home > njuz > NOVA IZDANJA: Letarg, Elektromattik, Shoplifters, Flip Flop Fatality, 058, Afion.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Letarg, Elektromattik, Shoplifters, Flip Flop Fatality, 058, Afion.

01. LETARG - NOVI SINGL I LYRIC VIDEO!

Novi single "To više nije moj kod" predstavlja novu trio Letarg eru i najavljuje novo izdanje. Lyric video pjesme izradio je Dinko Šimac iz Beyond Pinesa.



02. ELEKTROMATTIK - NOVI SINGL I SPOT!

Beogradska Rock'n'Roll grupa "Elektromattik", objavila je na svom You Tube kanalu novi spot, i to za pesmu "Sav tvoj mrak", sa njihovog debi albuma "Otrovan", koji je izašao u Martu ove godine u izdanju same grupe i "CD Baby" labela.

Spot je snimao Osman Ahmed, poznat kao lider grupe "Multietnička Atrakcija", profesionalni klovn, voditelj emisija za decu, glumac i multimedijalni umetnik, ovaj put pod pseudonimom "Okson Wers".

Daniel Mihajlović, pevač i tekstopisac u grupi Elektromattik, o spotu kaže:

"Došlo je vreme za novi spot, prošli, za pesmu "Moram da te pronađem", izašao je otprilike kada i album, pre šest meseci, i kako sam znao da Osman, koji je moj dugogodišnji prijatelj, voli i ume da radi razne video formate, okrenuo sam ga i pitao da li želi da napravimo jedan užasno skup spot od nula dinara, hahaha.Na našu sreću, odmah je pristao, i rezultat je tu.

U spotu glumi Jovana, talentovana mlada umetnica, kojoj se svi od srca zahvaljujemo.

Spot je radjen za pesmu "Sav tvoj mrak", koja je nešto mirnijeg tempa, intimnija, I meni lično jako draga,jer se radi o istinitoj priči, koju sam ja samo zapisao,i koju sam zajedno sa članovima Elektromattika pretvorio u pesmu…Dakle, ne radi se ni o kakvom "jurenju hita", štaviše, uveren sam da ova pesma to nije, ali je njena istinitost I atmosfera srž onoga čemu kao autor težim."

Daniel dodaje i da, nakon personalnih promena u grupi, možemo očekivati koncertne promocije albuma "Otrovan" od sredine Oktobra.



03. SHOPLIFTERS - NOVI ALBUM!

I novosadski Shoplifters imaju novi album koji bi išao nekako ovako:



04. FLIP FLOP FATALITY - NOVI EP I KONCERT!

Izašao je novi EP banda Flip Flop Fatality pod nazivom "La spirito banita". Bend vas ponovo vodi na putovanje kroz razne glazbene žanrove. Od ambijentalne mantre, noise beak beata, math rocka čak i diska. Skoro 30 minuta čistog glazbenog užitka.



Povodom izlaska EP-ja bend će 27.9. nastupiti u klubu Močvara zajedno sa škotskim bendom The Cosmic Dead: https://www.facebook.com/Flip-Flop-Fatality-1621985124728560/

05. 058 - NOVA PJESMA I SPOT!

Kratka, duga, dupla, s hladnim ili toplim mlijekom, vrhnjem ili šlagom, kava je napitak bez kojeg mnogima ne može početi dan. Ona obilježava novi početak, budi naša osjetila i unosi boje u dan. A kad se uz prvu kavu nađe zanimljiva osoba s kojom započeti dan, tu počinje ljubav.

Upravo taj osjećaj, prva jutarnja kava i simpatija prema zanimljivoj osobi, tema je nove pjesme country benda 058. Da kojim slučajem dolaze s američkog juga, bend 058 bili bi pravi, autentični primjer country glazbe. No oni dolaze s hrvatskog juga, iz Splita, i jedini su primjer kako zvuči country pomiješan s mediteranskim utjecajem. Reakcije publike i glazbenih urednika na ovaj nesvakidašnji glazbeni spoj pokazuju da bend 058 polako, ali sigurno zauzima svoje mjesto na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Glazbu za pjesmu skladao je Branko Mamut, a stihove napisala Mara Jurčević. Sve je to vješto i u pravom country stilu u aranžman upakirao Ivan Cinotti.Video spot za pjesmu "Prva kava" potpisuje Robert Žegarac, a prati nastanak triju slika akademskog slikara Mladena Vulasa, inspiriranog pjesmom benda 058. Mladen Vulas diplomirani je profesor likovnog odgoja i likovnih umjetnosti, a završio je magistarski studij kiparstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Ljubljani.



06. AFION - NOVI SPOT I KONCERT!

Spotom za "Senjicu" Afion najavljuje koncert u Hrvatskom glazbenom zavodu. Kultni zagrebački etno band Afion iznenadio je sve prošle godine ponovnim okupljanjem za 15. rođendan i rasprodanim Vintageom. Od tada su održali dvostruki koncert u Saxu, ljetnu turneju Terra Magica i svirali na festivalima mitoloških bića (Perunfest i Legendfest). Na proljeće ih čeka i velika skandinavska turneja. Uz svirke Afioni marljivo rade na svojem trećem studijskom albumu. Nove pjesme će zagrebačka publika imati prilike čuti uskoro, na koncertu u srijedu, 13.11. u Hrvatskom glazbenom zavodu. U to ime, Afion je snimio spot za pjesmu "Senjica" u kojoj se isprepleću san i java, čudesno i svakodnevno. Spot snenog ugođaja slavi prirodu te mir i utjehu koju ona pruža. Naravno, ta je ljepota krhka i može u svakom trenu nestati. Spot potpisuje Doringo.



"Senjica je podravska pjesma u koju sam već godinama zaljubljena i naravno da se našla među prvima na popisu za novi Afionov album. Na vrlo šarmantan i nevin način govori o strahu, o noćnim morama i onoj nelagodi koju osjećamo kada nismo sigurniž jesmo li budni ili još sanjamo. Tu atmosferu je vjerno predočio Doringo u sugestivnom cno-bijelom spotu punom prekrasnih kadrova prirode i scenama s Perunfesta, festivala mitova i legendi. Iako se Jankovičin strah da će se nebo napola prelomiti, mjesec na zemlju pasti i zvjezdice sa sobom povući čini naivan, sa sve većom popularnošću ravnozemljaša pjesma je zapravo aktualnija nego ikad prije", izjavila je Lidija Dokuzović, pjevačica i švedska sekcija Afiona.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 80 kuna za koncert u HGZ-u moći se kupiti od ponedjeljka, 30. rujna u Dirty Old Shopu ili preko sustava Entrio. Na dan će koštati 100 kuna.

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/1623447064447129/

promo guy // 25/09/2019

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*