home > njuz > PRESS: Nova izdanja izdavačkih kuća Znanje i Vorto Palabra

kontakt | search |

PRESS: Nova izdanja izdavačkih kuća Znanje i Vorto Palabra

Nakladničke kuće Znanje i Vorto Palabra donose tri nova vrhunska naslova za knjigoljupce koji su duge zimske noći odlučili ispratiti u društvu dobre knjige!

Prva je Zagonetka ruže, nezaboravna ratna priča o špijunaži, hrabrosti i prijateljstvu potekla iz pera Kate Quinn, autorice Lovkinje i Aliceine mreže. Ova napeta priča iz Drugog svjetskog rata govori o tri hrabre djevojke koje neumorno rade na dešifriranju neprijateljskih tajni i špijunu kojeg moraju razotkriti nakon završetka rata. Zagonetka ruže odličan je odabir za obožavatelje prvoklasne povijesne fikcije.
Za ljubitelje lika i djela Michaela Robothama, tu je naslov Dobra djevojka, loša djevojka, složen i uvjerljiv triler koji priču gradi oko neobične djevojke s tajanstvenom prošlošću i forenzičkog psihologa koji ju uzima pod svoju zaštitu. Ovo štivo idealno je za čitateljsku publiku željnu vrhunskog zapleta s neobičnim, kompliciranim i privlačnim protagonistima uz koje sati prolaze u treptaju oka.
Matt Haig, autor uspješnica Kako zaustaviti vrijeme i Zapisi o nervoznom planetu, donosi Ponoćnu knjižnicu, priču o tridesetpetogodišnjoj Nori, pametnoj i talentiranoj, ali depresivnoj i neostvarenoj djevojci koja si spletom nesretnih okolnosti odluči oduzeti život. Noru ta odluka odvodi u Ponoćnu knjižnicu, mjesto između života i smrti, gdje se odaziva izazovu da proživi neke druge verzije sebe, pronađe svoju savršenu životnu priču i zatim život nastavi u njoj. Ponoćna knjižnica neponovljiv je spoj priče i kontemplacije, manifest života koji je oduševio milijune čitatelja i suvereno zasjeo na vrhove ljestvica najprodavanijih knjiga diljem svijeta.
Romani Zagonetka ruže, Dobra djevojka, loša djevojka i Ponoćna knjižnica dostupni su u svim bolje opremljenim knjižarama diljem Hrvatske, te na webshopu znanje.hr.

VIŠE O NASLOVIMA:

ZAGONETKA RUŽE (The Rose Code), Kate Quinn
[  ]

Godina je 1940. Dok se Engleska priprema za borbu protiv nacista, tri vrlo različite djevojke prihvaćaju poziv za posao upućen s imanja Bletchley Park, gdje najbolji britanski umovi u tajnosti razbijaju njemačke vojne šifre.
Živahna debitantica Osla djevojka je koja ima sve - ljepotu, bogatstvo, naklonost naočitog princa Philipa od Grčke, ali i goruću želju svima dokazati da nije samo dokona pripadnica visokog društva. Izvrsno znanje njemačkoga jezika pomaže joj da napreduje do prevoditeljice dešifriranih poruka s najstrože čuvanim tajnama neprijatelja.
Ponosita, markantna Mab dijete je Istočnog Londona - iz siromaštva se uzdigla vlastitim trudom i upornošću i dok skriva stare rane i traži obrazovanog, otmjenog muža vješto rukuje neobičnim uređajima koji pomažu razbiti njemačke šifre.
Povučena Beth, usidjelica je britka uma koji Osla i Mab vrlo brzo primjećuju. Uz njihovu pomoć i podršku sramežljiva Beth postaje jedna od najboljih dešifrantica u Bletchley Parku.
Ali rat, gubitci i iznimno zahtjevan posao na kojemu su mnogi izgorjeli uzima danak zbog kojeg naoko neraskidiva prijateljstva pucaju.
Godina je 1947. Dok je cijela poslijeratna Britanija uzbuđena zbog predstojećeg kraljevskog vjenčanja princeze Elizabeth i princa Philipa od Grčke, tri nekadašnje prijateljice ponovno će ujediniti tajanstveno šifrirano pismo - ključ za rješenje zagonetke pronaći će samo ako otvore stare rane izazvane izdajom koja je uništila njihovo prijateljstvo i zbog koje je jedna od njih zatvorena u psihijatrijsku bolnicu. Kada iz sjene zajedničke prošlosti provedene u Bletchley Parku izviri zagonetni izdajnik, Osla, Mab i Beth moraju obnoviti staro prijateljstvo i razbiti još jednu, posljednju šifru koja nevoljko, ali polako poput ružina pupoljka otvara svoje tajne. Sa svakom laticom koja se rastvori opasnost raste, a njihov neprijatelj sve je bliže.
RECENZIJE:
"Kate Quinn je vladarica povijesne fikcije." - Fiona Davis, autorica uspješnice Lavovi s Pete avenije uvrštene na popis najprodavanijih knjiga New York Timesa
"Nezaboravna ratna priča o špijunaži, ali i prijateljstvu, hrabrosti i opraštanju." - Goodreads
"Impresivna saga o Drugom svjetskom ratu. Vrhunska naracija, napeta priča i tri fantastične žene u središtu ratnog vihora." - Publishers Weekly
O AUTORICI:
Kate Quinn rođena je 1981. godine u Long Beachu u Kaliforniji, a na Sveučilištu u Bostonu stekla je magisterij iz klasičnih umjetnosti. Cijeli život proučava povijest i napisala je osam povijesnih romana: kvadrologiju o Rimskome carstvu (Ljubavnica Rima, Kćeri Rima, Gospodarica Rima i Gospa iz Vječnog Grada) te dva romana čija je radnja smještena u razdoblje rane renesanse i slavne obitelji Borgia. Svoj raskošan spisateljski talent pokazala je i u posljednjim romanima Aliceina mreža i Lovkinja, u kojima tematizira uzbudljive događaje iz novije povijesti. Sva njezina djela uspješnice su New York Timesa i prevedena su na mnoge svjetske jezike.
Prijevod: Sandra Nikoletić, ISBN: 978-953-360-407-7, Cijena: 169,00

