home > njuz > NOVA IZDANJA: Panda Rhei, Radio Aktiv, Bore Balboa, Kraj Programa, Danga, Pogonbgd.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Panda Rhei, Radio Aktiv, Bore Balboa, Kraj Programa, Danga, Pogonbgd.

01. PANDA RHEI - NOVA PJESMA!

Ide ovako:


02. RADIO AKTIV - NOVI SPOT!

Nakon iznimno uspješnog perioda u kojem su se okitili brojnim nagradama struke, objavili dva odlično prihvaćena studijska albuma i koncertno prodrmali klubove i festivale širom Hrvatske i susjedstva, Radio Aktiv otvara novo poglavlje rada benda, i to novim singlom i videospotom intrigantnog naziva "Zašto ne pokažemo djeci?". Riječ je o dinamičnoj i radiofoničnoj pjesmi nadahnutog teksta, koja na slikovit način komunicira sa slušateljem.



Novim singlom Radio Aktiv predstavlja i novu postavu i zvuk benda te nastavlja "širenje glazbenih vidika svakim sljedećim singlom", kako su iz benda i najavili. Autor pjesme je frontmen benda Branimir Čubrilo, dok se za produkciju i mastering pobrinuo talentirani Mark Mrakovčić, koji nastavlja uspješnu suradnju s bendom koja traje od prvog singla.

"Pjesmom smo željeli poslati pozitivnu poruku i podijeliti naše misli sa slušateljima, nudeći im nešto drugačije." - o pjesmi je rekao autor Branimir Čubrilo.

Spot za pjesmu režirao je, snimao i montirao Dinko Pasini, a u snimanju mu je pripomogla Magda Mas.

03. BORE BALBOA - NOVA PJESMA!

Bore Balboa nakon duže stanke uzrokovane čistom
lijenošću izbacuje ono što zna najbolje, već gotove pjesme
koje prevede na hrvatski i potom uništi.

Ovaj put je na meniju Bilboard hit Post Malone-a i 21 Savage-a
Rockstar kojeg više nikad nećete slušati na isti način.
Tematika je ista kao i inače, nepostojeća.
Da stvar bude još gora, naumio je kao sljedeće istu pjesmu
obraditi na njemačkom.

Ovu pjesmu možete shvatiti kao najavu
za buduće projekte, kojih može, ali isto tako
ne mora biti.

Cringe stih br. 1 - "Za tebe je Bore New York Times, a ti si fakin Modra Lasta." -



04. KRAJ PROGRAMA - NOVI SPOT!

Riječki bend Kraj Programa predstavlja novi video uradak za singl Leptir koji se nalazi na albumu Ovdje Pripadam, izdanom u studenom 2015. godine.

Spot je sniman u Rijeci te na području Istre u rujnu 2017. Scenarij je osmislio bubnjar Igor Klanfar koji je preuzeo i ulogu redatelja dok su kamerom upravljali snimateljica/fotografkinja Maja Strahija i Luka Filipan, ujedno i gitarista benda. Spot su uređivali i montirali Maja Strahija i Luka Filipan, glavnu ulogu u spotu ima Alen Berisha.



Pjesma Leptir kao i spot za istu posvećeni su dragom prijatelju benda koji nas je prerano napustio.
Ovim singlom Kraj Programa najavljuje nove aktivnosti kao i privođenje ciklusa drugog albuma kraju
Kraj Programa zahvaljuje se Maji Strahiji, Tiboru Kusiću, Korini Hunjak te svima koji su na bilo koji
način pomogli oko snimanja ovog spota.

05. DANGA - PRVA PJESMA!

Novi Beogradski post grandž bend Danga je objavio svoju prvu pesmu "Urlik".

Kompozicija je snimljena u prostorijama SAE instituta u Beogradu, a za njenu produkciju je bio zadužen Ognjen Dimitrijević, gitarista bendova Volt Pop i Deca Apokalipse.

Ovaj bend stvara muziku pod jakim uticajem Sjetl scene 90-ih i bendova iz Srbije koji su uspeli da se približe takvom zvuku (Block Out, Bjesovi...). Članovi ovog novog sastava su: Andrea Ambruš (vokal), Matija Rađenović (bas gitara), Đorđe Vermezović (solo gitara), Aleksandar Hadžić (bubnjevi) i Mladen Milošević (ritam gitara).

Danga u bukvalnom značenju predstavlja žig kojim se označavaju domaće životinje koje se spremaju za klanje, ali u nekom savremenijem konceptu simbolički može biti bilo koji tip označavanja u modernoj kulturi. To može biti marka odeće koju neko nosi, knjige koje čita, fakultet koji je izabarao da studira, muzika koju sluša i deli sa drugima.



06. POGONBGD - NOVI ALBUM I SPOT!

Grupa Pogonbgd postoji od 2004. godine, ime benda je igra reči, može se čitati kao Pogon bgd ili Pogo (pank ples/šutka) nbgd (Novi Beograd - deo grada iz kog potiču članovi grupe). U početku bend je svirao obrade domaćih i stranih punk klasika, a tokom 2006. godine nastaju prve autorske stvari. Nakon gomile demo snimaka i neuspelih pokušaja da se uspostavi saradnja sa, tada još aktuelnim izdavačima, Pogonbgd u spostvenoj režiji, 2011. godine objavljuje prvi album "U samoodbrani". Posebnu pažnju publike privukla je pesma "Pobednik" , koja je dobrim delom obeležila karijeru benda.

S obzirom na to da su u međuvremenu nastale nove pesme, već naredne 2012. godine izlazi i drugi album "Moji heroji". Pogonbgd polako stiče solidnu bazu fanova, osim u Beogradu, sve veći prostor zadobija i u drugim gradovima u Srbiji i regionu. Beogradska četvorka svirala je na festivalima i koncertima u Banjaluci, Nikšiću, Novom Sadu, Nišu, Užicu, Smederevu, Bačkoj Palanci, Podgorici, Trebinju...

Nakon kratke pauze, u februaru 2017. godine izlazi dugoočekivani treći album "Pogonophobia", sa 10 novih pesama i spot za numeru "Vagoni". Poseban gost na albumu bio je bluz muzičar Dragoljub Crnčević Crnke iz grupe Point blank. Uz kvalitetniju produkciju i muzički sadržajnije numere, bend je održao energiju i punk zvuk kojima je prepoznatljiv. Tokom 2017. godine sastav je učestvova na televizijskom takmičenju Bunt rock festival 3, u organizaciji Javnog medijskog servisa Srbije i plasirao se u finale. Postava Pogona ista je od osnivanja, osim novog bubnjara koji se pridružio 2016. godine: Sale - vokal/gitara, Dimke - bas/vokal, Građin - gitara/vokal, Dovla - bubnjevi.

promo guy // 05/02/2018

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*