home > njuz > NOVA IZDANJA: Tram 11, Elio Rigonat, Sunnysiders, Mjesni odbor, Garage In July, Para Lele.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Tram 11, Elio Rigonat, Sunnysiders, Mjesni odbor, Garage In July, Para Lele.

01. TRAM 11 - REIZDANJE!

Povodom 20 godina diskografske kuće Menart i velikog povratničkog koncerta kultnog dvojca Tram 11, s ponosom najavljujemo remasterirano izdanje njihovog prvog albuma "Čovječe ne ljuti se".
[  ]

  © Mare Milin

Album prvijenac koji je izašao davne 1999. godine, već duže vrijeme je jedan od najtraženijih albuma jer ga već godinama nema u slobodnoj prodaji, a ovo dvostruko izdanje sadržavat će i dodatni, dosad neobjavljeni materijal što ga čini zaista posebnim.

Remasterirano izdanje albuma "Čovječe ne ljuti se" ovaj će put imati i svoje vinilno izdanje.

02. ELIO RIGONAT - NOVI ALBUM i SPOT!

Beogradski multiinstrumentalist izbacio je "Egregor II", konceptualni nastavak eklektične metal sage "Egregor". Autor o albumu kaže sljedeće:

"The album tells a fairy tale that mirrors our very own lives, with each song containing a story of its own. Through a gruesome fate, the main character travels from the darkness of the mind into a complete nirvana."

Žanrovski se radi o konglomeratu death, black, thrash i power metala provučenom kroz mračno ambijentalni flow nerijetko protkan melodičnim pasažama. Kako album zvuči, možete provjeriti na Bandcampu:
https://eliorigonat.bandcamp.com/album/egregor-ii-2

Za pjesmu "Set Into Motion" snimljen je i video:


03. SUNNYSIDERS - NOVI ALBUM!

Splitsko-zagrebački blues sastav Sunnysiders predstavlja CD album "Click Play". Treći studijski album odličnih bluesera donosi pomak i moderniju produkciju u odnosu na albume "Licence to Blues" (Spona, 2011.) i "10 kartolina s Daleke obale" (Spona, 2016.). "Click Play" sadrži deset pjesama na engleskom jeziku, sniman je u studijima "MF", "Hanssound" i "Sound Studio Production" od ljeta 2015. do ljeta 2017. Glazbenu produkciju potpisuju Sunnysidersi i Miki Nopling, miks su radili Miki Nopling, Antonino Šimić (Greenwood studio) i Leo Anđelković, koji je zaslužan i za mastering.
[  ]

Sunnysidersi će koncertnu promociju albuma "Click Play" započeti već večeras, kad će nastupiti na "Thrill Blues Festivalu" u gradskom parku u Trilju. Uz Sunnysiderse će svirati legendarni Eric Sardinas & Big Motor (Los Angeles), Light Under the Black Mountain (Kotor), Hal (Rijeka), Dbluz (Sinj) i Ozone (Trilj) pa je za ljubitelje vrhunskog bluesa zabava zajamčena.

Sunnysiders:
Hrepa - harfa, bas gitara, vokal, akustična gitara
Ro La - vokal, perkusije
Hans - električna gitara
Šparka - bubnjevi, cajon

Album preslušajte ovdje:
http://www.spona.com.hr/albums/sunnysiders-click-play/

04. MJESNI ODBOR - NOVI SINGL!

Spona i Dalmacija koncert predstavljaju novi singl Mjesnog odbora imenom "Rose". Riječ je o melodičnoj i veseloj pjesmi u prepoznatljivom stilu sastava sa Šolte, no u nešto laganijem tempu pa nije baš identična zvuku na kojega je publika navikla. No, da to publici niti najmanje ne smeta, potvrđuje činjenica da je pjesma "Rose" osvojila drugu nagradu (baš) publike na nedavno održanom Splitskom festivalu. Autor glazbe i teksta je Siniša Garbin, a aranžman su napravili Jure Grgantov, Stipe Jakovčević i Siniša Garbin.



"Pjesma "Rose" tiče se svega onoga što nas opušta. Govori o ljetu, godišnjem odmoru te drugoj najzastupljenijoj temi Mjesnog odbora - vinu. Prva je još uvijek aktualna, propale ljubavi. Ovo je drugi put da smo nastupili na Splitskom festivalu., gdje smo 2013. godine sudjelovali sa singlom "Natalija". Splitski festival je naš najstariji i najznačajniji glazbeni festival i lijepo je sudjelovati na njemu, a posebna je čast osvojiti nagradu publike." - kažu članovi Mjesnog odbora.

