home > njuz > TRANSART 2007, KuC "Lamparna" - Labin 24. i 26. svibanj

kontakt | search |

TRANSART 2007, KuC "Lamparna" - Labin 24. i 26. svibanj

Četvrtak, 24.05.2007., od 21:00

Tabor Invazija: plan lubanja - 'Vikinška Magija'

Program realiziran kroz platformu CLUBTURE

Projekcije kratkih filmova autora iz skandinavskih zemalja prikazivanih u prethodnih nekoliko godina na Tabor Film Festivalu.

· Noćna priča, Maja Lindstrom / Švedska, 2005. / 15' / animirani
· Zadnje riječi Hreggvidura, Grimur Hakonarson / Island, 2004. / 22' / igrani
· Dobrodošli u Evropu, Andreas Forsman / Švedska, 2004. / 9 ' / dokumentarni
· Zauvijek vjeran, Trond Fausa Aurvig / Norveška, 2004. / 7' / igrani
· Vani se igraju djeca, Per Hanefjord / Švedska, 2002. / 8 ' / igrani
· Iz sobe u sobu, Risto-Pekka Blom / Finska, 2003. / 10' / eksperimentalni
· Sranje, Mattias Sjostedt / Švedska, 2003. / 5 ' / igrani

Organizator: Udruga "Gokul", Zabok

Subota, 26.05.2007.g., u 22.00

"Love & Peace - for John Lennon"
Butoh demonstration by Hiromi Harada (Japan)

U suradnji s umjetničkom asocijacijom exterritorial iz Beča te uz potporu Japan Foundation, KuC "Lamparna" ponovno će, nakon uspješnog nastupa na prošlogodišnjem TRANSART festivalu, predstaviti japansku umjetnicu Hiromi Harada, koja će održati butoh demonstraciju - plesni performance pod nazivom "Love & Peace - for John Lennon", premijerno izveden u Beču 12.07.2006.g., u koprodukciji exterritorial i TANZ* HOTEL (Beč).

"…Na š život je na ša umjetnost. To je bio i boravak u krevetu…… i bilo je veoma zabavno. Na kraju napravili smo dobru reklamu za mir........"

John Lennon i Yoko Ono proveli su 1969g., neposredno nakon početka vijetnamskog rata, tjedan dana zajedno u krevetu kao čin poziva na mir u svijetu. Butoh performance Hiromi Harade istraživanje je tog čina - krevet kao mirovna institucija, ured za primijenjenu ljubav.

Hiromi Harada (J): redatelj i izvođač
Markus Böhm (A): video
Starbros ( Bernhard & Philipp /Austrija): zvuk/glazba
Hermann Fink (A): koncept, scenografija, dizajn svjetla i produkcija
Kotomi Nishiwaki (J): koreograf

Hiromi Harada - jedna je od najcjenjenijih japanskih butoh teoretičara i izvođača, čiji je mentor bio čuveni pedagog (tzv. Ankoku Butoh) Hironobu Oikawa. Izdala je nekoliko knjiga o butohu od kojih se posebno izdvaja "All of Butoh - the kingdom of darkness and light" u kojoj je dokumentirala 45.godišnjhu povijest Butoha. Bavi se i novinarskim radom te je 1998. dobila nagradu za najbolju plesnu kritiku godine u Japanu za esej "Butoh Don Quijote" o plesaču Mitsutaka Ishii. Od vlastitih recentnih butoh performansa posebno se ističu: "The Legend of Blue thread" i "L'AMANT" (The Lover), Tokyo, 2004., "Illed dancing girl-canon", Tokyo, 2005., te "Requiem for a butoh dancer", KuC "Lamparna", Labin, 2006.

Hermann Fink - art-terapeut, nezavisni art-promotor i performer, rođen 1954. u Austriji. Od 1978. radi u Vienna State Opera Ballett kao free-lance terapeut/trener s najvećim svjetskim plesačima (Rudolf Nureyev, Anthony Dowell, Natalie Makarova, Gillian Lynne), baletnim ansamblima (Geneva Ballett, Hamburg Ballett, Paris Opera Ballett, ImPulsTanz -Vienna Dance Festival, …), opernim pjevačima, dirigentima i glazbenicima (Andre Heller, Gian- Carlo Menotti, Serena Jurinac, Maurice Peres, Julia Migenes, Zubin Mehta,…), kazališnim redateljima (George Tabori, Peter Zadek, Luc Bondy, Hans Neuenfels, itd.) i drugim velikim umjetnicima (Robert Wilson, Monty Pederson,….) te kao stručni konzultant u velikim kazališnim produkcijama ( Cats, A Chorus Line, Les Miserables, Freudiana).1986. pokreće privatni umjetnički studio "EXTERRRITORIAL/KUNSPACE", u vlastitom prostoru u samom centru Beča, specijaliziran za suvremenu japansku izvedbenu umjetnost ( Saburo Teshigawara, Goji Hamada, Ko Murobushi, Yuki Morimoto, Vaca, Kanazawa Butoh Kan, Performance Unit 66/b, Noriko Kumagai, Akemi Takeya, i mnogi drugi). Od 1999. bavi se skulpturom i dizajnom svjetla/ svjetlećih objekata te realizira vlastite performance u suradnji s japanskim i austrijskim izvođačima ( "Scale", 2003., "Requiem for a Butoh Dancer", 2005./ 2006., itd.)

promo guy // 23/05/2007

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: novosadski MRT ponovno aktivni!

novosadski MRT ponovno aktivni!

| 15/04/2024 | mr x. |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*