home > njuz > Sting: Sve je spremno za najiščekivaniji ljetni koncert @ Arena, Pula, 26/07/2017

kontakt | search |

Sting: Sve je spremno za najiščekivaniji ljetni koncert @ Arena, Pula, 26/07/2017

[  ]

Sve je spremno za najiščekivaniji ljetni koncert.

Najljepša hrvatska ljetna pozornica spremno dočekuje istinsku glazbenu legendu. U Pulu sutra stiže Sting koji će u sklopu svoje svjetske turneje 57th & 9th pred prepunom Arenom predstaviti nove pjesme ali i dobro poznate hitove. iz razdoblja grupe Police. Da nas očekuje iznimni spektakl potvrđuje i činjenica da posjetitelji stižu iz više od 36 zemalja svijeta.

Posjećamo, Sting ove godine obilježava 40 godina od dolaska na svjetsku rock scenu s grupom The Police, a dolaskom u Pulu s novim albumom i nedavnom nominacijom za nagradu Oscar u kategoriji najbolje filmske pjesme, pokazuje da su mu aktualni uspjesi draži od prošlosti. Stingu će se na pulskoj pozornici pridružiti i njegov sin, svestrani glazbenik Joe Sumner, a priliku da svijetu predstavi svoje hitove dobio je i domaći pop rock bend Buđenje.

"Nakon godinu dana Buđenje će ponovo zasvirati u Areni, a jako smo sretni i uzbuđeni što ćemo ovaj put dijeliti pozornicu s jednim od naših najvećih uzora. Za ovaj smo spektakl pripremili posebne izvedbe naših pjesma i s nestrpljenjem iščekujemo da ih sutra predstavimo pred prepunom pulskom Arenom", izjavio je Darko Bakić, frontmen grupe Buđenje ususret koncertu.

Turneja 57th & 9th započela je početkom veljače, a slavni glazbenik na njoj predstavlja novi istoimeni album na kojem je pokazao svoju raznolikost u stilovima glazbe i pisanju tekstova. Na turneji će mu se pridružiti i tročlani bend uključujući i njegovog dugogodišnjeg gitarista Dominica Millera, bubnjara Josha Freesea te gitarista Rufusa Millera. Nakon Europskog dijela turneje Sting se seli u Centralnu i Južnu Ameriku te Aziju, a onda se ponovo vraća u Europu na dogovorene nastupe na odabranim ljetnim festivalima. S obzirom na veliki uspjeh i posjećenost ove svjetske turneje te zahvaljujući odličnim kritikama, menadžment Stinga odlučio je dodati još tri datuma početkom rujna u Sjevernoj Americi.

Ovaj je ekskluzivni događaj privukao posjetitelje iz čak 36 zemalja svijeta kao što su Italija, Poljska, Nizozemska, Austrija, Švedska, Mađarska i Švicarska, a u prodaji je ostala još mala količina ulaznica koje će se moći kupiti na samom ulaznu u Arenu ili za u sustavu Eventima i to po cijeni od 670 kuna i 790 kuna za parter.

###

O STINGU
Kompozitor, tekstopisac, glumac, autor i aktivist rođen u Engleskoj, u Newcastleu. Osnovao je bend The Police, zajedno sa Stewartom Copelandom i Andyjem Summersom u Londonu, kamo se preselio 1977. godine. Bend The Police izdao je pet albuma te osvojio šest nagrada Grammy i dvije nagrade Brits, a 2003. godine uvršten je u The Rock and Roll Hall of Fame.

Kao jedan od najprepoznatljivijih solo glazbenika, Sting je, uz spomenute, osvojio još deset nagrada Grammy, dvije nagrade Brits, nagradu Zlatni globus, tri nominacije za Oscara, nominaciju za nagradu TONY, nagradu stoljeća Billboard Magazina te nagradu za osobu godine MusiCares 2004. godine. Sting je uvršten u Songwriters Hall of Fame, primio je priznanje Kennedy Center Honors u prosincu 2014. godine te je nedavno dobio priznanje The American Music Award of Merit. Tijekom cijele svoje karijere, prodao je više od 100 milijuna albuma kao član benda The Police i tijekom solo karijere.

Stingova podrška mnogim humanitarnim organizacijama poput Rainforest Fund, Amnesty International i Live Aid zrcali njegovu strast za glazbom. Zajedno sa svojom suprugom Trudie Styler, Sting je osnovao udrugu Rainforest Fund 1989. godine kako bi zaštitio prašume kao i domoroce koji tamo žive. Zajedno su održali 17 dobrotvornih koncerata kako bi prikupili sredstva i povećali svjesnost za ugrožene dijelove planete, a već je najavljen i sljdeći koncert 14. prosinca u Carnegie Hallu. Od svojih početaka, Rainforest Fund proširio se na mrežu povezanih organizacija koje djeluju u više od 20 država na tri kontinenta.

###

O tvrtki MPG Jugoistočna Europa - Trenuci nadahnuća
Tvrtka MPG osnovana je 1997. u Zagrebu kao prva agencija u regiji specijalizirana za evente i promociju, s uredima u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Makedoniji te godišnjim prihodima preko 15 milijuna eura i s 350 stalnih zaposlenika. MPG godišnje organizira više od 2.000 događanja uključujući koncert Justina Biebera, Poreč Open Air (dobitnik nagrade Zlatna koza za najbolji event u Istri 2016. godine), vodeću regionalnu tehnološko poslovnu konferenciju MicroSoft WinDay's, Coca-Cola FIFA prvenstvo u nogometu (s više od 40 000 posjetitelja), Le Diner en Blanc i brojne druge. Od 2004. godine MPG Live organizira te promovira lokalna, regionalna i međunarodna glazbena događanja i festivale uključujući MTV Summerblast, Umagination, Big Beach i festival Ultra Europe, najveće regionalno međunarodno glazbeno događanje s preko 150.000 posjetitelja iz više od 143 zemalja. MPG prepoznaje potencijal u predstavljanju Hrvatske kao svjetske pozornice za međunarodna događanja, odnosno World Stage for International Acts te nastavlja razvijati glazbenu industriju u Hrvatskoj podupirući i promovirajući vodeće izvođače da nastupaju upravo u toj regiji. MPG nastoji stvoriti TRENUTKE NADAHNUĆA za kojima ljudi tragaju. Više na: www.mpg.hr

promo guy // 25/07/2017

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*