home > njuz > Treća raketa visoko leti

kontakt | search |

Treća raketa visoko leti

Što povezuje mlade Hrvatske bendove poput Abnormala, Breaking the Fourth Walla, Dolibasije, Frakture Mozga, Hangover Pills, Plan B, Spierdalaja i odnedavno Kayle te vec dobro znane punk veterane Mikrofoniju? Odgovor je možda u sličnosti zvuka i određenoj dozi melodije u svom radu. No to nije jedina poveznica ovih bendova, naime za te se bendove već godinu dana brine malena nezavisna kuća po imenu "3rd rocket records" osnovana od strane Udruge za razvoj urbane kulture FAUL.

Treća raketa (kako ćemo je dalje nazivati u tekstu) se osim bookinga koncerata za vlastite bendove namjerava baviti i izdavaštvom te promocijom bendova koji se nalaze pod njezinim okriljem. Treća raketa za ožujak najavljuje svoje prvo izdanje te u skladu s time započinje i započinje promociju istih u gradovima. Prvi će se po redu širem krugu ljudi predstaviti mladi zagrebački bend "dolibasija" te pazinski bend "abnormal". Ti će bendovi sa zajedničkim izdanjem (popularno nazvanim split izdanjem) porinuti izdavačke aktivnosti treće rakete.

001. 3RR. Dolibasija/Abnormal

Dolibasija je mladi Zagrebački bend koji egistira od 2003 godine. Svirajući lako pamtljive melodije u vrlo su kratkom roku zadobili povjerenje većine hrvatskih koncertnih organizatora, promotora, a što je najvažnije čini se da ih i publika voli. Bend do sada u Hrvatskoj nema ni ni jedno sluzbeno izdanje dok je u Njemačkoj njihov CD izdan u nekoliko stotina primjeraka za njemačku etiketu EMPTY HEAD RECORDS. Uz dugosvirajući album "sve iznad crte je dobro" Dolibasija je u Njemačkoj predstavljena i na 6 kompilacija izdatih od raznih nezavisnih etiketa. Iako bend svira takozvani moderni punk rock (često nazivan i kalifornijskim), ne pravi razliku između koncerata u skvotovima ili u velikim koncertnim dvoranama, svirajući pred 15 ili 1500 ljudi. Abnormal je bend koji egzistira od 2004 godine te miluje sličan zvuk kao I većina bendova sa etikete. Bend je do sada odsvirao više desetaka koncerata te se moze podičiti sa odličnim nastupom na prošlogodišnjem monte paradizu. Izrazito aktivistički nastrojeni tekstovi su također odlika ovog benda, koji je ujedno jedini ne-zagrebački bend na etiketi. Ovo će izdanje svjetlo dana ugledati sredinom ožujka kada kreću i koncertne aktivnoti bendova. Dolibasija će se publici predstaviti 17. Ožujka u zagrebačkom klubu Boogaloo, 31. Ožujka na humanitarnom koncertu u Novom marofu te na zajedničkoj mini turneji sa Abnormalom u Pazinu i Fažani 6. Odnosno 7.travnja.
[  ]

002. 3RR Breaking the fourth wall - s/t CD
Mladi zagrebački četveročlani bend među rijetkima u Hrvatskoj stvara glazbu koja bi se mogla okarakterizirati kao melodični hardcore. Pod utjecajem novijih punk bendova poput Rise Against, Strike Anywhere, Strung Out i A Wilhelm Scream, BT4W svira brzi i melodični hardcore punk sa "post HC" uletima te pjeva na engleskom jeziku.
Sam je bend nastao 2003. godine te nakon 4 godine djelovanja pod prvotnim imenom NervousStand, snimio demo CD pod nazivom "Pre-Demo" i odsvirao dvadesetak koncerata diljem Hrvatske. Sam će album sadržavati 12 pjesama u trajanju od oko 35 minuta i nosit će ime benda. Tekstovima se bend približava problemima socijalne, religijske i političke tematike te pričama iz svakodnevnog života.
[  ]

Nove akvizicije

Najnoviji bend na etiketi je također još jedan zagrebački bend koji je nedavno promjenio ime. Ovoga puta se radi o bendu Kayla koji je donedavno bio poznati pod imenom Rusvaj. Razloge promjene imena mozemo potraziti u raznim medijima pod riječi Ruswaj. Ovdje se radi o 3 cure i jednom mladiću koji svoju glazbu od milja nazivaju power-pop-punk-grunge. Iako bend postoji već neko vrijeme, odnedavno se probudio iz faze mirovanja dolaskom novog bubnjara i nove vokalistice. Bend će nam svoje materijale predstvati u Zagrebu 14.03. u klubu Papillon te 14.04 u KSETu dok će se 24. Ožujka predstaviti Labinskoj publici u legendarnom kulturno umjetničkom centru Lamparna.
[  ]

Ostale koncertne aktivnosti bendova:

11.03. Mikrofonija - Klub Mochvara (Zagreb)
17.03. PlanB - Klub Boogallo (Zagreb)
24.03. Fraktura mozga - Skhwat (Sisak)
28.03. Spierdalaj - Klub Papillon (Zagreb)
29.03. PlanB - Klub Mochvara (zagreb)

promo guy // 27/02/2007

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*