DOBRA DJEVOJKA, LOŠA DJEVOJKA (Good Girl, Bad Girl), Michael Robotham
[  ]

Nakon jezivog zločina otkrivena je djevojka koja se skriva u tajnoj sobi. Gladna, zapuštena i prljava, ne želi otkriti svoj identitet, dob ni odakle je došla. Možda joj je dvanaest, a možda petnaest godina. Ne postoji ni u jednom dosjeu nestalih osoba, a ni njezin DNK ništa ne otkriva.
Šest godina poslije, ona živi u sigurnoj kući s novim imenom Evie Cormac. U postupku njene psihološke procjene angažiran je forenzički psiholog Cyrus Haven koji mora utvrditi je li Evie sposobna za samostalan život. Ona je drugačija od svih koje je upoznao - fascinantna, opasna i ujedno ranjiva. Ona posjeduje i jednu neobičnu moć - zna kada netko laže, a kada govori istinu.
Kada se dogodi šokantno ubojstvo Jodie Sheehan, omiljene srednjoškolske prvakinje u umjetničkom klizanju, Cyrus je pozvan da asistira u istrazi. Na prvi pogled savršena djevojka iz susjedstva, Jodie je imala i tajni život, a Evie je na neobičan način povezana s njim. Dok Cyrusa proganja vlastita tragična prošlost, razapet je između dva slučaja - jedne djevojke koju mora spasiti i druge kojoj je potreba pravda.
Koliku će cijenu platiti za istinu?
RECENZIJE:
"Vrhunski zaplet s neobičnim, kompliciranim i nevjerojatno privlačnim protagonistima." - Kirkus Reviews
"Vraški dobro… Pametno osmišljena radnja nezaustavljivo juri prema razornom vrhuncu." - PUBLISHER'S WEEKLY
"Besprijekoran triler sa zapletom koji uključuje ubojstvo, incest, zlostavljanje i seks. Mračna i opasna, ali neodoljiva vrtoglava vožnja!" - New York Journal of Books
O AUTORU:
Michael Robotham australski je pisac. Dvaput je osvojio nagradu Ned Kelly za najbolji australski krimić, za romane Lost (2005.) i Uništenje (Shatter 2008.). Karijeru je započeo kao istraživački novinar, a potom i ghostwriter. Čuven je po svojim psihološkim trilerima koji zadiru u najmračnije zakutke čovjekove nutrine te su prevedeni na dvadesetak jezika. U izdanju Znanja objavljeni su hitovi Život ili smrt i Sve njezine tajne, a roman Dobra djevojka, loša djevojka prvi je u novoj seriji koja prati karizmatičnog forenzičkog psihologa Cyrusa Havena.
Prijevod: Neven Dužanec, ISBN: 978-953-360-437-4, Cijena: 119,00

PONOĆNA KNJIŽNICA (The Midnight Library), Matt Haig
[  ]

Između života i smrti nalazi se knjižnica. Police se protežu u beskraj, knjiga je bezbroj, a u svakoj je priča o nama. Svaka knjiga prilika je da iskusimo neki od života koji smo mogli živjeti, da vidimo kako bi to bilo da smo u nekim trenucima donijeli neke druge odluke... Bismo li išta učinili drugačije kad bi nam se pružila prilika poništiti ono zbog čega žalimo? Otvaranjem knjige svakog drugog mogućeg života možemo iskusiti neku drugu verziju vlastitog življenja za kojom možda žalimo i na kraju dobiti odgovor na pitanje je li nam život mogao biti bolji da smo drugačije birali ili je onaj koji smo živjeli bio upravo takav kakav je trebao biti.
Nora je tridesetpetogodišnja neostvarena i depresivna djevojka. Iako obdarena pameću i mnogobrojnim talentima, zapela je u nedorečenosti i manjku ambicija, tugovanju zbog prerane smrti roditelja te kroničnoj osamljenosti i otuđenosti. Za nju je svaki dan težak. Kad joj ugine mačak, Nora će to doživjeti kao završetak posljednje značajne veze u svom životu te zaključiti kako više nikome nije potrebna. No čini se da ni umrijeti nije lako, pa će odluka da si oduzme život, umjesto na onaj svijet, Noru odvesti u Ponoćnu knjižnicu gdje će se odazvati izazovu da proživi neke druge verzije sebe, primjerice onu koja nije odustala od obećavajuće plivačke karijere, otkazala vjenčanje ili napustila uspješni rock-bend koji je osnovala s bratom. Svaki put kad je neki drugi život razočara, Nora se vraća u knjižnicu i nastavlja tražiti savršenu životnu priču (ako takva postoji).
O AUTORU:
Matt Haig (1975) britanski je autor uspješnica kao što su "Kako zaustaviti vrijeme", "Zapisi o nervoznom planetu", "Knjiga utjehe" i "Zašto ostati živ". Napisao je i mnoge uspješne i nagrađene naslove za djecu: "Dječak zvan Božić", "Djevojčica koja je spasila Božić", "Echo Boy", "Shadow Forest" i mnoge druge. Njegove su knjige prevedene na 30 jezika.
Prijevod: Marta Kovač, ISBN: 978-953-823-075-2, Cijena: 109,00

robert tabula // 01/02/2022

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*