home > njuz > NOVA IZDANJA: Mauro Staraj & La Banda, Big Strip Gorilla, The Last Location, Markiz, Miki Solus, Kuzma & Shaka Zulu.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Mauro Staraj & La Banda, Big Strip Gorilla, The Last Location, Markiz, Miki Solus, Kuzma & Shaka Zulu.

01. MAURO STARAJ & LA BANDA - NOVI ALBUM!

Novi album Maura Staraja i La Bande, "Ovako se to dela 2", je vani! Mauro i njegova Banda pozivaju vas na njihovu službenu Facebook stranicu, gdje svakodnevno dijele novi CD, a koncerte promocije najavljuju 21. 6 u starom kaštelu u Savičenti, te u Jurdanima na tradicionalnoj Ivanji 24.6.

Novi album riječkih Maura Staraja i La Bande je vani! Mauro i ekipa se niti na novom albumu, četvrtom po redu, ne odvajaju od svog prepoznatljivog tex -mex mediteranskog zvuka, kvarnerske čakavštine i sarkastičnih tekstova koji opisuju sve ono što mali čovjek misli, ali čuva za sebe.

Novi album traje punih sat vremena i broji čak 14 novih pjesama, a kao posebne poslastice tu su dueti sa riječkim romskim sastavom Pehlin Kings i legendarnim Alenom Vitasovićem.

Na "Ovako se to dela 2" ekipa je dovela i pojačanje - jaku duhačku sekciju koju čine eminentni riječki glazbenici, koji će sa Maurom i Bandom već ove sezone nastupati na koncertima.

Mauro Staraj, multiinstrumentalist, kantautor, aranžer, producent i kolumnista, kompletni je autor tekstova, glazbe i aranžmana, za novi album kaže: "Često znam reći da se u našoj glazbi može osjetiti zahvalnost što živimo na ovom ''dijeliću raja zemaljskog'', ali i otvorenost prema raznim utjecajima. Tako dolazimo do dobitne kombinacije - tex-mex harmonika koja je srela blues gitaru na mediteranski način, a sve upakirano u rock'n'roll show. I novi album je takav, a dodatno smo se pojačali brass sekcijom i sjajnim gostima. Poslušajte album, naučite tekstove napamet, i pridružite nam se na prvom slijedećem koncertu, jer najveća naša snaga su naši nastupi uživo kada vas vidimo kako plešete i pjevate s nama!"

Novi album publika će uživo moći poslušati već 21. 6 u starom kaštelu u Savičenti, te u Jurdanima na tradicionalnoj Ivanji 24.6., a nakon toga i na brojnim koncertima diljem naše obale.

Novi album ''Ovako se to dela 2'' može se kupiti po promotivnoj cijeni od samo 39,99kn od srijede, 14. lipnja na svim prodajnim mjestima Novog Lista i Glasa Istre.
[  ]

02. BIG STRIP GORILA PREDSTAVLJA LIVE VERZIJU SINGLA SRCE!

Zagrebački indie rockeri Big Strip Gorila predstavljaju novi singl "Srce" snimljen uživo u studiju RSL u Novom Mestu. Na poziv MPA akademije i u suradnji sa snimateljem Bojanom Pahljinom i studentima MPA akademije bend je snimio četiri pjesme od kojih "Srce" premijerno predstavljaju.

Snimanje u jednom od najboljih studija u regiji potaknula je bend da zabilježi svirku i u video formatu za koji je zaslužan Igor Ilić. Mix audio snimki djelo je producenta benda Borisa Fischera, dok je master snimke napravio Goran Martinac. Big Strip Gorila svoju glazbu opisuju kao "zoo-rock". Godine 2013. objavljuju prvu pjesmu "Negacija savršene priče" na prvoj hrvatskoj indie kompilaciji "Tragovi" u izdanju Croatia Recordsa, a već sljedeće godine promoviraju singl i spot za pjesmu "Dresden" s kojim se predstavljaju na prvom RockOff festivalu zajedno s Gatuzom, M.O.R.T.-om, Sarom Renar i Morsom.

Godine 2015. Gorile objavljuju još dva singla, "Bermudski trokut" i "Što sada kada smo zaspali", koji se pričom iz videospotova nastavljaju na prethodni "Dresden". Sljedeće godine izlazi im novi singl "Bez treme", a upravo s tim singlom dostižu prvo mjesto na ljestvici regionalnog MTV-a te postižu najveći uspjeh na radio postajama diljem Hrvatske i Balkana. Album prvijenac naziva "Moment" objavljen je 28. listopada 2016. godine, a koncertna promocija istog održana je u ispunjenom Malom pogonu Tvornice kulture.

Album je od datuma izlaska proveo pet uzastopnih tjedana na top listi 40 najprodavanijih domaćih albuma, a uz vrlo dobre kritike našao se i na većini top lista najboljih domaćih albuma u 2016. godini. Big Strip Gorila je bend koji je dosad odsvirao mnoštvo koncerata i festivala, među istaknutijim nastupima su: banjalučki Jelen Demofest, Terraneo festival, Ferragosto festival, West Herzegowina Fest, Mars Moon, Rock kamp Orsula, međunarodni Emergenza festival i FER Brucošijada 2015.

Nema sumnje da će video spotom za pjesmu "Srce" Big Strip Gorila još jače učvrstiti svoju poziciju jednog od najprespektivnijih regionalnih indie bendova.

Singl potražite na download zoni Croatia Recordsa, singlovi.crorec.hr.

