home > njuz > Nova izdanja - MUSCLE TRIBE OF DANGER AND EXCELLENCE, M.O.R.T., GIFT, VELIKA ROCK KSPLOZIJA #9, IVANA VUKMIROVIĆ MANIVI, ROPPONGI RED, dRUMELODY

kontakt | search |

Nova izdanja - MUSCLE TRIBE OF DANGER AND EXCELLENCE, M.O.R.T., GIFT, VELIKA ROCK KSPLOZIJA #9, IVANA VUKMIROVIĆ MANIVI, ROPPONGI RED, dRUMELODY

Muscle Tribe of Danger and Excellence

Povodom 5 godina benda i sutrašnjeg koncerta u KSET-u, Muscle Tribe of Danger and Excellence izbacuje album pod nazivom:
"Eagles and Chainsaws and Bears: The First Five Years of Muscle Tribe of Danger and Excellence" na kojem se nalaze sve pjesme koje je bend ikad snimio kao i 3 nove: Wannaminion i Auburnhead Girls Have It the Worst koje su predstavljene još prošli tjedan, te Pig Luck čija je premijera danas:



Album izlazi za label Dostava Zvuka, a već se može kompletan poslušati i downloadati online, dok će se sutra na samome koncertu moći kupiti limitirani broj fizičkog izdanja CD-a.

M.O.R.T.

M.O.R.T., sinjski punk-blues bend, koji će ovaj petak (7.10.) u Tvornici kulture održati veliki zagrebački koncert s izvrsnom predgrupom, bendom Darkvud, snimio je i spot za hvaljeni singl "Na cesti". Režiju spota potpisuje Marcella Zanki, kameru Kreativna agencija (Milan Latković / Duje Kundić), a montažu i postprodukciju Sandro Baraba.



"Pjesma je napisana u momentu tjeskobe negdje na cestama Balkana. Govori o onoj nelijepoj i opasnoj strani konstantnog putovanja. O polusvijetu, zapravo o pravom i realnom svijetu", objasnio je John.

Recept kojim je stvoren "Odjel za žešće" oplemenili iskustvom tisuća pređenih kilometara i prirodnim sazrijevanjem benda te u travnju 2016. isporučili odličnog nasljednika, izdanje "Tužna kocka". Pravi bendovski album gura M.O.R.T. stepenicu iznad, kako u Hrvatskoj, tako i u regiji, povjeravajući im poziciju predvodnika nove scene. Album su predstavile odlične "Plamen što kriješ" i "Volim" koje će se, s ostatkom materijala moći čuti u Tvornici kulture u petak 7. listopada. Kao predgrupa nastupit će sjajan sinjski bend Darkvud koji predstavlja album "Razmišljanje u okviru". Ulaznice su u pretprodaji 35 kn, a na dan koncerta 50 kn.

Gift

Band Gift izdao je svoj prvi autorski album _Dreamoscope kojeg besplatno možete preuzeti na:
SOUNDCLOUD
https://soundcloud. com/giftband/albums



YOUTUBE
https://www.youtube. com/watch?v=x958Wjp_j6E&list= PLNIPikSi9KkaKE9nGG-OztEB12A92 sPYy

Velika rock eksplozija #9

Nakon devetog izdanja Velike rock eksplozije, koja se održala od 29.9. do 1.10. u zagrebačkom klubu KSET, Spona predstavlja već tradicionalnu kompilaciju "Velika rock eksplozija #9". Izdanje sadrži po jednu pjesmu svih sudionika festivala te sedam bonus pjesama raznolikih glazbenih pravaca.
[  ]

Kompilaciju otvara aktualan singl zagrebačke Grette, vesela, melodična i radiofonična pjesma "Tobogan", slijedi pjesma "Bio jednom band (Samo nek' je veselo)" riječkih irish-rockera Belfast Food. Onda dolazi nabrijana "Bye bye" žestokih karlovčana EoT; senzualna šansona pamtljivog refrena "Probajmo zajedno" zagrebačkog Pijano Bara te zarazni hit "Sladak kao ti" Roppongi Reda. Kompilacija se nastavlja eksplozivnim pjesmama "Gaia" sastava From Another Mother i "Storyline" Tight Gripsa, a nakon toga je vrijeme za metal bendove okupljene u projektu "Invasion From East", koji su svojim nastupom zapalili KSET: "Bad Blood feat. Gary Meski - Shadows", "Rum Smugglers - Tale of Cpt. Blackbone", "Kymera feat. RitmOS - Beyond", "From Ashes - We are Done" te "Mephisto's Requiem - Warning".

Bonus sekciju kompilacije otvara najnoviji singl bluesera Tomislava Golubana "Vlak vozi", bluesy obrada pjesme Daleke obale "Sunnysiders - Ona zbori" te singl "U mojoj glavi" legendarnih Gustafa. Za kraj kompilacije očekuju vas treći singl zagrebačkog dueta "T.E.T.R.A. "Nema te", "Svemir - Male laži" i "Borivoj Vincetić - Veterani mira".

Ivana Vukmirović Manivi

Ivana Vukmirović Manivi, kompozitorka i pevačica iz Beograda, objavila je svoj debi autorski album pod nazivom "Manivi" za Lampshade Media.

Budući da potiče iz porodice sa bogatim muzičkim nasleđem, ceo život se bavila muzikom koja je sasvim prirodno postala njena profesija. Trenutno je na završnoj godini Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, na odseku džez pevanje. Pored džeza, bavi se i drugim vrstama muzike među kojima su pop, soul, elektronska muzika, world music kao i fuzije navedenih žanrova.

Pošto ceo život piše pesme, 2014-te godine je sakupila sastav vrsnih muzičara i snimila svoj prvi, autorski album koji se sastoji iz devet pesama sa ličnim i iskrenim tekstovima pisanim na engleskom jeziku. Album je pretežno pop/soul karaktera.

Manivi je takođe i instrumentalista; svira klavir i gitaru i komponuje na oba instrumenta.

Roppongi Red

Iako su godinu dana na sceni, Roppongi Red tek su nedavno objavili svoj prvi singl! Riječ je o pjesmi ''Sladak kao ti'' kojom su se izborili za mjesto u finalu glazbenog natjecanja Karlovačko RockOff.



Bend su osnovali Ayna Morana Bing i Daniel Šuljić a.k.a. DJ Shullio, kreativni dvojac koji je ujedno i autor pjesama, a na stageu im se pridružuju još dva člana - Stanislav Kovačić za bubnjevima i Ravijojla Novaković za synthom.

Za sebe kažu da ne znaju s kime bi se usporedili na hrvatskoj glazbenoj sceni, no slušatelje bi mogli zainteresirati svojim lakopamtljivim singlom na tragu starih Jinxa i Lollobrigide.

Potpuno svježi spremaju jedan odličan elektro pop nastup 13. listopada u zagrebačkom klubu Shock Show Industry D'Katran. Detaljne informacije o festivalu moguće je pronaći na službenoj stranici.

dRUMELODY

Još jedan novi video singl koji je najava novog albuma dRUMELODY pod nazivom "Aero". Ovaj puta je riječ o suradnji makedonskog benda Baklava i Berina Tuzlića, jedinog člana projekta dRUMELODY.

terapija // 06/10/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*