home > njuz > Nova izdanja 2017/6 - Ženekese, Kensington Lima feat. Re:vizor, Detroit Groove Gang, Nord, Big Strip Gorila

kontakt | search |

Nova izdanja 2017/6 - Ženekese, Kensington Lima feat. Re:vizor, Detroit Groove Gang, Nord, Big Strip Gorila

ŽeneKese

Beogradski rock bend ŽeneKese objavio je novi video spot za pesmu "Drveće" koja će se naći na njihovom trećem albumu "Biće to OK" koji će u digitalnom formatu biti objavljen za izdavačku kuću Lampshade Media. Video, koji je već imao svoju MTV premijeru, snimljen je u studiju Down There gde je bend snimao većinu svog audio materijala. Reditelj spota i direktor fotografije je Nemanja Đorđević, poznati rock fotograf. Na novom albumu će se naći još dve pesme koje su od ranije poznate publici, "April zauvek" i "Leptir", koje smo već imali prilike da čujemo na radio stanicama. Bendu je ovo prvo samostalno izdanje posle 2011. godine, kada je izašao njihov drugi album "Rado bih te sreo". U međuvremenu se bend mogao čuti na kompilacijama "Jelen Top 10 Best Of 2011" i kompilaciji "Pesme ispod pokrivača", kao i u web seriji #Samokazem.



Kensington Lima feat. Re:vizor

Nova pjesma glazbenog projekta Kensington Lima, autora i multiinstrumentalista Josipa Radića, suradnja je s još jednim projektom, Re:vizor, iza kojeg stoji riječki glazbenik Vedran Križan. Riječ je o pjesmi "Spend the winter here" kojom je akustična priča Kensington Lime uspješno spojena s elektronskim senzibilitetom kakvog njeguje Re:vizor. "Pjesma je stara desetak godina, a zaživjela je tek sada zahvaljući Vedranu koji je u njoj prepoznao nešto vrijedno truda - hvala mu na tome! Drago mi je da se ova naša suradnja opire žanrovskom opisu i svrstavanju u ladicu, stoga se nadam da će jednako zadovoljiti poklonike Neila Younga, kao i one Massive Attacka", opisuje Radić.
Pjesma je snimljena u riječkom studiju Nene Belana koji je svoj doprinos dao i na pratećim vokalima, a gitaru je odsvirao Davor Capković. Suradnja poput ove najbolje opisuje narav projekta Kensington Lima koji je zamišljen kao mjesto okupljanja Radićevih prijatelja i kolega, a nove pjesme naći će se na albumu koji se snima u studiju Marka Mrakovčića.



Detroit Groove Gang

Detroit Groove Gang je Rock 'n' Roll kolektiv iz Zagreba. Skupina prijatelja krvlju vezana za Groove. Banda se skupila spontano nakon zajedničkog gledanja filma "Get On Up" o životu Jamesa Browna. Banda broji 6 članova koji dolaze iz tri različita benda. Identiteti svih članova benda bit će otkriveni na prvoj svirci benda, to jest na promociji albuma.
Singl "Motor City Funk" drugi je singl benda kojim bend najavljuje istoimeni album.
Pjesma je snimljena u jednoj večeri u kućnom "Fantom" studiju u Zagrebu, ovog puta na drugoj lokaciji nego je to bio slučaj s prvim singlom. Spot su sutradan namontirali dečki iz benda. Fotografija kojom se predstavljamo prikazuje 4 radnika putujućeg karnevala snimljenih u Detroitu. Autor fotografije je Dave Jordano.



Nord

Zahuktavaju se pripreme za izlazak dugoočekivanog prvijenca naziva Play Restart, riječkog kvarteta Nord. Danas predstavljamo videospot za pjesmu Shadows. U režisersku stolicu zasjeo je mladi filmaš David Šegić, koji je za ovu priliku obojao lica članovima benda i pretvorio ih u kreature iz mračnog podzemlja. Glavnog protagonistu priče utjelovio je Antonio Larma, a za montažu se pobrinuo Tin Borovčak.
Album Play Restart predstavlja takozvani novi početak, kojim Nord izražava pozitivan stav prema životu i glazbi. Pjevač Mihael Prosen (ex-Father) i gitarist Vedran Vučković (ex-Unlogic Skill) već se mogu smatrati veteranima hrvatske rock i metal scene, dok ostali članovi benda donose novije utjecaje na zvuk benda. Snaga, izravnost i jednostavnost, elementi su kojima Nord gradi svoj glazbeni put. Njihovo shvaćanje rock glazbe zasniva se na konceptu beskonačne kreativnosti i upravo zbog toga ruši žanrovska očekivanja. Utjecaji benda protežu se od hard rocka, grungea pa sve do popa i eksperimentalne glazbe. Play Restart izlazi 21. travnja putem izdavačke kuće Geenger Records. Pred-narudžbe su dostupne na http://music.nord.band. Dizajn albuma osmislio je i realizirao hrvatski umjetnik Ivo Matić, koji je dizajnirao apstraktne magnetne kompozicije kako bi vizualno što bolje dočarao jedinstveni zvuk benda.



Big Strip Gorila

Zagrebačka "zoo-rock" četvorka Big Strip Gorila predstavlja novi singl "Portret budala" s hvaljenog debitantskog albuma "Moment". Pjesma je to koja je nastala unazad nekoliko godina, već dugo se provlači po koncertima, a sada kada je snimljena savršeno se uklopila i okarakterizirala stanje u društvu. "Postoje neke imaginarne granice pristojnosti, granice izdržljivosti i situacije od kojih nam se jezik već unakazio koliko smo ga puta morali "pregristi", a sve to u svrhu "mira u kući". Dogodi se da živimo u mirnoj kući, s nemirom u duši, a tako ne valja. Pjesma "Portret budala" objašnjava takav svijet, napominje kako ne bi trebali dopustiti da zbog drugih umanjujemo svoje vrijednosti, odluke ili neki vlastiti oblik izražavanja. Suprotstaviti se nekima nije lako, ali je svakako potrebno", opisao je pjevač, gitarist i tekstopisac Jenky.
Autorstvo pjesme potpisuje bend, a originalni video je snimio Toni Mijač u suradnji s bendom. Spot je premijerno emitiran na CMC televiziji. Album "Moment" sniman je u suradnji s producentom Borisom Fischerom i donosi svih pet singlova kojima su se Big Strip Gorila nametnuli kao jedan od najperspektivnijih ovdašnjih sastava - "Negacija savršene priče", "Dresden", "Bermudski trokut", "Što sada kada smo zaspali" i "Bez treme" - te čak sedam novih pjesama kojima samo potvrđuju ono što su u tom razdoblju kontinuirano dokazivali: da je, unatoč njihovom svježem stupanju na scenu, riječ o svirački i autorski izuzetnom bendu.

terapija // 15/03/2017

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*