home > njuz > NOVA IZDANJA: The Backdoor, Štajner Bend, Eleven, Hornsman Coyote, Markiz.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: The Backdoor, Štajner Bend, Eleven, Hornsman Coyote, Markiz.

01. THE BACKDOOR - NOVI SINGLE I SPOT!

Makedonski rock band The Backdoor Band izbacio je novi single i spot za pjesmu "Too many people".

Ovaj single rezultat je njihove suradnje sa pjevačem poznatog danskog rock banda Blended Brew, Jimmy Linder Manssonom, koji također potpisuje mix i master za navedeni single.

Spot je sniman u Ohridu. Band se zahvaljuje svima koji su sudjelovali na izradi spota, posebno Pece Nasteskom koji je autor spota. U periodu koji dolazi, band će predstaviti još nekoliko novih spotova!



02. ŠTAJNER BEND - NOVI EP!

"Amsterdam" je prvi mini-album Štajner Benda u krnjoj postavi (bez Štajnera), koji donosi šest "štajnerocentričnih" pjesama o ljubavi, drugarstvu i Štajner Bendu...

Sniman u studiju "Red Wednesday" i mixan doma, "Amsterdam" se zasniva na DIY principima i rokenrolu.



03. ELEVEN - NOVI SPOT!

Šabački sastav Eleven objavio je svoj novi singl "Miholjsko leto", praćen sunčanim spotom koji je nastao proteklog leta na obali reke Save.

Ovo je još jedan u nizu singlova koje bend objavljuje za izdavačku kuću Lampshade Media.

"Nova pesma i spot sugerišu na svetlu stranu života, kada ustanete ujutru srećni bez ikakvog posebnog razloga i ceo dan vam bude potpuno savršen. Taj osećaj želeli smo trajno da
sačuvamo i podelimo sa svima. Ono što je nama posebno interesantno i na šta smo ponosni je pravac i zvuk koji se oblikovao u toku kreativnog procesa i rada sa našim dugogodišnjim producentom Igorom Paukom.", ističe basista Miki Stanković.

Spot u režiji i realizaciji Marka Gavrilovića i basiste Mikija Stankovića je ujedno i treći singl grupe sa njihovog predstojećeg albuma "Reči koje nešto znače". Marko je već duži vremenski period šesti član benda zadužen za live vizualizaciju i video spotove.



04. HORNSMAN COYOTE - NOVI ALBUM!

Beogradski reggae muzičar Hornsman Coyote (Nemanja Kojić) objavio je novi album pod nazivom "Sevengreen" u izdanju Ammonite Records. Posle nekoliko internacionalnih projekata kao i saradnje sa bendom Coyote je samostalno potpisao novi studijski materijal na kom se nalazi 12 pesama. Album prati novi spot za pesmu "Bells of Hate", a ljubitelji Coyotove muzike mogli su da naslute o kakvom je materijalu reč na prva dva singla sa ovog izdanja "Modern Age Slavery" i "I Belive". Nemanja napominje da je, kao i u njegovom dosadašnjem radu, muzika odraz onoga što svakodnevno živi:

- Posle dužeg vremena pevam isključivo u svoje ime, sigurniji u ono što govorim više nego ikad. Na celom albumu ima dosta simbolike, koja je takođe zasnovana na ličnim osećanjima i percepciji... a i nekim činjenicama. Ovo je moj deseti album kao Hornsman Coyote, sedam je moj srećan broj, zelena je boja mira, a "Sevengreen" je ujedno i 50. izdanje Ammonite Records-a, kaže Nemanja Kojić Coyote.

Album je producirao poznati međnarodni tim House Of Ridim specijalizovan za reggae muziku, sa kojima je Coyote već sarađivao na pesmama "Belly of the beast" i "Seems like revolution".

CD "Sevengreen" moći će da se nabavi u svim bolje snabdevenim muzičkim prodavnicama od 28. avgusta kao i preko izdavača Ammonite Record-a, dok se beogradska pormocija albuma očekuje tokom septembra, nakon Coyotove međunarodne turneje koja je u toku.

http://www.youtube.com/watch?v=NU36N4f7AFI
http://www.youtube.com/watch?v=EhUsueDYb6k
http://www.youtube.com/watch?v=Otg1tTc2_Ss

05. MARKIZ - NOVI SINGL I SPOT!

Transformacija idiličnog u mučan odnos pun predbacivanja okosnica je priče videospota za najnoviji singl grupe Markiz "Sve što sada želim", u režiji i montaži Gorana Berovića. Nakon odličnog uspjeha pjesama "Predaja", "Dadada" i "Danas se budim" Markiz nastavlja s nizom fascinantnih singlova koji će biti dio dugoočekivanog novog albuma, najavljenog za studeni ove godine. Autor pjesme je član benda Andrej Babić, a modernu produkciju snimanu u studiju "Dan, mrak" potpisuju Ivan Božanić te Markiz.
"Pjesma nas je sve preplavila svojom energijom i nije bilo dvojbe o njenom snimanju. Svakako spada u top 3 naših najdražih pjesama i zato su očekivanja velika. Čuvamo ju već 6 mjeseci na YouTube-u jer smo u zadnji tren promijenili raspored singlova. Čitav kreativni proces oko aranžmana i snimanja spota nas je potpuno okupirao. Ovom pjesmom najavljujemo naš treći album koji će izaći tijekom studenog 2017.", kažu članovi benda Ines Mlinarić, Andrej Babić, Ivan Vranješ, Marko Tomljanović i Luka Putica.
Veliki doprinos spotu dala je pjevačica benda Ines koja nas je već navikla na vokalne majstorije, ali je ovdje pokazala još jedan talent, onaj glumački. Cijelu je ekipu oduševila moćnom ekspresijom i širokom paletom emocija, od sreće do očaja, kojima je uvjerljivo prenijela atmosferu i poruku pjesme. Nekoliko fenomenalnih stylinga za Ines osmislila je Branka Sovar aka Modna Sova.

promo guy // 14/09/2017

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*