home > njuz > NOVA IZDANJA: Sassja, Vojko V, Quasarborn, Stuttgart Online, Soulcraft & Ras MC Bean, Trigger.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Sassja, Vojko V, Quasarborn, Stuttgart Online, Soulcraft & Ras MC Bean, Trigger.

01. SASSJA - PJESMA S RUNDEKOM!

Jedna neobična i jako zanimljiva glazbena suradnja krije se na novom Sassjinom albumu "No problemo". Radi se o pjesmi "Savana" koju je Sassja snimila s Darkom Rundekom.

"Obožavam pjesmu koju smo napravili, ali mi je od ove suradnje najdraže što sam upoznala takvog čovjeka i družila se s njim. Zaista je odlično za svijet da postoje ljudi kao Darko i jako je inspirirajuće i smirujuće bilo svako snimanje i druženje. Imala sam tremu kada smo pripremali pjesmu koju ćemo mu poslati jer sam htjela napraviti svoj stil i zvuk, ali i da Rundek može biti potpuno svoj u tome. Sretna sam da je osjetio to i da smo svi zajedno napravili ovakvu stvar." - rekla je Sassja koja je izuzetno ponosna na suradnju s legendarnim glazbenikom.

Za pjesmu "Savana" su snimili i spot na Braču u režiji Jasmina Jatića, na teritoriju udruge "Zemlja Za Nas" u vrlo kreativnoj atmosferi, a pogledati ga možete na sljedećem linku:



"Ovo je prvi put da s nekim ravnopravno surađujem na pisanju teksta za pjesmu. Rok je predložio skicu aranžmana, a Sassja svoju priču. Osjetio sam da je pjesmi potreban objektivni odmak, neka globalna perspektiva, a istovremeno i lokalni miris u melodiji. To nas je odvelo u Savanu. Dosvirao sam riff i melodiju na električnoj gitari i sintu, ostali su elementi pošli u susret i eto te pjesme" - rekao je Darko Rundek koji vjeruje da će ovaj internacionalni poduhvat pronaći svoju publiku u sve tri zemlje, a i šire.

Glazbeni producent pjesme "Savana" kao i većeg dijela pjesama na Sassjinom albumu "No problemo" je Rok Kovač - Kantriman koji je dao i svoj osvrt na ovu suradnju:

"Cijeli proces stvaranja pjesme bio je nezaboravan, pogotovo jer je Darko čovjek koji rado dijeli svoja iskustva i s kojim možeš razgovarati o bilo čemu te ima muzičku svježinu kakvu rijetko tko ima."

02. VOJKO V - SURADNJA S HULJIĆEM!

"Onaj iz Dječaka", Vojko V, nije plakao kad umrla je Bepina i s njim nema zafrkancije - prvi singl "Zovi čovika" je u 7/8-inskoj mjeri jer tatu ništa ne može izbaciti iz takta. No, drugi singl "Pasta Italiana" s nadolazećeg albuma "Vojko" koji je već skuhan nova je razina i u igri su dobro poznati likovi: Krešo Bengalka s jedne i Tonči Huljić s druge strane. Da, dobro ste pročitali: Vojko V, Krešo Bengalka i Tonči H su u kući. Od danas će Vojka svi zvati Hulji, a Bengalka je Torino - tutta forza. S pastom italianom Vojko Pere zube, kad su zubi čisti sve ga žene ljube - ljubit ćemo i "Pastu Italianu" još dugo, dokad god Vojko ima za nazvat čovika!



"Prvo smo Krešo i ja složili pjesmu u nekih 45 minuta, za refren smo ukrali dio pjesme "Gamele" od Huljićevog benda Madre Badessa. Kad sam slao album Croatia Recordsu rekli su mi da moram Huljića pitati za dopuštenje korištenja samplea. Kad sam njemu poslao stvar, svidjela mu se, ali me upozorio da je prekratka za standardni radio format od 3:30 i da bi je trebalo produžiti pa sam mu ponudio da i on repa. Snimili smo njegov rap dio kod mene, a njegov Jeep u kojem je došao imao je više kvadrata od mog studija", ispričao je Vojko V kako je došlo do ove suludo dobre suradnje.

Krešo kad anegdote priča svi u ulici umuknu, kada je puna paste italiane, a roba je Ciccolina. Klavitara postaje dio hip-hop priče, Tonči je klošarima platio spot i monotonu stvar začinio s malo huljofona - sve je i više nego dobro, imamo riječ 2018. godine. Vojko, Krešo, VRH i Tonči - četverac bez kormilara, smjer se ne zna, ali je Rai 2 program.

Tončiju su Vojko i Krešo donijeli pastu, on je samo bacio mot, a Rino Barbir je zasukao rukave i skuhao spot godine - splitska kužina bogatija je za novo hit jelo. Stanimo u red i jedimo iz Vojkove ruke!

03. QUASARBORN - NOVI SINGL!

Domaći metal sastav Quasarborn je objavio drugi po redu singl "Blood Honey" sa svog predstojećeg debi-albuma.



