home > njuz > NOVA IZDANJA: Vojko Vrućina, PTSP, Media Stres, Bruto Geto, CC, Sedam dana Japana.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Vojko Vrućina, PTSP, Media Stres, Bruto Geto, CC, Sedam dana Japana.

01. VOJKO VRUĆINA - NOVI SINGL!

"Vojko V (a.k.a. Vojko Vrućina) splitski je reper i glazbeni producent poznat po svom radu u bendovima Dječaci i Kiša Metaka. Singlom "Zovi čovika" započinje svoj novi projekt i najavljuje album "Vojko", koji će uz "Dvojko" i "Trojko" činiti trilogiju. Godina 2018. tek je počela i već je tvrđa od prošle, Split će eksplodirati s tatom u kući i novim albumom u ruci - spikijada može započeti!



"Zovi čovika" nastala je kao ritmički eksperiment je li moguće repati u 7/8 mjeri za razliku od uobičajene 4/4 mjere, što je u kontekstu hip-hopa prvi takav potez i na svjetskoj razini. Glazbu i tekst potpisuje sam Vojko V, za mix i master zaslužan je DJ VRH, a autor spota je Marijan Jurčević. Da ne duljimo, Vojko je "čovik". I točka.

02. PTSP - NOVI SPOT!

Šibenski duo PTSP izbacio je novu stvar/spot, akustičnu verziju istoimene pjesme. Pjesma je specifična zaokruženom kontradikcijom stihova koja se najviše osjeti između uvoda i refrena. Tematski je orijentirana na većinu toga što se u svakodnevnici gura kao tipični oblik uspjeha kojim pojedinci ne mogu odoljeti te preuveličavanje priča koje bi trebale ukazivati na superiornost druge osobe s kojom vodimo dijalog.



S produkcijske strane je postojala vizija da se u mix nadoda gitara te je taj je dio zaslužan kolega glazbenik, Tomislav Čičin Karlov. Prostora je bilo i za ogoljenu verziju bez original instrumenata gdje bi samo vokal i gitare učinile taj opušteni, mekani pop zvuk, a koju sada imate priliku čuti.
Spot za pjesmu kao i za vizualnu atmosferu potpisuje Tomislav Dugandžić, njihov dugogodišnji suradnik.

Naziv PTSP nastao je skraćivanjem inicijala Typical i Sintag, a koji su uz pozitivno 'traumatiziranje' glazbom doveli do kreiranja imena.

03. MEDIA STRES - NOVI SINGL!

Čakovečki bend Media Stres objavio je novu pjesmu imena "Pi". Ovo je prva pjesma koju su dečki objavili nakon izlaska EP-a E.V.I.L. II prije gotovo dvije godine.



Inače dečki su imali vrlo uspješnu 2017. godinu u kojoj su odradili dosta koncerata na domaćem terenu kao i u susjednim zemljama, a kao najvažniji događaj u godini izdavajaju nastup na INmusic festivalu.

04. BRUTO GETO - NOVI SINGL!

Zagrebački bend Bruto Geto predstavio je svoj treći singl "KoTuKoga", nastao u samostalnom izdanju. Produkciju, mix i master pjesme potpisuje Luka Tralić Shot, dok je za ideju spota i režiju zaslužan Martin Bajsić. Spot je napravljen u vrhunskoj 3+1 gratis tehnici snimljenoj u 24 sata.

"Ova pjesma je samo pokazatelj koliko smo predodređeni za estradu. Mislim da smo ovom pjesmom odlično pokazali u kakvom smo osobnom odnosu s poznatim estradnjacima koje spominjemo, a taj odnos je genijalan." rekli su dečki iz benda.



I doista, u pjesmi ne nedostaje poznatih imena (od Divana Dečaka, Klamidije Bačić, pa sve do Nereda, Stoke, ali i Nives Celzijus), a cijeli je spot dobio veliki blagoslov estradne ikone Siniše Vuce. Koliko ne znaju mjeru pokazuje i činjenica da su se u svojoj pjesmi dotakli i hrvatske predsjednice.

Singl "KoTuKoga" imao je svoju premijeru u prepunom zagrebačkom klubu Pločnik, a popraćen je i koncertom nabijenim energijom i vrhunskim raspoloženjem (https://www.facebook.com/brutogetobend/videos/1901086750204720/)

Ovo je treći singl Bruto Geta, a u prošloj godini predstavili su se s pjesmom "Ruke u zrak" i pjesmom "Rekli su ti". Zbog spomenutih pjesama estradni kolege (poput Gabi Novak i Davida Temelkova) prozvali su ih hrvatskim RATM-om.

05. CC - PRVI EP!

Zagrebački hardcore punkeri izbacili prvi uradak poslušljiv i skidljiv ovdje:



06. SEDAM DANA JAPANA - NOVI EP!

Novi mini albuma imaju i Sedam dana Japana:

promo guy // 18/01/2018

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*