home > njuz > NOVA IZDANJA: Jall Aux Yeux & John (M.O.R.T.), Ivan Bonačić, Sajsi MC, Cmok, Psihokratija, Silent Kingdom, Seven Mouldy Figs.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Jall Aux Yeux & John (M.O.R.T.), Ivan Bonačić, Sajsi MC, Cmok, Psihokratija, Silent Kingdom, Seven Mouldy Figs.

01. JALL AUX YEUX & JOHN (M.O.R.T.) - NOVI SINGL I SPOT!

Bihaćki bend Jall aux yeux koji stvara autorsku glazbu na francuskom jeziku snimio je spot za pjesmu "Je te cherche" (Tražim te) sa Johnom iz sinjske grupe M.O.R.T. Ovo je treći singl benda (uz "La peste" i "Je m'en lave les mains") koji najavljuje album prvijenac koji je već snimljen, te će biti objavljen u prvoj polovini drugog mjeseca.

Nakon objavljivanja albuma slijedi promocija i svirke po regionu. Album je sniman u Mostaru (studio Pavarotti) i Bihaću (studio Amadeus). Prijateljstvo Jure (gitariste benda Jall aux yeux) i Johna traje još od studentskih dana u Zadru gdje su dijelili prostorije doma, hrenovke, besparicu kao i ljubav prema glazbi. Do suradnje je došlo prilično jednostavno.

Johnu je ideja predložena na Demofestu u Banjaluci, gdje je Jall aux yeux sudjelovao u takmičarskom dijelu, a on je to odmah prihvatio. Kasnije je napisao tekst za svoj dio pjesma, došao u Bihać i u jednom danu snimio vokale i spot. Šta to traže i jesu li pronašli Jall aux yeux i John pogledajte i poslušajte u spotu (i učite francuski, obrazovanjem protiv obrezivanja)!



"Ja sam putovao iz Sinja u Zagreb gledajući svoja posla kad me u Korenici zaskočila banda maskiranih Francuza. Stavili su mi pivo u ruku i prošvercali me preko granice u Bihać da u jedan dan snimim pjesmu i spot. Ostatak tog traumatičnog iskustva ću iznijeti u svojoj slijedećoj autobiografiji ''Pola listine'', rekao nam je John (M.O.R.T.).

02. IVAN BONAČIĆ - NOVI ALBUM!

Geenger Records poručuje da ima na lageru novog materijala koji ide ovako:



03. SAJSI MC - NOVI SINGL I SPOT!

Naš najveći zimski hip hop festival, Drito iz Tvornice, objavio je satnicu za petak i subotu, 26. i 27. siječnja 2018., u Velikom pogonu Tvornice kulture, a ususret događaju Sajsi MC je objavila novi spot i singl. Sjajna reperica objavila je atraktivan spot za pjesmu "Kod tvoje devojke" u suradnji s producenom L-Freejem.



Spot simbolizira strast koja se dogodila između jedne nježne djevojke i druge koja je odlučila da je osvoji usprkos tome što je ta ljubav zabranjena. Nije prvi put da se Sajsi MC dotakla teme istopolne seksualnosti (Papa, 2015), ali prvi put joj pristupa na emotivan način, gdje ona i njena sestra Tijana, pjevaju stihove o brutalnoj ljubavi između djevojke koja ima dečka i djevojke koja se s njima druži i fantazira o njegovoj djevojci. Ovaj minimalistički video je zapravo situacija ispred filmskog platna, s fokusom na dvije zaljubljene djevojke, koji prati razvoj njihove ljubavne priče i igru osvajanja - kontrast između crnog i bijelog koji zapravo čini njihovu uzajamnu kompletnost kao jedinu bitnu odrednicu u ljubavi. Spot potpisuju Maja i Konstantin Krbačevć, uz umetničku direkciju Dragana Vurdelje. Zagrebačka publika moći će čuti pjesmu na pozornici Drito iz Tvornice, a dan nakon Sajsi MC nastupa u splitskom Quasimodu.

04. CMOK - NOVI SINGL I SPOT!

Stefan Ikonić, pevač I gitarista bendova ŽeneKese I Izdrži Ribice, posle 2015. Godine i singla "Hej Toni", nastavlja svoj projekat - grupu Cmok. Cmok je zamišljen kao bend bez benda, sa promenjivom postavom, sve u cilju sto maštovitijeg pristupa komponovanju i izbegavanju žanrovskoga ukalupljavanja. Nakon izdavanja trećeg albuma ŽenaKesa - "Biće to OK", Stefan se ponovo posvetio svom side bandu. Ovoga puta, kao rezultat saradnje Nikole Stanojevića, basiste grupe Izdrži ribice I producenta Uroša Milkića (Threesome, Moussaka) nastala je stvar "Na tvoj znak", a sada je pojavio I video za istoimenu pesmu.



05. PSIHOKRATIJA - NOVI SINGL I SPOT!

Drugi singl beogradske dark/gothic grupe, osnovane davne 1987.god., pod nazivom "Tiranny Of The Soul" izašao je za PMK Records etiketu. Na vokalu gostovao je Nenad Cvetičanin, poznatiji kao frontmen niškog sastava Arnold Layne. Muziku, tekst, aranžmane, klavijature i sintisajzere potpisuje mastermind grupe, Gorjan Krstić, dok je za bubanj, udaraljke, snimanje i produkciju bio zadužen Vanja Kuletin. Završetak kompletnog novog albuma posle 27 god., očekuje se na proleće ove godine.



06. SILENT KINGDOM - NOVI ALBUM!

Šesti studijski album je objavljen pod etiketom Darknagar Records. Muzički potpuno drugačiji ali tematski isti!



07. SEVEN MOULDY FIGS - LIVE SESSION!

Prvi live session pod imenom WINTER SESSION. Sastoji se od četiri pjesme s albuma Labyrinth, a sniman je po diy principu u garaži, uz pomoć kolege Igora Vuka. Session se može pogledati i poslušati na sljedećim linkovima:

http://www.youtube.com/watch?v=Zlqj_YnnW-E
http://www.youtube.com/watch?v=VxTSjXVeJKw
http://www.youtube.com/watch?v=OlKs_zUfyWA
http://www.youtube.com/watch?v=bG0Jb5iWYIo

INFO O SESSIONU:
Recorded at Garage 117, Zagreb, 2017
Audio and video recording: Igor Vuk
Mixing, mastering and video editing: Seven Mouldy Figs and Igor Vuk
Music and lyrics by: Seven Mouldy Figs

promo guy // 30/01/2018

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*