home > njuz > Završio Ferragosto JAM - Veličanstveno slavlje za 10 godina postojanja

kontakt | search |

Završio Ferragosto JAM - Veličanstveno slavlje za 10 godina postojanja

[  ]

  © Filip Bušić

Zapanjujućim trećim danom i ranojutarnjim tulumom u nedjelju na Orahovačkom jezeru završio je deseti Ferragosto JAM. Čast zatvoriti festival koji je trajao od 3. do 6. kolovozapripala je popularnom hip hop dvojcu Krankšvester. Provokativnim hitom "Gaber"sa skoro milijun Youtube pogleda, iz publike ispred glavnog stagea iscrpili su zadnje atome snage uz konfetei balone koji su sva tri dana održavali slavljeničku atmosferu jubilarnog izdanja najvećeg slavonskog festivala.

U tjednu obilježenom ekstremnim toplinskim valom, više od 10 tisuća mladih umjesto odlaska na obalu odabralo je doći na suprotni kraj Hrvatske i osvježenje potražiti u jedinstvenom Orahovačkom jezeru oko kojeg se tražilo mjesto više za podići šator. Posjetitelji iz svih krajeva Hrvatske, Srbije, Slovenije i BiH, uz nekolicinu čak i iz Velike Britanije, Kanade i Afrike učinili su deseto izdanje jednim od najposjećenijih, ali i pokazali da interes za Ferragostom sve više prelazi domaće okvire.Glazbeni program činilo je preko 30 izvođača sa samog vrha regionalne scene koji su nastupima za pamćenje dokazali kako je Ferragosto omiljen festival ne samo publici, nego i glazbenicima koji se iz godine u godinu na njega rado vraćaju.

Neno Belan s Fiumensima publici je dao ekskluzivnu čast da uživaju u setu sastavljenom isključivo od pjesama njegovog kultnog benda Đavoli koje iako su, kako ih je sam najavio prije nastupa, starije od većine publike, dočekane su podjednako s euforijom i nostalgijom. Elemental su energičnom svirkom dokazali kako s lakoćom vladaju pozornicama i još jednom potvrdili da su jedan od najboljih pop bendova ovih prostora. Bajaga i Instruktori dočekani su oduševljeno, a bezvremenski hitovi iz prošlih vremena otpjevani su uglas s publikom od početka do kraja. Udaranje po indie rock fronti uz svjetski uigran Jonathan, britak i šaljiv hip hop majstorKandžija i Gole žene te perfektno usvirani punk povratnici Six Packkoji su ovom prilikom snimali i spot, obilježili su ovogodišnji Ferragosto JAM i održali neke od najboljih nastupa karijere. Uzavrelu atmosferu dodatno je zapalila oštra i drska Sajsi MC, afrontmen moćne i uvjerljive trojke Repetitor, Boris Vlastelica, svojim je silaskom do prvih redova bacio prisutne u ekstazu.

Nažalost, tijekom njihovog nastupa gradska trafostanica koja je napajala glavnu pozornicu je pregorjela te se unatoč velikom trudu organizatora i nastojanjima da se problem riješi, nastupi benda Mašinko, dvojca Bolesna braća, Bad Copy, kao i ostatak nastupa mega grupe Pips, Chips & VideoClips u petak nisu uspjeli održati. Idućeg jutra problem je saniran te se treći, finalni dan festivala održao po planu. Mladi trap heroji KUKU$ tijekom nestanka struje pokazali su da punk stav nije rezerviran samo za punkere te su svoj nastup odradili a capella uz pomoć publike koja je pokazala zavidno znanje njihovih smjelih tekstova. KUKU$ su svoj nastup ponovili i trećeg dana te dodatno zapalili #DobroJutro stage.

Uz nastupe bendova, DJ snage ove su godine na jezeru rasplesale posjetitelje nastupima na čak tri od pet pozornica. DJ Kneža u petak je ordinirao Dance Hard stageom gdje je publika u ludom plesu dočekala jutro, dok je na #DobroJutro stageu jedan od predvodnika domaćih DJ i producentskih snaga, Filip Motovunski, pokazao što je pravi drum'n'bass party. Po prvi put održan je Silent Party uz samo jezero na kojem je 300 najbržih posjetitelja putem slušalica uživalo u tri kanala na kojima su DJ-i odmjeravali snage eklektičnim miksom žanrova. Izštekani stage u petak i subotu donio je dnevnu chill atmosferu te opuštenim akustičnim nastupima LUCE, Lovely Quinces, Kralja Čačka, Domagoja Šimeka i mnogih drugih uvodio mnogobrojnu zainteresiranu publiku u festivalsku atmosferu koja je svakog dana dovedena do usijanja. Vrhunski nastupi, konfeti, baloni, perfektno ozvučenje, mnogobrojna sjajno raspoložena publika i predivna atmosfera koja je vladala uz jezero bili su dobitna i dostojna kombinacija proslave famoznih 10 godina festivala.

terapija // 08/08/2017


PS: Službeni report stiže uskoro :)
Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*