"Blood Honey je kratka, jednostavna, direktna pesma koja više podseća na tradicionalniji thrash metal u poređenju sa ostalim numerama na albumu. Tihi (bubnjevi) je smislio frazu "Blood Honey" pre nekoliko godina i ona se savršeno uklopila kao naziv pesme koja govori o ratu oko nafte, lažnim vestima, modernom ratovanju, terorizmu i moćnim ljudima koji koriste okolnosti da guraju svoje interese. U pesmi se postavlja pitanje: "Nad kim ćete vladati kada više ne bude živih?", rekao je Luka Matković, frontmen benda.

04. STUTTGART ONLINE - NOVA PJESMA!

Novi singl prvaka beogradske garažne rokenrol scene, grupe Stuttgart Online se zove Gubitnici.

"Ovo je jedna tragikomična pesma, vrlo direktna i lična, generacijska. Našalili smo se na sopstveni račun i to je bilo vrlo zabavno, što se može i videti u spotu koji je iz jednog daha, u jednom kadru snimila Romana Slačala. Mislimo da ćete uživati u našoj novoj "veseloj patnji" - ističu kroz smeh članovi grupe, Bojan Slačala, Marko Barišić i Demir Ahmetović.



Novi singl, kao i sva dosadašnja izdanja benda možete nabaviti preko bandcamp platforme grupe https://stuttgartonline.bandcamp.com/

Podsećanja radi, beogradska grupa Stuttgart Online postoji od 2006. godine, izdali su dva albuma "Radost svakom domaćinstvu" i "Prava stvar", a novi singl je deo trećeg, pod nazivom "Štutgart na vezi", čije se objavljivanje u celini planira tokom ove godine.

05. SOULCRAFT I RAS MC BEAN - PRVI SINGL I SPOT!

Jedan od najznačajnijih reggae sastava na Balkanu, Soulcraft, objavio je novi singl "Boots Tracks". Svetska reggae zvezda Ras Mc Bean ovim singlom predstavlja se publici kao novi pevač grupe Soulcraft.

Na poziv benda Soulcraft, Ras Mc Bean je proveo dve nedelje u Beogradu u decembru 2017 i tom prilikom snimio je 15 novih pesama. Muziku potpisuju gitarista Slobodan Đukić i klavijaturista Vladimir Krkljuš, ujedno i producent albuma, dok je Ras Mc Bean autor tekstova. Snimanje je obavljeno u studiju "Blaze" u Beogradu. Prezadovoljan kvalitetom i potencijalom saradnje, Ras Mc Bean je odlučio da postane trajni i ravnopravni član Soulcrafta.



"Očekujem da će ovaj album biti jedan od najboljih rege albuma u Svetu", rekao je Ras Mc Bean u izjavi za beogradski portal Gle.

"Velika nam je čast i zadovoljstvo što je Ras Mc Bean član našeg benda," izjavio je bubnjar grupe Soulcraft, Dejan Utvar. "Rad sa njim u studiju bio je veoma kreativan i intenzivan. Sada sa nestrpljenjem očekujemo koncerte."

"Boots Tracks" je prvi singl i spot, koji najavljuje novi album, koji će u maju 2018 objaviti Ammonite Records. Spot su snimili Pjetro Coanini u Njujorku, Vrtke Lazarević i Vladimir Dražić u Beogradu. Montažu spota obavio je Milan Jakonić. Prateće vokale u pesmi "Boots Tracks" otpevala je Kristina Kovač.

06. TRIGGER - PRVI SPOT!

Nakon tri objavljena albuma na srpskom, bend ovim singlom najavljuje početak nove faze rada benda u kome će fokus biti prvenstveno na engleskim tekstovima. Kao i u srpskoj verziji, stihovi pesme su inspirisani, nažalost, uvek aktuelnom temom zloupotrebe religije kroz istoriju i spremnošću čoveka da verom opravdava svoje najniže porive i motive.

Originalna vezija "Kad savest te zaboli" je objavljena u okviru albuma "Vreme čuda", pod etiketom Odličan hrčak, koji je pobrao odlične kritike i reakcije publike.

"Mislim da smo objavljivanjem poslednjeg albuma zaokružili neku dosadašnju priču i najverovatnije okončali dosadašnji rad na srpskom jeziku." Kaže Milena Branković i dodaje: "Već duže vreme radimo na engleskom materijalu koji upravo završavamo, ali bilo nam je potrebno da budemo u potpunosti zadovoljni time kako zvuče nove verzije pesama. Zaista smo želeli da ta poetika i izraz koji gajimo u tekstovima na našem jeziku bude skroz prenesena. Trenutno radimo na još dva spota, a nakon nekoliko singlova naši fanovi će, kad za to dođe vreme, moći da čuju i kompletan album. Posebno nam je drago da su neki od naših prijatelja i kolega ponovo bili gosti u pesmama!"

Trigger najavljuje seriju zakazanih koncerata na kojima će tokom godine predstaviti svoj materijal na engleskom, a grupa radi i na još nekoliko novih muzičkih videa. Publika će moći da ih čuje već 10. marta u Amerikana sali Doma Omladine, gde će nastupiti zajedno sa bendovima Texas Flood, Bijesovi, NBG i Haunting Souls, na rođendanskoj zabavi MK Srbi, a ulaz će biti besplatan!

promo girl // 06/03/2018

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*