home > njuz > LJETNI FESTIVALI U HRVATA 2017

kontakt | search |

LJETNI FESTIVALI U HRVATA 2017

Kao i proteklih godina donosimo Vam pregled najzanimljivijih festivala koji će se održati u Lijepoj našoj. I ove smo godine izgubili poneki fest (Reflektor, Zagreb Calling…), ali dobili smo i par novih festivala (Zagreb Beer Fest, Sea Star…). Tako je već prije same sezone uskočio jedan novi…

SVIBANJ

Devetnaesti Organizirani kaos (13-14/05), održava se na bazenima u Kutini, a sviraju Debeli precjednik, Mašinko, Kiper i drugi.

Reflektor, koji je prošle godine otvorio festivalsku sezonu se ugasio, a "upalio" se Zagreb Beer Fest (19-21/05), koji će na Trgu Francuske republike ugostiti Kawaski 3P, Artan Lili, Kojote, ali i miljenike zg publike My Baby, te neke druge izvođače, a uz to će ponuditi i odličnu ponudu pivskih i inih delicija.

Prije same ljetne sezone, na more nam se ubacio novi festival koji obećava. Ekipa okupljena oko EXIT festivala s HR promotorima i gradom Umagom pokreće festival pod nazivom Sea Star (26-27/05) i dovodi Prodigy, Fatboy Slima, Paul Kalkbrennera, Modestep, ali i domaće regionalne snage kao Dubioza kolektiv, Urban&4, Elemental, Bad Copy, Artan Lili, Jonathan i druge. A to nije ni blizu završen lajnap.

LIPANJ

Ostajemo u Umagu, jer se ovogodišnji Indirekt festival (01-04/06), prebacio na početak lipnja, no lokacija je ostala ista. Indirektovci i ove godine ugošćuju kremu indie glazbe regije i šire okolice. Dosad najavljeni su Sir Croissant, Mile Me Deaf, Jakob Kobal, Sofie from Seattle i Cari Cari. Daljnje najave slijede, a mi se vraćamo na kontinent.

Krapinski KRAPINJON, (09-11/06), nam uskoro otkriva svoj lajnap, a u svom dvanaestom izdanju INMUSIC, (19-21/06), premijerno dovodi Kings of Leon, Alt-j, Kasabian, Michaela Kiwanuku, ali i Arcade Fire, te gomilu regionalnih bendova koje predvode Repetitor i Darko Rundek. Odmah nakon, zaputite se (23-24/06) u Sveti Martin na Muri gdje se održava deveti po redu Trash&Burn festival, koji osim što služi za okupljanje zaljubljenika u američke automobile, ima i zanimljiv koncertni program, a i neka druga događanja.

Umjetno stvoreni Zagreb RockFest zamjenio je isto takav Zagreb Calling, ali se pomaknuo u kasniji tjedan, tako da nas na Šalati 26/06 čekaju Prophets of Rage i House of Pain, a dan kasnije The Cult, uz vjerojatno potporu regionalnih snaga.
Krajem mjeseca na Zrću održava se HIDEOUT (25-30/06) koji po običaju ugošćava kremu elektronske glazbe, a ove godine su se između ostalih najavili Diplo, Mike Skinner i Major Lazer. U Tisnom se usporedo odvija LOVE INTERNATIONAL (28/06-05/07) koji dovodi Ben Ufo, Black Madonna, Palm Trax i druge.

SRPANJ

On se pak nastavlja na ELECTRIC ELEPHANT (06-09/07) koji se ove godine održava u sklopu festivala na otoku Obonjanu. Kako se tamo događa više kraćih festivala i događaja tijekom cijelog ljeta od 23/06-03/09, pogledajte na njihovim stranicama sve detalje.
U povratku na kontinent, odlazimo u Tabor, gdje nas čeka TABOR FILM FESTIVAL (06-09/07) koji svake godine uz odličan filmski program nudi i sve bolji glazbeni, pa ove godine očekujte koncerte Urbana i četvorke, Leta 3, Porto Morto, Lovely Quinces i drugih.
Lagani predah uz more i tišinu uzimamo do FRESH ISLAND FESTIVALa koji se na plaži Zrće održava od 11-13/07, a na kojem će svirati gomila DJ-a iz cijelog svijeta. Po završetku, taman imamo vremena otići do Splita na ULTRA EUROPE FESTIVAL (14-16/07), a ove se godine festival proširio na Brač, Hvar i Vis.