03. THE LAST LOCATION - NOVI SINGLE!

"Ti" je drugi singl kojim sarajevski The Last Location, nakon odlično prihvaćene "Callin' My Name", najavljuju izlazak albuma. S pjesmom "Callin' My Name" bend je napravio veliki iskorak, a "Ti" definitivno potvrđuje da je energija rock bendova i modernih pop aranžmana kombinacija kojom će osvojiti regiju.

"Ti" je veliko osvježenje na regionalnoj sceni, a The Last Location će, osim u regiji, definitivno doći još i više u fokus međunarodnih glazbenih krugova koji cijene žanrovski nesputane bendove spremne eksperimentirati kako bi ponudili najbolje od sebe. Svi ljubitelji hard rocka bit će zadovoljni činjenicom da će se kao gost na novom albumu pojaviti legendarni gitarist Zele Lipovača.

The Last Location je nastao u Sarajevu kao projekt trojice mladih glazbenika, braće blizanaca Ahmeda i Muhameda Latića i Edina Mucića nakon čega im se pridružuju Petar Živković i Danijal Bajraktarević. Bend aktivno svira od 2008. godine, a široj su se javnosti predstavili na regionalnom TV showu Rat bendova nakon kojeg šire bazu obožavatelja u regiji. Godine 2010. objavljuju prvi EP koji producira Carmen Rizzo (Los Angeles), producent s Grammy nominacijom poznat po radu s Alanis Morissete i Sealom.

The Last Location je u nekoliko navrata svirao regionalne i europske turneje i dijelio pozornicu s najvećim regionalnim imenima poput Dine Merlina, Bijelog dugmeta i Divljih jagoda. Do sada imaju objavljena 3 EP-a, a zvuk benda možemo definirati kao power pop stvoren za velike pozornice. Sve tekstove i glazbu na albumu potpisuju članovi benda.

Muhamed Latić, frontmen benda, kaže:"Drago nam je da smo potpisali za Croatia Records kao sigurno najrelevantniju izdavačku kuću u regiji koja okuplja velika imena regionalne scene. Radujemo se budućoj suradnji." Ovaj sjajan singl kojim će The Last Location još i više proširiti bazu obožavatelja radijsku premijeru imao je na Anteni Sarajevo!



04. LJETNI HIT GRUPE MARKIZ - "DANAS SE BUDIM"!

Novi plesni singl grupe Markiz, "Danas se budim", snimljen u suradnji s tajanstvenim MadManom ili Medmenima (navodno ih je više), jedan je od domaćih ljetnih glazbenih favorita.

"Taman smo bezidejno pokušavali rasplesti kraj jedne pjesme, kad je ludi čovjek pokucao na vrata studija. Uvalio se na dvosjed i iskesio zube. Preslušavali smo dvije nove pjesme s budućeg albuma. U jednom trenutku on je nagnuo glavu, podigao obrvu i zamolio da mu pošaljemo pjesmu "Danas se budim" jer ima neke ideje koje bi nam se mogle svidjeti. Već drugo jutro dobili smo prijedlog remiksirane verzije. Malo akustično, malo plesno, malo synth ovamo, malo synth tamo….. I sada imamo dvije verzije. Jedna je ljetna, rasplesana i potpuno drugačija od svega što smo do sada radili, a druga je rokerska i zajedno će biti dio novog, jesenskog albuma.", komentirala je novu suradnju ekipa iz Markiza.

Podsjećamo da Markiz možete poslušati 23.06. kao predgrupu Nouvelle Vague u Zagrebu, 01.07. su u Splitu na festivalu "Evo ruke", a 08.07. nastupaju u Samoboru na Chill & Grill festivalu.



05. MIKI SOLUS VOLI "SLADOLED NA PLAŽI"!

Ako vam je dosta agresivnih i plesnih ljetnih hitova, Miki Solus ima pjesmu za vas - "Sladoled na plaži".

U ovom hawai pop šlageru Miki svira ukulele i nježno pjeva poput morskog cvrčka u hladu bora na pješčanoj plaži. Pjesma govori, kao i većina Mikijevih pjesama, o ljubavi. Ovdje je u pitanju ljubav prema djevojci i prema sladoledu, plaži i moru. Pjesma je snimana u studiju Radost, a producent je multitalentirani Dimitrij Petrović koji je ujedno i aranžirao pjesmu. Back vokale su otpjevali Ana Knezović, Dimitrij Petrović i Nikola Brkljačić, koji je također odsvirao i havajsku slajd gitaru.

Spot je napravio sam Miki koji je za ovu priliku pokazao i svoje crtačko umijeće s bojicama.



06. KUZMA & SHAKA ZULU PRIPREMAJU NAJLUĐU SEZONU NA JADRANU!

Stiže nam ljeto, a s njim dolazi i novi singl dobro poznatih splitskih partymakera Kuzme & Shaka Zulu.

"Vratit ću se funku" pjesma je karakteristična za ovaj duo. Pitka melodija i pamtljiv tekst čine ovu pjesmu pravim osvježenjem za vruće ljetne dane pred nama. Autor pjesme je Saša Kuzmić - Kuzma, koji ujedno potpisuje i aranžman i produkciju. Splićani su odlučili snimiti i spot za singl, a u njima svojstvenom tonu nastao je video koji možete pogledati na YouTube linku: https://www.youtube.com/watch?v=BmGr1q2MVS0

Za spot su zaslužni Željko Skoko (kamera) i Zvonimir Pavlinović (montaža i postprodukcija) iz splitske audio-video produkcijske kuće "Jedina".

Kuzma & Shaka Zulu ovim singlom najavljuju dugo toplo ljeto pred nama, a najveseliji duo u regiji priprema nam najluđe koncerte i partyje ljetne sezone na Jadranu.

promo guy // 19/06/2017

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*