home > njuz > Završen line up Radio 101 stagea...

kontakt | search |

Završen line up Radio 101 stagea...

Završen je line up izvođača koji će nastupiti na Radio 101 Stageu! U dva dana festivala na 101 Stageu nastupiti će velik broj renomiranih domaćih i stranih DJ imena. Osim najavljenih izvođača GILLES PETERSONA i BANCO DE GAIA, nastupiti će i DJ PATHAAN, EDDY meets YANNAH, RAS TWEED & BASS CULTURE, DJ FRX i drugi Radio 101 Dj-evi. Master of ceremony: RAS TWEED

DJ PATHAAN

Doajen londonskog "Asian Undergrounda" počeo je karijeru uz Talvina Singha, kao rezident DJ u klubu "Anokha". Do kraja 90-ih Pathaan se afirmirao kroz vlastiti klupski program i label "Stoned Asia", a publicitet osvojen istoimenim kompilacijama Brit-azijske downtempo elektronike donio mu je angažmane u prestižnim chill-out klubovima na Ibizi i mjesto tour DJ-a Davida Bowiea. Dugogodišnju suradnju s magazinom DJ", gdje je pisao recenzije downtempo i leftfield izdanja, nedavno je okončao prelaskom u "IDJ". Paralelno je radio i na autorskom projektu Orchestral World Groove, udružen s talijanskim ethno-dub producentom Gaudijem. Gostovanje na Vip INmusic festivalu bit će njegov premijerni nastup u Hrvatskoj.

EDDY meets YANNAH

Ako se ne računaju klasičari, projekt Eddy meets Yannah je najtraženiji hrvatski glazbeni proizvod u inozemstvu! Poslije usavršavanja na Kontrapunktu i prvog zajedničkog albuma "Just Like..", objavljenog prije dvije godine s etiketom renomiranog njemačkog nakladnika "Compost Records", Eddy Ramich i Yannah Valdevit pojavljuju se kao nezaobilazna imena na europskoj broken beat, future-jazz i neo-soul sceni, a najveću popularnost uživaju u Japanu. Ovih dana privode kraju snimanje drugog albuma "Once In A While", na kome gostuju londonska klupska legenda Earl Zinger, MC Capitol A i kanadska soul pjevačica Amalia. Pretpremijeru novog albuma imat će upravo na Vip INmusic festivalu.

RAS TWEED & BASS CULTURE

Ras Tweed je veteran iz kultnog dub-house banda Rockers Hi-Fi i dugogodišnji frontman birminghamske reggae atrakcije Overproof Soundsystem, s kojom je imao vrlo zapažena gostovanja u Zagrebu, Puli, Zadru i Splitu. U posljednje vrijeme Tweed se ubraja i među najtraženije europske live MC-ije. U Austriji su njegovi stalni partneri Tosca (Richard Dorfmeister) i Makossa & Megablast, a u Njemačkoj su to Boozoo Bajou i berlinska Al-Haca. Uz Bass Culture, najstariji zagrebački dub-reggae soundsystem, Ras Tweed je nastupio i prošlog ljeta u Puli.

GILLES PETERSON

Nakon što se BBC Radio 1 oprostio od legendarnog Johna Peela, kroz noćni program "Worldwide" Gilles Peterson nametnuo se kao globalno najutjecajniji radijski DJ s početka 21. stoljeća. Utemeljitelj utjecajnih labela "Acid Jazz" i "Talkin' Loud", neumorni promotor najkvalitetnije nove glazbe i vlasnik impozantne kolekcije starih vinila, u svojim radijskim i klupskim setovima pokriva cijeli spektar plesnih ritmova, od jazza, jazz-funka i nu-jazza preko soula, neo-soula i R&B-ija do reggaea, drum'n'bassa, duba, reggaea, housea, broken beata i hip hopa. Zbog toga svaki susret s Gillesom donosi potpuno novo glazbeno iskustvo, što najbolje znaju oni koji su redovito pratili njegova gostovanja na Kontrapunktu.

BANCO DE GAIA

Od prve prezentacije projekta Banco De Gaia na epohalnoj ambient-techno kompilaciji "Feed Your Head" i debitantskog albuma "Maya" (1994.) engleski producent, programer i DJ Toby Marks ubraja se među najvažnije inovatore u crossoveru elektronske i ethno glazbe. Njegov drugi album "Last Train To Lhasa" (1995.) zapamćen je kao ethno-techno klasik, a pregršt pohvala dobio je i za novije studijske radove među kojima se izdvajaju posljednji album "Farewell Ferengistan" (2005.) i obrada Pink Floyd evergreena "Echoes" na friškoj kompilaciji "Backspin". Izvan studija Banco De Gaia je odavno priznat kao klupska i festivalska atrakcija, o čemu podjednako uvjerljivo svjedoče stari album "Live At Glastonbury" i nedavno objavljeni DVD "Two Thousand And 4".

promo guy // 24/07/2007

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*