REGIUS FESTIVAL (14-15/07) održava se u Šibeniku, a do objave ovog texta još nemamo najavljenih izvođača, kao ni za izvođače na riječkom DARK "O" METAL festu, a koji se održava u isto vrijeme. Isti vikend u Donjem Miholjcu održava se Backyard Art FESTIVAL, koji je prošle godine otkazan zbog lošeg vremena, pa se nadamo da će ove godine tamo zasvirati između ostalih, Let 3 i Brain Holidays.

Petnaesti SEASPLASH FESTIVAL održava se u već poznatom terminu (20-24/07), a ove godine svoj su nastup potvrdili Mad Professor, Vibronics, Pitch Black i mnogi drugi reagge i dub izvođači. U isto vrijeme, ali malo kraće (21-22/07) u Sinju se održava 15. SARS festival koji će ove godine ugostiti Kandžiju i gole žene, Kries, PCVC, Repetitor i mnoge druge.

Ovogodišnje izdanje MODEM festivala održava se u Primišlju od 24-30/07, a poznavateljima tamošnjih događanja ne treba dokaz da će i ove godine biti odlično. Na otoku Hvaru, održava se TAM-TAM FESTIVAL (26-28/07), a na njega su zasad pozvani Seven That Spells, Pridjevi, Moskau, Igralom, Dogs in Kavala, ABOP i Seine.

U Tisnom se održava SOUNDWAVE FESTIVAL CROATIA (27-30/07) s pravim elektronskim plažnim lajnapom. U svojem sedmom prikazanju ROCKLIVE festival ostaje na Šoderici, ali mijenja datume (28-30/07), a prvi najavljeni su Kojoti, Repetitor i cojones.

KOLOVOZ

MONTEPARADISO FESTIVAL ove godine slavi četvrt stoljeća, a i dalje se održava se u pulskom Rojcu od 03-06/08, a u isto vrijeme, nakon prošlogodišnjih nezgodacija, na Orahovačkom jezeru događa se deseti FERRAGOSTO JAM (03-06/08) s predobrim lineupom.

Četvrto SuperUho (07-09/08), ponovo je u Primoštenu, a dosad najavljena imena Buzzcocks, Shellac, Billy Bragg garantiraju dostojan provod. Malo dalje, u Brelima, održava se Šakan festival (11-12/08), i diči imenima kao što su Preoccupations, Cojones ili Nina Romić, a u Benkovcu Vlajternativa festival u isto vrijeme nema još istaknutih izvođača.

Polovicom kolovoza (18-19/08) budi se i Hrvatsko zagorje, pa se u Humu događa Hoomstock, uz Elemental, Kojote, Repetitor, Jonathan…

Varaždinski Špancirfest (19 -28/08), još nije otkrio ni jedno ime, a nadamo se da najavljeno ukidanje pozornice kod Starog grada ne znači gubitak kvalitete i dobre zabave. U istom tjednu vraćamo se na Pag, gdje se održava "must be" festival za sve techno freakove Sonus festival (20 -24/08).

U prijelazu s mjeseca u mjesec (39/08-03/09) u Puli se održava Dimensions festival s Grace Jones, Jeff Mills, Theo Parrish, Moderat, Marcel Dettmann, Floating Points, Cymande, Nina Kraviz.

RUJAN

…a u nastavku (06/09-11/09) na istom mjestu možete uživati u Outlook festivalu. U isto vrijeme, Tisnom će se održati intiman festival (samo 1.500 ljudi) pod nazivom Dekmantel Selectors festival (01-05/09).

Sezonu zatvara Goulash disco festival, na Komiži od 12-17.09. A ako smo nekog izostavili, neka se ne uvrijedi, i nek se javi da ga ubacimo.

terapija // 14/04/2017

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*