home > njuz > 15. Tabor Film Festival: NOVOSTI!

kontakt | search |

15. Tabor Film Festival: NOVOSTI!

Jubilarno 15. izdanje Tabor Film Festivala koje će se održati od 6. do 9. srpnja u dvorcu Veliki Tabor i ove će godine imati bogati filmski program u domaćoj i stranoj konkurenciji. Glazbeni dio festivala osvježen je s dva nova headlinera, a to su Jimmy Stanić & Sexy Boys i sinjski M.O.R.T. kojima će se pridružiti još Foltin iz Makedonije te Slovenci Ufoslavians (dj set) i Haris Pilton. Cijena festivalske ulaznice u koju je uključen i kamp u pretprodaji iznosi 195 kuna, a na ulazu će koštati 240 kuna. Cijene dnevnih ulaznica za četvrtak i nedjelju su 65/80 kuna odnosno 85/100 za petak i subotu.
[  ]

U domaću konkurenciju za najbolji domaći film i festivalski trofej "Veronikina lubanja" ove je godine ušlo 19 redatelja, čiji će filmovi biti prikazani u tri cjelovečernja programa. Redateljica Nikica Zdunić, dobitnica posebne pohvale žirija 2015. godine, na Tabor se vraća s izvrsnim igranim filmom "13+" koji donosi dašak tinejdžerskih dana, dok će posjetiteljepobjednik 13. Tabora, redatelj Tomislav Šoban svojim novim igranim filmom "Nije odgoj" vratiti u studentske dane. Među sedam ovogodišnjih igranih filmova bit će i priča iz sparnoga Splita koju donosi Marko Jukić s filmom "Med i mliko", te egzistencijalne muke glavne protagonistice koje u svome novom filmu "Tanja" prikazuje Jasna Nanut, još jedna redateljica dobro znana taborskoj publici. Među povratnicima na Festival je i redatelj Mate Ugrin koji predstavlja svoj najnoviji film "U međuvremenu" o rastanku dvaju prijatelja. Tu je i film Miroslava Sikavice "Zvir", u kojem se jedan lakomisleno prihvaćen građevinski posao pretvara u pravu noćnu moru za glavnog lika. Intrigantan dokumentarni film "After party" mladog i nadarenog redatelja Viktora Zahtile, pobjednik ovogodišnje 12. FRKA-e kao jednu od svojih početnih festivalskih stanica ima i Veliki Tabor, i sigurno neće ostaviti publiku ravnodušnom, kao ni dokumentarci "Oni samo dolaze i odlaze" Borisa Poljaka i "White Trash" Sunčice Ane Veldić.
Animirani filmovi ove godine su u znaku filmskih koprodukcija, pa će tako gledatelji imati priliku vidjeti novi film višestruko nagrađivane animatorice Špele Čadež, hrvatsko-slovensku koprodukciju "Noćna ptica", zakone geometrije i gravitacije propitkivat će hrvatsko-estonski animirani film "Kut" Lucije Mrzljak, a još jedna hrvatsko-estonska suradnja donosi priču o neiskusnom liscu Manivaldu u istoimenom filmu redatelja Chintisa Lundgrena. Posebno valjda istaknuti da će i taborska publika imati prilikuuživati u dugoiščekivanom animiranom filmu Eve Cvijanović "Ježeva kuća", koji je svoju hrvatsku premijeru imao na festivalskom "mlađem bratu" Tabor Film Festivala - KIKI-ju, gdje je odnio i zasluženu pobjedu. U animiranom bloku taborskoj će se publici također predstaviti Paula Konjušić s filmom "10", te Lucija Bužanić s "Procesom".
[ 13+, Nikica Zdunić ]

13+, Nikica Zdunić



Pulski audio i vizualni umjetnik s britanskom adresom Željko Vukićević Zhel na Tabor dolazi s eksperimentalnim filmom "Lijepa naša domovino ili kako sam se (od)naučio prestati brinuti i voljeti ružu", a brojčano maloj, ali kvalitetnoj ekipi redatelja koji se predstavljaju s eksperimentalnim žanrom ove se godine priključuju i multimedijalni umjetnici Ivan Faktor s filmom "Sve bih ostavio ovdje", te Ane Paška s filmom "Tutasputa".
[ Ježeva kuća, Eva Cvijanović ]

Ježeva kuća, Eva Cvijanović

Raspored glazbenih izvođača po danima:

ČETVRTAK: My Baby (NL), Stems (UK), Žen, dRUMELODY (BIH), DJ Venom, Achromatic Attic, All Strings Detached (SLO)

PETAK: Urban & 4, Matija Svira Arsena, M.O.R.T., Stray Dogg (SRB), Univerzitas, Kozmodrum, J. R. August sa zborom, Ufoslavians (dj set, SLO), Haris Pilton (SLO)

SUBOTA: Let 3, Jimmy Stanić & Sexy Boys, Antenat, Lovely Quinces, J.R. August, DR. Smeđi Šećer, persons from porlock (SLO), Dječak iz Vode

NEDJELJA: Kries, Foltin (MK), Porto Morto, Oridano Gypsy Jazz, M.I.L.E., Haiku Garden (SLO)

PRODAJNA MJESTA:
Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
Krčma Polanović, Matije Gupca 36, Zabok
Caffe bar Mala Ramona, Trg Ljudevita Gaja 1, Krapina
Pizzeria Ramona, Stjepana Radića 9, Pregrada
Grešna Gorica, 49216, Desinić
ONLINE: http://bit.ly/2nhm7lN

Facebook event: http://bit.ly/2mhEsBu
Facebook page TFF: http://bit.ly/2mwPT8X

Partneri festivala:
Hrvatski audiovizualni centar
Krapinsko-zagorska županija
Općina Desinić
Muzeji Hrvatskog zagorja
Grešna Gorica
Terme Olimia
Terme Tuhelj
Staropramen
Mini mljekara Veronika
Belina
HTZ - Full of life
TZ KZŽ - Bajka na dlanu
TZ Kumrovec, Desinić i Zagorska sela
Implementacija snova
HexaWorx
Naša djeca - tiskara
Tam-Tam Music Festival
Goulash Disko Festival
Presečki grupa
Hrvatski oldtimerski savez
Dobri domaćini

promo guy // 03/06/2017

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*