home > njuz > NOVA IZDANJA: Ischariotzcky, Queen Omega & Anja G & Teena Star, PCVC, Mr. Albino, Dno, Nikola Vranjković, Pater Papula, Doktor Bokčilo.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Ischariotzcky, Queen Omega & Anja G & Teena Star, PCVC, Mr. Albino, Dno, Nikola Vranjković, Pater Papula, Doktor Bokčilo.

01. ISCHARIOTZCKY - PRVI ALBUM!

Nakon izvrsnih nastupnih singlova "Perfect Sky" i "Nothing At All" fantastični Ischariotzcky objavljuje dugoočekivani debitantski album "Recovery".

YouTube playlista:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLKUeqo14XXZODYxHuCP17XbbkWnGMJDWz

Album prvijenac breljanskog benda Ischariotzcky, oformljenog od strane Joška Klarića, nastao je istraživanjem mogućnosti tehnologije / produkcije nakon raspada njegovog matičnog benda Pešes. Gotovo tri godine trajao je proces stvaranja novog glazbenog ukusa, mješajući elektroniku i tradicionalni pristup glazbi. Stvorene pjesme zbroj su puteva k ozdravljenju i zato nosi naziv "Recovery". Put patosa u međuljudskim odnosima. Album i otvara pjesma "Recovery" koja ulazi i blago i čvrsto kao svojevrnsna mantra koja svojim repetativnim svojstvom nastoji ublažiti bol. Što se više ponavlja prestaje biti zanimljiva i gubi na značenju. Slijede pjesme koje govore o želji za nestankom, za kaznom, za opravdanjem. Prelaze na bezbrižnost, maštanju o nekom boljem svijetu, o novim ljubavima, traže makar prividnu sreću. Zaključak je da se u biti ne traži ništa, da bi kao završni dio parabole nastupilo saznanje da je došlo do izlječenja, a to je da se nalazite na početku. Čisti i odmorni spremni krenuti dalje.

Prva prilika da se Ischariotzcky vide i čuju nakon objave albuma dolazi 1. prosinca kada će nastupiti na drugoj večeri 14. Pozitivnog koncerta, uz Hladno pivo, PipsChips&Videoclips te M.O.R.T.

02. QUEEN OMEGA, ANJA G, TEENA STAR - PRVI HRVATSKI RIDDIM EP!

Izašao prvi hrvatski riddim EP - "Bun Dem" Riddim Queen Omega, Anja G & Tenna STAR za AmpliFyah Music.



AmpliFyah Music donosi osvježenje u obliku "Bun Dem" riddim EP-a koje obilježava suradnju s legendarnom reggae vokalisticom iz Trinidad i Tobaga, Queen Omegom! Queen Omega predstavlja svoju iznimnu vokalnu snagu u "Fyah Burning" na riddimu DR.obija.

DR.obi završava 2018. godinu s "Bun Dem" riddimom na kojem uz Queen Omegu možete čuti i dvije hrvatske reggae vokalistice - Anju G ("Bun Dem") i Tennu STAR iz One Dreada ("Liberation"). Hrvatski drum'n'bass producent Filip Motovunski bio je zadužen za mastering ovog izdanja, a dizajn naslovnice izradio je Genetik Dub koji je također producent, ali u dub vodama.

03. PCVC - NOVI SPOT!

"Kung Fu lekcije", novi videospot grupe PipsChips&Videoclips premijerno je predstavljen danas.



Sjajne "Kung Fu lekcije" nastavljaju izuzetnu nisku novih pjesama Pipsa koja je započela s "K1", a nastavila se s"Tek da nas podsjeti" i "3PM". Režija videospota prepuštena je Radislavu Jovanovu Gonzu, našem najnagrađivanijem autoru spotova koji s bendom surađuje više od dva desetljeća. Materijal je montirao Marko Šuvak Martinović, glavnu ulogu odigrao Dean Krivačić kojem su se pridružile članice kluba Pole Dance Fitness Zagreb Vlatka Šamarinec i Barbara Štimac. Izdavač "Kung Fu lekcija". je diskografska kuća "Dan, mrak".

Proteklog vikenda PipsChips&Videoclips napunili su riječki Pogon kulture, nakon kojeg ih, u subotu, 1. prosinca čeka duži nastup na 14. Pozitivnom koncertu u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova. Taj dan uz Pipse će nastupiti Hladno pivo, M.O.R.T. i Ischariotzcky.

04. MR. ALBINO - NOVI SPOT!

MR. ALBINO sa ponosom predstavlja spot za pjesmu "Maelstorm" sa nadolazećeg albuma. Nakon što su u eter izašli sa "Seven Days Amongst Your Hair", poprativši Ostojićev film F20, Mr. Albino se vraća s novim spotom. Spot za pjesmu "Maelstrom", ovoga puta u njihovoj produkciji, najavljuje čitav val novog materijala.



Spot, kao prvi samostalni projekt benda, nastao je u suradnji s Franom Pamićem, Filipom Zadrom i Suzanom Erbežnik koji su prepoznali i uspješno realizirali ideju pjesme. U spotu se pojavljuje niz bliskih prijatelja benda te se slična postava suradnika očekuje i u sljedećim projektima.

"Maelstrom" (eng. vrtlog) kroz mračnu fragmentiranu naraciju vodi nas kroz kaos lokaliziranih emotivnih vrtloga. Kako život konstantno mijenja naličje, tako se i svatko od nas nađe usred jednog takvog vrtloga. Netko se u njemu izgubi, a netko u njemu upravo najbolje funkcionira. Poslušajte i saznajte plivate li u vrtlogu ili vas povlači dolje.

Novi materijal ćete moći i gledati uživo 12.12.2018. u Vintage Industrial Baru u Zagrebu, gdje će na koncertu "Juda Records Show" nastupiti i Detroit Groove Gang i PBO.

05. DNO - ALBUM!

I grupa Dno (.dno) izbacila je album:


06. NIKOLA VRANJKOVIĆ - NOVI SPOT!

Pesma "Marburg (hommo epilepticus)" nalazi se na Vranjkovićevom prošlogodišnjem dvostrukom albumu "Veronautika", a spot koji traje 12 minuta režirao je Miloš Macanović. Kadrovi su snimani na nekoliko lokacija u Beogradu, Mariboru i Kopenhagenu, kao i na Vranjkovićevim koncertima u Kragujevcu, Nišu, Požarevcu i Beogradu. "Ovo je u stvari mali dokumentarni film o mojoj grupi i dragim ljudima koji vec dugi niz godina prate i podržavaju moj rad", kaže Nikola Vranjković o spotu "Marburg".



07. PATER PAPULA - NOVI SPOT!

Na albumu punom humorističnih i pomalo apsurdnih pjesama, našla se i jedna malo ozbiljnije tematike, a to je baš ''Slapovi Krkana'' koja progovara o nasilju nad ženama na način da ismijava nasilnike.



08. DOKTOR BOKČILO - NOVI EP!

Synth folk/punk/metal bi valjda bio žanr. Ide ovako:
https://www.youtube.com/watch?v=vl97-_m9BU8&list=PLeu_IPP-ftQ9sDISP2fmlC6q-M4USqNQ9&fbclid=IwAR303bNVnxQ88BCojQSWjtLDjqOXQC_Hx0T8XY8SaH3sYd0YUhIyojGQrDc

promo girl // 20/11/2018

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*