home > njuz > NOVA IZDANJA: Mnogi Drugi, The Radiance, Luul, Leone, Fluentes.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Mnogi Drugi, The Radiance, Luul, Leone, Fluentes.

01. MNOGI DRUGI - NOVI SINGL S NADOLAZEĆEG PRVIJENCA!

Zagrebački alternativni rock bend Mnogi Drugi svojim šestim singlom "Duboka" najavljuju svoj album prvijenac koji izlazi na jesen ove godine pod okriljem izdavačke kuće Croatia Records!
[  ]

Mnoge Druge više ne treba posebno predstavljati - zagrebački bend se u zadnje dvije godine predstavio s 5 singlova, nastupao kao predgrupa Manu Chao na prošlogodišnjem Špancirfestu, ušao u finale 9. Demofesta, zasvirao na INmusicu 2015. ispred Eagles of Death Metal, dijelio pozornicu s M.O.R.T.-om, Baretom i Majkama, Antenatom, Elementalom, Artan Lili…

Svoj prvi album najavili su singlovima "Maske", "Čudan svijet", "Slonovi" i "Voda". "Jedva čekamo da album konačno izađe, dugo smo ga snimali i ubacivali nove elemente i instrumente" - kažu dečki iz benda.



"Duboku" su izabrali kao najavni singl jer najbolje predstavlja zvuk Mnogih Drugih: "Duboka je vjerojatno najstarija pjesma na albumu. Svaki dio pjesme prožvakan je i razrađen do kraja, a kako je morske tematike, idealno se uklopila pred početak sezone".
Spot i ovaj put potpisuje Anita Nadj, osmi putnik Mnogih Drugih: "Ideja za spot nastala je na putu za Banja Luku gdje su Mnogi Drugi nastupali za dan grada. Plan je bio maknuti se od scenarija i isplaniranih kadrova i izbjeći formu spota.

Napravili smo presjek zadnjih 2 godine Mnogih Drugih snimkama s gostovanja, putovanja, izbačenim snimkama iz prethodnih spotova, druženja u backstageovima, trenutaka kada je kamera jednostavno bila upaljena. Ubačene su i snimke koje su dečki snimali mobitelima - na taj način prikazana je određena intima Mnogih Drugih". Ante Jelinčić, gitarist Mnogih Drugih, pobrinuo se za animacije: "Od samog nastanka Duboke zamislio sam da pjesmu prati animirani spot na tragu Gorillaza. Kapatan Ahab i ostali likovi tako ovdje nagoviještaju Duboku kao animirani spot, na kojem se radi polako ali sigurno."

Za produkciju i mastering Duboke zaslužan je Leo Anđelković, kao i za zvuk cijelog albuma.

02. THE RADIANCE - NOVI MATERIJAL!

The Radiance, pekinški indie rock bend čija je predvodnica zagrebačka dizajnerica Miranda Vukasović, potpisao je suradnju s Menartom.
Ovaj glazbeni projekt iza kojeg stoje Miranda i njeni suradnici do sad je objavio EP "Soft Machine" na kojem se nalazi pet pjesama među kojima je posebno zapažen naslovni singl te "Paper Airplane" i "BAM", singl koji je emitiran na radijskim postajama u SAD-u, Kanadi, Aziji te Europi.
U svojim tekstovima pisanim na engleskom jeziku Miranda priča o iskustvu slobode i čežnju za slobodnim životom u granicama koje dozvoljava kontrolom opsjednuto društvo. Njena glazba spoj je klasičnog rocka, post grungea, elektronike, bluesa i psihodeličnog rocka, a utjecaje crpi od izvođača kao što su Janis Joplin, Portishead, Alabama Shakes, Led Zeppelin i drugi.
[  ]

  © Samantha Camozzi

The Radiance je nedavno objavio i novi materijal pod nazivom "The Fragile Strength" koji se sastoji od singlova "Flying Kites" i "Dried Up".
"Pjesme koje The Fragile Strenght donosi govore priču o ljudskim emocijama i krhkoj stvarnosti za koju se grčevito pokušavamo uhvatiti. Istovremeno, konstantno ispitujemo svoje granice oslanjajući se na neku unutrašnju, gotovo animalnu intuiciju. To je mjesto u nama na kojem nadilazimo ljudsko iskustvo i gdje snaga dolazi upravo od te krhkosti, ranjivosti ljudskog duha. Upravo zato i naziv The Fragile Strength", kaže Miranda.

