Sihrirano, pod ravnanjem Harrisa Ljhumanovića izbacila je video za pjesmu "80.000"



Zvjerska Zajednica Sihrirano nastala je kao nus efekat izazvan padom s Marsa na planetu Zamlju u grad Sarajevo 2011. godine. Kao medij komunikacije sa domicilnim, svjesnim, empatičnim bićima, izabrali smo ukrotiti i usmjeriti zvučne talase raznih formi, koji se shvataju jednim od umjetničkih izražaja ovozemaljskog jezika, te obilježavaju razvoj istih kroz vremenske epohe i kulturološke promjene. Takvo oruđe komunikacije, pojednostavljeno, zemljani nazivaju - muzika, ples, i književni izražaj.

Zvjersku Zajednicu Sihrirano čine, Dikkipedia, Opel Kadet, Jedi'niii, Ingrida, Stranac i mnogi drugi koji su se opredjelili da krenu njihovim stazama evolucije.

Dolazimo u miru!
Zvijerska Zajednica Sihrirano

Hod

Hod je napokon izbacio prvi album pod nazivom Redak Vazduh. Album mozete preslusati na yt kanalu benda ili tu ispod.

Krešo i Kisele Kiše

Novi album Kreše i Kiselih Kiša!

Treći studijski album Kreše i Kiselih Kiša "U potrazi za bijelim zecom",
snimljen u studiju Hrvatske radiotelevizije (kao nagrada za pobjedu treće sezone HR Demo kluba),
napokon je ugledao svjetlo dana!



Nakon objave najavnog singla/spota "Veseli stroj", novi album ponuđen je za besplatno preuzimanje.

Sadrži 16 autorskih pjesama i jednu obradu: "Ti si moj hit", Grupe 777; mix/master djelo je Dražena Gavrilovića iz zagrebačkog Pod.room studija, ilustracije za omot CDa djelo su ruku nagrađivanih umjetnica Agate i Apolonije Lučić, a album je izdan pod etiketom Fat Brek.

Krešo i Kisele Kiše, s preko 100 odsviranih koncerata i festivala (u Hrvatskoj i inozemstvu), spada među najaktivnije bendove na hrvatskoj (alternativnoj) sceni.

Pobjeda na HR Demo klubu, sudjelovanje u finalu prvog RockOff festivala, dijeljenje stage-a s Marky Ramoneom, Hladnim pivom, Letom 3,M.O.R.T.om, Brkovima i mnogim drugim bendovima, gostovanja u televizijskim emisijama "Garaža", "Kod sunca u šest", "Dobro jutro Hrvatska", premijera spota/singla "Veseli stroj" u RTLovoj emisiji Top.HR, gostovanja u brojnim radijskim emisijama, što razgovorom, što live nastupom, kao i brojne pozitivne kritike na prva dva albuma i spotove, samo su neka priznanja kvalitete i dobrog rada benda.

Album je dostupan putem free downloada na linku:
https://drive.google.com/file/d/0BwCe1gyZNT4nSDFkV1VSUG81TzQ/view?usp=sharing
(klik na strelicu u gornjem desnom kutu)

Bend planira skoru promociju novog albuma po Hrvatskoj i susjednim zemljama.

Datume nadolazećih koncerata, kao i ostale novosti, možete pratiti na službenoj facebook stranici benda:
www.facebook.com/kresoikiselekise

M.O.R.T.

M.O.R.T., punk-blues bend iz Sinja poznat po svojim žestokim taktovima i odličnim pjesmama u ožujku je predstavio novi, hvaljeni album "Tužna kocka". Nakon sjajnih singlova "Plamen što kriješ" i "Volim", novim singlom "Na cesti", M.O.R.T. najavljuje veliki zagrebački koncert 7. listopada u Tvornici kulture.

"Pjesma je napisana u momentu tjeskobe negdje na cestama Balkana. Govori o onoj nelijepoj i opasnoj strani konstantnog putovanja. O polusvijetu, zapravo o pravom i realnom svijetu. Svi likovi nabrojeni u pjesmi su likovi koje susrećemo, ali ti likovi smo i mi sami ili ono sto bismo mogli postati u ovom prevrtljivom i opasnom svijetu koji punom brzinom vozi ka ludilu. Sam naslov 'Na cesti' preuzet je od istoimene knjige Jacka Kerouaca u kojoj i on uzima cestu kao alegoriju za život", objasnio je priču iza novog singla John, vokal M.O.R.T.-a.



