home > njuz > PDV najavljuje nova izdanja za 2021!

kontakt | search |

PDV najavljuje nova izdanja za 2021!

l'after life by coco mosquito

l'after life by coco mosquito je prvi samostalni instrumentalni album odnosno projekt Gordana Muratovića. Našeg prominentnog autora, skladatelja, aranžera, gitariste i producenta. U svojoj srži l'after life glazbeno možemo svrstati pod crossover žanr između saksofonskog jazz kvarteta i synth-wavea. Službeni izlazak materijala se očekuje u veljači 2021. te će biti dostupan u LP/CD/digital oblicima. Album je miksao Nick Powell u prosincu 2019. i siječnju 2020. u svom studiju u Deptfordu (London). Mastering je odradio Elliot James, u Suffering Studios (Laurel Canyon, CA).

Album je sniman u zagebačkom Funhouse studiju u drugoj polovici 2019. uz sudjelovanje all-star ekipe hrvatskih glazbenika:
Mario Bočić - tenor saksofon
Miha Gyorek - alt i bariton saksofon
Marko Gudelj - bariton saksofon
Jošua Kovačević - alt saksofon
Hrvoje Galler - klavijature i sintisajzeri
Hrvoje Rupčić - udaraljke
Nikola Jerković - bas gitara
Coco Mosquito - programiranje, ritam mašine, sintisajzeri, bas, ukulele
Berko Muratović i Alen Tibljaš - sampleovi akustičnih bubnjeva
[  ]

Sirup kompilacija

Klub Sirup krenuo je s radom 1. siječnja 2009. godine, na adresi Donje Svetice 40 u Zagrebu. Vlasnici i pokretači kluba Sirup su slatki bračni par Sergej (aka Sergej Snooze), i Olga (aka Olja), umjetnička direktorica, uz svesrdnu pomoć Pytzeka i Felvera na poziciji bookera, stručno savjetovanje Petra Dundova, te voditelja Kreše, Dije, Vinke i Frane.

Popis imena koja su nastupala kroz godine rada kluba je impozantan, osim domaće scene koja se u dobroj mjeri predstavljala, i profilirala, u programu su se redovno nalazila i gostovanja svjetski popularnih, kao i antologijskih imena kao što su npr.: Andrew Weatherhall, Fred P, Ivan Smagghe, Daniel Bell, James Holden, Jamie Jones, Jeniffer Cardini, Technasia, KiNK, Justin Martin, Legowelt, Terence Fixmer, Luke Slater, Luomo, Kenny Larkin, Juan McClean, Craig Richards, LoSoul, Mr C, Seth Troxler, Steffi, Efdemin, Miss Fitz, Moritz Von Oswald, Motor City Drum Ensemble, Dax J, Shed, Sonja Moonear, B. Traits, The Analogue Cops,…

Kao urednici kompilacije, inicijativu su pokrenuli Jan Kinčl i Nenad Barić (aka Funk Guru), u izolacijsko doba aktualne pandemije početkom proljeća ove godine, dodatno motivirani posljedicama zagrebačkih potresa, što je rezultiralo s trostrukim albumom naziva: Sweet Sounds of Sirup - Healing Sounds of Zagreb Earthquakes 2020.

Kali Fat Dub

Nakon dva albuma, "Ringišpil iz Haada" i "Nakot Azrielov", vrijeme je da najavimo i treći materijal ovog multidisciplinarnog dvojca koji se materijalizira i dematerijalizira diljem Europe i svijeta!

Njihov novi dugosvirajući uradak, "Životinjska karma", odiše okusima zavičaja kojima su hodili i zrači kiselo/slatkom disfunkcionalnošću u kojoj su muzički (i ne samo muzički) sazrijevali. Stari recept, nove mirodije. Jedanaest novih evanđelja po Miroslavu i Hari, snimanih za vrijeme najdubljeg lockdowna u šibenskom naselju Crnica, donose sve najgore i najbolje iz ove opskurne i začkoljaste 2020. "Životinjska karma" će ugledati svjetlo dana na proljeće/ljeto 2021. !

Nula
[  ]

Inner Terrestrials

Inner Terrestrials (poznati i kao IT!) je punk bend iz južnog Londona, danas već kultni, sa preko 25 godina na sceni. Njihov društveno osviješteni i angažirani punk nosi snažne utjecaje ska, reggae, dub i folk glazbe. Utjecali su na domaće bendove poput Radikal Dub Kolektiva, i bili sastavni dio soundtracka klupskih večeri poput 'Punk-Reggae Fieste'. Nekoliko puta su posjećivali i naše krajeve, nastupali u Močvari, na Monte Paradiso festivalu, Martinska festu i Seasplash festivalu: Funkcioniranje benda bilo je usporeno smrću originalnog bubnjara Paco-a (bubnjara kultnog punk benda Conflict).

Od posljednjeg albuma proći će više od 8 godina, kada u veljači 2021. bude objavljen novi, peti album "Heart Of The Free". Na veliko zadovoljstvo, prihvatili smo poziv benda za sudjelovanju u izdanju, u suradnji s etiketama Mass Prod i Maloka (Francuska). Album će biti objavljen na LP, CD i digitalnim formatima (download/stream).

Nedavno je objavljen video za drugi singl 'Mercenaries' feat. Magali (La Fraction)

promo guy // 01/12/2020

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*