home > njuz > PRESS: Novi sjajni naslovi za mlade buntovnice i chefove koji će to tek postati

kontakt | search |

PRESS: Novi sjajni naslovi za mlade buntovnice i chefove koji će to tek postati

Iz nakladničke kuće Znanje javljaju kako su od ovog tjedna u knjižarama dostupna dva nova izdanja koja će podjednako oduševiti sve generacije čitatelja. Prvi je nastavak senzacionalnog bestselera koji inspirira djevojčice diljem svijeta da hrabro sanjaju veće snove, a radi se o naslovu Priče za laku noć za mlade buntovnice: 100 žena koje su emigrirale i promijenile svijet, autorice Elene Favilli. Drugi naslov je Kuharica za mlade chefove, sjajan kulinarski priručnik grupe autora koji su svoju stručnost odlučili podijeliti s novom generacijom kuhara i uz koju mališani postaju pravi mali majstori u kuhinji!

Navedeni naslovi dostupni su u svim bolje opremljenim knjižarama te na webshopu znanje.hr, a više o objavljenim novitetima pročitajte u nastavku.

PRIČE ZA LAKU NOĆ ZA MLADE BUNTOVNICE: 100 ŽENA KOJE SU EMIGRIRALE I PROMIJENILE SVIJET (Good Night Stories for Rebel Girls: 100 Immigrant Women Who Changed the World), Elena Favilli
[  ]

Nakon prva dva nastavka Priča za laku noć za mlade buntovnice u kojima je Elena Favilli donijela biografije mnoštva izuzetnih žena koje su svojim radom oblikovale svijet u kojem živimo, Priče za laku noć za mlade buntovnice: 100 žena koje su emigrirale i promijenile svijet predstavljaju biografije stotinu žena koje su napustile svoje domovine: neke zbog novih prilika i izazova, a neke iz nužde. Ove žene su svojom predanošću i hrabrošću savladale mnoge izazove i pokazale kako je samo nebo granica u ostvarenju snova.
Čitatelji će u ovoj knjizi saznati zanimljivosti iz života Madeleine Albright, Judit Polgár, Asme Khan, Carmen Miranda, Rihanne i još mnogih drugih. Od šefica restorana i kirurginja, do glazbenica i političarki, prvakinja u džudu i šahu, sve su te iznimne žene nadahnuće djevojkama da slijede svoje snove bez obzira na to kamo ih odvedu.

Prijevod ove posve originalne zbirke priča za laku noć donosi Silvia Sinković, a cilj zbirke je nadahnuti djevojčice, ali i dječake (kao i odrasle članove njihovih obitelji) da sanjaju velike snove, potakne im samopouzdanje te ulije snagu da razviju svoje osobne talente i tako oblikuju svijet u kojem žive.

RECENZIJE:

"Priče koje osvjetljavaju živote nevjerojatnih žena koje su svojim radom mijenjale svijet." - Rebecca Ruiz, Mashable

"Želim da moja kći od najranije dobi uči o uspješnim imigrantima i ljudima drukčije boje kože, a ovo štivo čini se kao savršen udžbenik za početnike." - Julia Dennison, Parents

"Izniman podsjetnik za mlade (i one starije!) čitatelje da je potencijal da rušimo prepreke i mijenjamo svijet bezgraničan, bez obzira na podrijetlo i obrazovanje, etničku pripadnost i mjesto koje zovemo domovinom." - Megan O'Neill Melle, Parade

O AUTORICI:

Elena Favilli uspješna je autorica, novinarka, i žena koja probija sve granice. Godine 2016. bila je jedna od suautorica koja je napisala i objavila najveći skupno financirani književni projekt u povijesti, Priče za laku noć za mlade buntovnice, sada prevedene na gotovo pedeset jezika. Kreativna je direktorica poduzeća Rebel Girls, medijske kuće posvećene isticanju i istraživanju života revolucionarnih žena. Elena je odrasla u Italiji, a danas živi u Los Angelesu sa svojim psom Lafayetteom, talijanskim kratkodlakim ptičarom.

Prijevod: Silvia Sinković, Uvez: tvrdi, ISBN: 978-953-360-505-0, br. stranica: 224, cijena: 129,00 kn

KUHARICA ZA MLADE CHEFOVE (The Complete Cookbook for Young Chefs), Grupa autora
[  ]

Kuhanje za sebe, obitelj i prijatelje može biti jako zabavno i pružiti golemo zadovoljstvo.
Zaista, postoji li išta bolje od mirisa kolačića koji se peku u pećnici?
Zašto ne naučiti kako u nedjeljno jutro iznenaditi obitelj i ispeći najfinije vafle za doručak? Ili pripremiti zalogaj za prigristi nakon škole? Ili prirediti hrskavu piletinu, tacose ili maštovite grickalice kada prijatelji dođu na prespavanac?

U prijevodu Sanje Gjenero, Kuharica za mlade chefove bogato je ilustrirana kuharica od koje rastu zazubice i koja svojim sveobuhvatnim ali jednostavnim pristupom kuhanju podjednako oduševljava i velike i male. Kroz više od 100 slasnih recepata i savjeta vaši mališani s lakoćom mogu naučiti osnove zdrave prehrane, mjerne jedinice, snalaženje u kuhinji te kako sigurno kuhati i pripremati glavne obroke, međuobroke i zdrave napitke.

Kuhati kao profesionalac sada je lakše nego ikad prije!

RECENZIJE:

"Jednostavno, zabavno i slasno."— Ema, 9

"Čak je i moja sestra bila zadivljena što sam to sam skuhao." — Filip, 12

"Bilo je fantastično i hrskavo." — Luka, 11

"Najbolja limunada koju sam ikad okusio"— Bruno, 11

Prijevod: Sanja Gjenero Uvez: tvrdi, ISBN: 978-953-360-497-8, br. stranica: 208, cijena: 149,00 kn

Naslovi Priče za laku noć za mlade buntovnice: 100 žena koje su emigrirale i promijenile svijet i Kuharica za mlade chefove dostupni su u svim bolje opremljenim knjižarama te na webshopu znanje.hr.

robert tabula // 12/04/2022

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*