home > njuz > NOVA IZDANJA: Marisol, Willow Avenue, Plastic Knives, Benston, Alejuandro Bujendija.

kontakt | search |

NOVA IZDANJA: Marisol, Willow Avenue, Plastic Knives, Benston, Alejuandro Bujendija.

01. MARISOL

Akustično-elektronski dvojac marisol predstavlja album prvijenac "Žene mape" i poziva u svoj svijet mango popa.

Album su stvarali i snimali u nekoliko dnevnih boravaka želeći zadržati toplinu i atmosferu koja ponekad izostane u strogim studijskim uvjetima. Sami su autori glazbe i stihova, dok su aranžmane i produkciju radili s producentom Marijem Krnićem.
"Pjesme su nastajale u jednom dnevnom boravku na akustičnoj gitari, kao u nekom produljenom jam sessionu, uz postojeće stihove, bez ideje što želimo pjevati i svirati, samo su izašle iz nekog našeg ormara i nakon nekog vremena postale zaokružena cjelina. Put do nekud i nazad. Stihovi su nastajali kao neki oblik dnevničkog zapisa jednog proteklog vremena. Na albumu se nalazi devet pjesama, kao devet stanica ili devet stranica iz našeg života. Svaka od njih je neki isječak koji smo proživjeli. Svoju konačnu boju i zvuk dobile su u jednom drugom dnevnom boravku u kojem smo se poigrali sa zvukovima iz računala", kaže marisol za svoj debitantski uradak.

Mix i mastering radili su Igor Ivanković i Mario Krnić u studiju level-loint, a ilustraciju covera potpisuje Anita Celić Cella. Album je objavljen za LAA, a s njega su ranije skinuta dva singla s kojima se bend predstavio. Hvaljeni "Kontrol frik" prati i sjajan spot u režiji Nikice Zdunić, a govori o kontrol frikovima u jednom odnosu, dok "Pasivna agresija" ovu pojavu u međuljudskim odnosima pokušava učiniti lijepom kroz oprečnu melodiju i aranžman.



02. WILLOW AVENUE

Willow Avenue, tročlani bend koji čine Mary May, Jack de Shaw i Ante Perković upravo je objavila album prvijenac "Come What May", a objavu prati i novi singl "Museums".

"Ovo je album prihvaćanja svega što život nosi, on je rezultat sazrijevanja. Ujedno je i katarza duše, plivanje u mulju i iluzijama i izdizanje iz pepela. Ovo je također album otpuštanja, prepuštanja, pročišćenja, izlaska iz mraka na svjetlo. Neke melodije na albumu su stare gotovo 40 godina, a u život ih je iznjedrila sinergija trojca koji je neplanirano počeo stvarati zajedno, uslijed prvog lockdowna", poručuje Willow Avenue, trio iz skrivene avenije u zagrebačkom kvartu Vrbiku.

Album "Come What May" objavljen je za LAA i donosi osam pjesama koje zajedno tvore zaokruženu cjelinu, dok svaka pjesma nosi svoj dio priče. S albuma je skinut još jedan singl, a riječ je o "Museums" koji otvara debitantski uradak, a dolazi i uz prateći videospot. Na albumu su i ranije objavljeni singl "Hello, Goodbye" kojim se trojac predstavio, kao i "For Your Money", a na njemu se još nalaze "Downstream", "Days Like Dogs", "The Cure", a zatvaraju ga "Seven Days" i "More Love In The Streets".



03. PLASTIC KNIVES

"Jel se i dalje može to zvati koncertom ako nema publike? Je li live album ako je event bio stream? Ko zna i koga briga. Naš live stream iz Mochvare nam je bio toliko zabavan da smo ga odlučili izdati kao live album. Snimljeno u legendardnom klubu u Zagrebu kao dio United We Stream Balkan programa. Sve pjesme su potpuno nove i neizdane. Stegnite maske, raskomotite se doma, otvorite uši i uživajte u vožnji."



04. BENSTON

Benston, svemirski kauboj i glazbeni putnik istraživač. Zaljubljenik u disco, afro beat, Talking Headse i Davida Bowieja, odlučio je izaći iz tajanstvene osame te predstaviti prvi album "Sad sam tu". Objedinjeni u prvom licu pod imenom Benston, novonastali projekt predstavljaju vrhunski glazbenici s domaće alternativne scene: DT Šiljo (Gatuzo), Zoran Čalić (Zoran Čalić Band, Big Foot Mama, ex Majke), Marin Živković (Porto Morto, Mary May), Mate Palestrina Mazić, Goran Martinjak (Gatuzo) i Bojan Đurđević (Garage in July, Rust Red Romance). Na albumu gostuju i Jakov Kolega (Gatuzo) te Martin Mandić (BrudBBB).

Uvjeren da glazba povezuje sav život u galaksiji, pritom pozivajući na ples, Benston poručuje: "Sad sam tu - na planetu ljepote na kojem je dovoljan jedan od nas koji hoda suprotno od većine kako bi se stvari počele mijenjati. Svaki je dan bez plesa potraćeni dan, a ti možeš biti što želiš, sanjaj i neka ti je svemir velik toliko koliko ti je veliko srce."



05. ALEJUANDRO BUJENDIJA

Pravo glazbeno blago nalazi se u "Škrinji" Alejuandra Buendije i u nju bi doista svatko trebao zaviriti, neovisno o generalnim glazbenim preferenacijama. Osim vrhunskog materijala za slušanje, Alejuandro Buendija zajedno sa svojim dugogodišnjim suradnicima, pjesmama daje i jedinstveni vizualni identitet što smo dosad mogli vidjeti u spotovima za singlove 'Čepić', 'Kornjača' i 'Gang Bang 2020'.

'Dešperado' je novi singl s jednog od najboljih glazbenih ostvarenja prošle godine i s velikim zadovoljstvom prestavljamo vrhunski video uradak uigrane splitske ekipe.

terapija // 02/05/2021

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*