THE Radiance je bend koji je Miranda Vukasović oformila 2015. godine, a svoj specifični zvuk u nastupima uživo nadograđuje atraktivnim vizualnim projekcijama i artističkim performansom. Svoj materijal "Soft machine" THE RADIANCE je snimio u Forbidden City studiju u Pekingu tijekom 2016. Iste godine bend je pozvan da svoju glazbu izvodi na jednoj od najimpresivnijih pekinških lokacija, 600 godina starom budističkom hramu.

03. LUUL - NOVI SPOT!



Režiju potpisuje Valent Balun, mladi filmaš koji je do sada radio na video spotu za Edo Maajku te na raznim filmskim projektima. Pjesma "Ovo nje kraj" može se pronaći na EPu "Nadam se da ovo nije kraj" objavljenom 27. 4. 2017. godine u izdanju etikete više manje zauvijek.

04. LEONE - NOVI SPOT!

Nakon posljednjeg singla koji nas je sve zajedno s Leone odveo na put do neba, grupa Leone predstavlja nam novu rock baladu 'Pitaj se'!



Pjesma i spot govore o ljubavi koja nakon svog kraha pokušava pronaći novi početak. Razočarana u ljubav, djevojka zadaje dečku zadatak da napiše pjesmu i kroz umjetnost pokuša obnoviti ono što je izgubljeno. Tijekom cijele pjesme pitaju se tko je kriv za njihov prekid i mogu li se ikada vratiti na staro.

Glazbu potpisuje Teddy Lion, za tekst je zaslužna Irena Biškupović, a za aranžman Davor Franjić. Pjesma je snimljena u studiju P.S.A., a spot su producirali Kristina Atanasova Arsova i Goce Tošev.

Leone je osnovan 1999. godine, a 16 godina radili su obrade pod nazivom Teddy Lion Selection, nakon čega se okreću autorskoj glazbi. Bend čine Teddy Lion (gitara), Irena Biškupović (vokal i bubnjevi), Đorđe Gubić (udaraljke), Oskar Rene Bel (bas gitara), Sanja Nazić i Silvija Roža (klavijature).

05. FLUENTES - PRVI ALBUM!

Fluentes objavio album prvijenac - "Igra čekanja" konačno je gotova!
[  ]

Osječka pop rock grupa Fluentes završila je s čekanjem na album prvijenac koji se pomno stvarao objavljivanjem singlova u razdoblju dugom gotovo desetljeće i pol.

Bend je u tom periodu lansirao brojne popularne singlove kao što su "Vrijeme", "Možda mir", "Pođi na put" (duet s Jelenom Radan) te aktualni radijski hit "Pusti da ljubav nosi me" koji se trenutno nalazi na 20. mjestu HR 40, službene domaće radijske top liste.

"Album se stvarao, snimao i mijenjao preko 13 godina. Puno ljudi prošlo je kroz bend, kroz proces sviranja i snimanja te je nastalo jako puno pjesama u cijelom tom procesu. Na albumu su zapravo završile one pjesme koje smo stigli snimiti (smijeh). Sam rad bio je sve samo ne rad, nego prvenstveno radost, zabava, ispunjenje snova i putovanje kojemu cilj nije cilj, nego tek jedna od stanica na dugačkom putu. Nadamo se da je pred nama još puno stanica ali da će vrijeme za stići do njih idući put biti puno kraće", rekao je Goran Bošković, frontmen benda.

promo guy // 05/06/2017

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*