"Tužna kocka" je road trip album, a pjesma "Na cesti" doslovno dočarava to putovanje kroz prostor i emocije, gdje je u 5:18 minuta nabrojano sve što se može vidjeti na cesti "života". Gledano stilski, pjesma je mješavina punka, metala, bluesa, hard rocka i garažnog rocka, a opet sve je to u nekom svom suludom skladu koji se može u prenesenom značenju nazvati "M.O.R.T.". Fascinatan rast od laganijeg, gotovo nježnog uvoda, pa sve do razornog midtempa pospješenog izmučenim Johnovim vokalom savršeno je prikazana sličica, bez pretjeranog uljepšavanja ili kritiziranja, one najmanje razvikane Hrvatske, koja se krije ispod svih prirodnih ljepota na koje smo ponosni. U pripremi je i pripadajući videospot koji će premijerno biti prikazan uoči koncerta.

Anna Moor

Anna Moor ne postoji u knjizi rođenih, već se rađa kao individualka kroz koncept "Lutak", kao vizualno i emotivno biće.



Svojim debitantskim glazbeno-vizualnim projektom stvara intiman odnos s publikom, gradeći priču kroz iskustva i sjećanja iz nedaleke prošlosti.

Kroz singl "Lutak" prisjeća se idiličnih uspomena koje je dijelila s bliskom osobom te ih problematizira kroz alegorične vodeće stihove "Ti si moj Lutak". Kroz neobičnu fuziju žanrova i poseban instrumentalni prizvuk za koji su uz Annu Moor zaslužni glazbenici Marin i Helena Hraščanec, Anna prenosi dijelom nostalgičnu i toplu, a dijelom kontrastnu mračnu i hladnu atmosferu.

Svojim glasom, uz mnogo energije, Anna izražava jasan i čvrst stav. U videu se pojavljuje kroz dva vizualna stila koji prate kontraste glazbenog djela. Redatelj videospota i, uz Annu, kreator vizualnog identiteta je Dinko Šimac. Iznenađujuća je energičnost spota koju je prenijela i posebna gošća, švicarsko-japanska suvremena plesačica, Isabel Yuri Shida, koja je ostvarila osobit odnos i interakciju s Annom Moor na snimanju i time je pjesmi poklonila još jednu posebnu dimenziju.

Singl izdaje izdavačka kuća Intek Music.

Londiner

Grupa Londiner nakon kraće stanke kreće u nove pobjede s pjevačicom Ivanom Bodul. "Samo još jednom" njihova je prva pjesma u novom sastavu, a radi se o energičnom singlu koji je i dalje u stilu Londinera kakvog je publika poznavala i dosad.



Pjesmu je komentirala i nova pjevačica:
"Spot za naš singl "Samo još jednom" je poput same pjesme: mračan, dinamičan i energičan. Htjeli smo da spot maksimalno prati temu pjesme i zajedno s redateljicom Emom Giunio, došli smo na ideju trčanja kroz mračnu šumu i sviranja u derutnim prostorima. Proveli smo dva dana snimajući ga, prvi dan smo se smrznuli na Sljemenu, a drugi dan topili na vrućini u Klaonici, ali na kraju se sve isplatilo jer smo dobili odličan spot koji odražava ne samo našu prvu pjesmu sa mnom kao novom pjevačicom, već i novi zvuk i stil u kojem smo odlučili krenuti s bendom", rekla je Ivana Bodul.

Pjesmu autorski potpisuje cijeli bend. Ivana Bodul pisala je tekst, Antonino Šimić i Ivan Viduka - Buljan su ga uglazbili a singl su aranžirali Marin Stojan, Ivan Viduka - Buljan i Antonino Šimić. Snimanje, mix, mastering i produkciju bend je odradio u Greenwood Studiju.

Kameru i režiju za spot potpisuje Ema Giunio, montažu Marin Maršić, a Zorana Rajić, Dino Šertović i VandaKreutz u svemu su im pomogli.

Izdavač: DallasRecords

terapija // 15/09/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*