home > njuz > NOVA IZDANJA: Malady Lane, Mary May, Hibrid, Amio ft. Pi, Jastuk, Sten Mol, Anna Moor, Anatron.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Malady Lane, Mary May, Hibrid, Amio ft. Pi, Jastuk, Sten Mol, Anna Moor, Anatron.

01. MALADY LANE

Novim singlom "All Of My Blood" zagrebački bend Malady Lane, predvođen autentičnim vokalom Chrisa Iana, otvara novo poglavlje stvaralaštva i najavljuje skorašnji izlazak prvijenca. S novom postavom benda koju čine članovi grupa Killed A Fox, She Loves Pablo i Pips, Chips & Videoclips hvataju topao, radiofoničan zvuk s primjesom nostalgije.

Singl "All Of My Blood" najava je albuma prvijenca "Nothing Is Too Far Anymore" koji će uskoro izaći za diskografa Dostava Zvuka. Počeci Malady Lane sežu još u 2012., no osim nastupa uživo, za konačno zakucavanje studijskog rada trebalo se poklopiti više stvari.



02. MARY MAY

"The Land Of The Free" nastala je kao intuitivna reakcija na recentne događaje u Americi koji se tiču opetovanih brutalnih ubojstava Afroamerikanaca od strane policije, a koja su pokrenula lavinu prosvjeda podrške u cijelom svijetu.

O pjesmi Mary kaže: "Pjesma me iznenadila, jer nisam imala svjesnu namjeru pisati o hororu koji gledamo u Americi, ali glazba kao takva ne cenzurira ništa, osim moje naivne zamisli da mogu ne ispustiti svoj tihi krik na tu temu. Traje desetak minuta jer sam htjela produljiti tu atmosferu koju nosi, ali ako izdržite do kraja, čut ćete i malo violine, moje stare prijateljice. Ovo je i prvi put da sam pjesmu snimala u programu, vokale, gitaru i violinu, proces je divan, težak za početnika, ali zato jako nagrađujuć. Sretna sam kako se pjesma formirala".



03. HIBRID

Hibrid je objavio svoju novu pjesmu, u suradnji sa Čovjekolikim Reperom, koja predstavlja Odgovor na pjesmu Razgovor, Zlatana Hadžifejzovića. Ovaj verzija pjesme je obogatila orginalnu gitaru sa elementima ritma i različitim zvukovima, te predstavlja "razgovor" koji kasni 5 godina i postavlja pitanje da li postoji dijalog ili je sve monolog.

Razgovor je dio instrumentalnog lofi albuma Zlatana Hadžifejzovića, Kudikamo Izolacija 2013/2015, koji je objavljen u aprilu ove godine na Podmornici. A na sarajevskom labelu, imali smo priliku slušati i Hibridov album, Na Pola Puta. Oba albuma možete poslušati online.



04. AMIO FT. PI

"Bit će sunčano" prva je pjesma nastala kao kolaboracija dvije Ivane - Ivane Picek koja stvara pod imenom Pi i Ivane Ljubičić koja stoji iza imena Amio. Izdana je na Prokulica Records, nepostojećem nezavisnom record labelu iz Zagreba.

Ivana & Ivana a.k.a. Pi i Amio napravile su elektro-pop pjesmu koja govori o onom trenutku
kad dočekaš izlazak sunca nakon neprospavane ljetne noći. Miks i master potpisuje Pi, a gif
video je napravila Amio.



05. JASTUK

Hrvatsko-francuski bend Jastuk objavio je svoj prvi album "Tamo Gdje". Na albumu je sedam pjesama akustičnog pop zvuka u ritmovima iz raznih dijelova svijeta. Album se može poslušati i preuzeti na Bandcamp stranici benda.



"Pjesme su nastajale kroz nekoliko godina u periodu života kada smo već odavno odrasli, ali smo i dalje - suprotno očekivanjima iz mladosti - često bili izmoreni svijetom oko nas i vlastitim nesigurnostima. Pisane su u trenucima potrebe za bijegom u plesne, tople i sanjive krajeve ili kao pokušaj suočavanja s tim nezadovoljstvom. No istodobno su praćene grižnjom savjesti, s obzirom na činjenicu koliko je život koji živimo zapravo lagodan" rekli su Jelena Rajčević (vokal, balafon) i Rodolphe Sudon (gitara). Uz njih su u bendu Franjo Stojaković (klarinet/saksofon), Damir Sviličić (bas), Krunoslav Kobeščak (udaraljke) i Gloria Lindeman (vokal).

Album je sniman i miksan u studiju Marka Mrakovčića, a mastering je radio Jelenko Hodak iz Green Hill Studija. Autorica ilustracije je Sanja Stojković.



06. STEN MOL

Sten Mol iz Varaždina. Sviraju psychedelic stoner rock. Nedavno su objavili prvi EP "Final Days".



07. ANNA MOOR

Najnoviji singl Anne Moor - Blizu vode objavljen je 1. srpnja na digitalnim glazbenim servisima (Apple Music, Deezer, Spotify i dr.). Autorica teksta, glazbe i aranžmana je Anna Moor, za produkciju i mastering zaslužan je Marin Hraščanec (Intek Music), gitaru je odsvirao Ivan Vidović, back vokale otpjevali su Helena i Rajnard Hraščanec, a Arunawa Shonai Chaterjee, indijski jazz pijanist, odsvirao je syntheve te se na taj način ostvarila i zanimljiva hrvatsko-indijska suradnja.

Pjesma "Blizu vode" nastala je prilikom velike promjene u životu autorice - bijeg od dobro poznate i sigurne okoline, početak sasvim novog ciklusa i prilagodba dosad nepoznatom načinu života. Tematika Anninih pjesama uvijek je vezana uz putovanja, a "Blizu vode" je put prema neistraženom, gdje je jedina destinacija promjena i novi početak.



08. ANATRON

Treći singl riječkog  Anatrona  zove se "Hungry eyes". U pjesmi fraza hungry eyes, predstavlja sinonim za potisnute želje. Singl je inspiriran potisnutim željama kao posljedicom nametnutih normi ponašanja, a što je kroz spot stavljeno u kontekst stanja svijesti modernog društva i nezadrživog napretka tehnologije.

Iako u doslovnom značenju prirodan sodin karbonat, Anatron je projekt koji predstavlja simbiozu analognog zvuka, elektronike i vizualne estetike, a čiji je temeljni pokretač nezamjenjiva snaga ženske energije.

Tekst i glazbu singla potpisuje Anatron, mix je radio Darko Terlević, a mastering Matej Zec. Za scenarij i režiju spota, zaslužan je Lumiere Production. Autori cover fotografije singla su Mauro Licul i Lumiere production.

terapija // 02/07/2020

Share    

> njuz [last wanz]

cover: MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju

MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju "Horvi izzove Krajnca na trganje listkov s koledarja za leto 2024" u stilu - SUICIDE!

| 18/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover:

"Angel for the masses" novi spot dreDDup

| 17/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Rane" - nov singl i video benda Lelee

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: nova pjesma benda Kensington Lima zove se

nova pjesma benda Kensington Lima zove se "The Beat That Saved Our Lives".

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*