05. GARAGE IN JULY - NOVI SINGL!

Garage in July su visokooktanski Swamp 'n' Roll sastav nastao 2011. pod utjecajem The Stoogesa, Velvet Undergrounda, The Rolling Stonesa, The Sonicsa te starog Delta i Chicago Bluesa. Želja im je stvarati i prašiti rock 'n' roll dok god su živi te dalje prenositi izvorni duh i naslijeđe Delte. Bilo ih je četvero, sad ih je troje: Igor Hanžek (bubanj), Marko Bagarić (solo i ritam gitara) i Bojan Đurđević (vokal, bas gitara, usna harmonika). Dosad su objavili EP "Samo Ljubav i Rock 'n' Roll", "Live at "RIBA" za Slušaj Najglasnije! Zdenka Franjića, LP "7" i "Imaš li strasti?!" za Dirty Mojo Records te dva singla (Imaš li strasti, Buntovnik ljubavi) za Croatia Records.

Nastupali su na velikom broju festivala diljem regije među kojima se ističu Demofest (Banja Luka), Kupres Play (Kupres), Kaleidoskop Festival (Tuzla), Underground Festival (Maribor), Prvomajski Inkubator (Krk) i Festival Omladina (Subotica).

U listopadu 2015. bend je bio na maloj turneji po Londonu gdje je snimio materijal za spot za zadnji singl s albuma Imaš li strasti?!, za pjesmu "Velika duša".

U veljači 2016. bend je snimio duet s Damirom Trkuljom - Šiljom, pjevačem i gitaristom benda Gatuzo. Radi se o pjesmi "Buntovnik ljubavi" koja najavljuje novi studijski materijal benda. U travnju 2016. pjesma je dobila i svoj videospot kojeg je režirao prijatelj benda Igor Ilić (frontman Orvel-a).

U lipnju 2016. godine bend je nastupio na osječkom UFO festivalu, na istoj bini na kojoj je bend imao svoj prvi nastup 7. 7. 2011. 5 godina poslije, UFO je ponovno označio prekretnicu u radu benda jer nakon tog nastupa bend napušta Leo Fekete, bubnjar benda od samih početaka. Nakon odlaska Lea iz benda, postava se promijenila. Igor je s bas gitare prešao na bubanj, Bojan na bas a Bagi je ostao na gitari. U toj postavi bend intenzivno počinje s probama, uvježbavajući novi materijal i gradeći novi zvuk. U prosincu 2016. bend odlučuje ekranizirati "Sebe ugasiti blues" kao simboličan kraj jedne ere benda. Tad u priču ulazi Anđelo Jurkas koji, inspiriran pjesmom, snima kratki igrani film "Gašenje". Bend kao trojka prvi put nastupa kao predgrupa M.O.R.T.-u u Vintage Industrial Baru, 24. 3. 2017. godine. Ubrzo nakon toga bend počinje snimati svoj novi studijski materijal pod nazivom "Sjaj u blatu EP". Najavni singl EP-a je pjesma "Trijem za ples" s kojom je bend upao na ovogodišnje izdanje Karlovačko RockOff festivala.

Pjesmu možete poslušati na:


Snimka i miks: Ivan Podoreški "Pocmeister"
Master: Goran Martinac
Glazba, tekst i aranžman: Garage in July
Photo by: Marina Filipović Marinshe

06. PARA LELE - NOVI SINGL!

Para Lele vam ponovno pružaju iskustvo putovanja. Ovog puta ne idete u Brazil nego zvukovno spajaju hrvatsku Jamaicu i Thailand te razgledavate njihov bogati 'Krajolik'.

Ponovno imamo priliku kročiti u svijet glazbenog dua koji čine Dino Santaleza (Pridjevi, East Ra) i Luka Šipetić (NLV, nemanja). Ovog je puta vizualno obogaćen od strane Rajana Miloševića i Franke Santaleze snimljenim putopisom te vokalno podržan od strane Ivane Kujundžić. Album 'Para Lele' izlazi uskoro i vodit će vas kroz zvučnu avanturu.

promo guy // 19/07/2017

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*