home > njuz > MUZIKFANTASTIQUE 3, 20.12.2007., Močvara

kontakt | search |

MUZIKFANTASTIQUE 3, 20.12.2007., Močvara

Povodom 3. rođendana Muzikfantastique, u zagrebačkom klubu 'Močvara' održat će se zanimljiva večer elektronskog plesnog izričaja, i ovaj put ugostivši neka od najeminentnijih imena novije hrvatske glazbene underground scene. Kroz svoje tri godine punokrvnog angažmana, Muzikfantastique nastavlja predano djelovanje na području multimedijskih zbivanja koja obuhvaćaju promotivne nastupe, DJ-setove i prigodne manifestacije na tajnim lokacijama, u koje se ubrajaju i popratni programi - kultni "Dejavu","Gute Nacht, Berlin!", "de?mode", "Die Neue Welle" i vječni "Wave FM". Do sada, u sklopu Muzikfantastique programa "Elektronski močvarni laboratorij", po prvi put predstavili su se i drugi veliki glasnogovornici nesvakidašnjeg elektronskog zvuka - Apparatchik, Videododir, Zagrob, Dekolaž i Ilegalne emocije. Uz najnoviji navedeni program za 20. 12. ove godine, u skoroj budućnosti očekujte još zanimljivih nastupa iz Hrvatske i inozemstva.

Za ovu priliku Muzikfantastique predstavlja četiri projekta, koji djeluju već poduži niz godina u svoja mala četiri zida, konačno odlučivši predstaviti se i nešto široj javnosti. Iz vrlo bogate sisačke alternativne scene dolaze X trackT i Florence Foster Fan Club.
[  ]

"X trackT" veže impresivna prošlost za jedan od rijetkih predanih EBM projekata na ovim prostorima, s posebnim naglaskom na prvi pravi EBM zvuk uvjetovan utjecajima Front 242, Borghesie i prije svega, Skinny Puppy - "CABLE BENDS STEEL" (a.k.a. erehwoN) koji djeluje i danas, isključivo kao solo-projekt s nizom objavljenog materijala i remikseva na stranim labelima.

Kao paralelni projekt, "X trackT" zvukom karakterizira svojevrsni izlet u futurističke ambijentalne i techno-strukture s iskrenom odanošću duhovnim očevima elektronske glazbe - Kraftwerk, kao i ranim inovativnim electro & industrial vizionarima, pionirima ambient techno zvuka u pravom smislu s početka devedesetih; The Orb, Future Sound Of London, Autechre... Svoje nastupe X trackT dodatno oplemenjuje popratnim video-sadržajem, što u cijelosti ostavlja impresivan dojam.

FLORENCE FOSTER FAN CLUB je zajednički projekt afirmiranih glazbenika i velikih zaljubljenika u elektronski puls - DJ Yasa (Le Chocolat Noir) i Zarkoffa, koji se već ponose nekolicinom impresivnih izdanja za etiketu 'Home Made Electronica'. FFFC su dobrim dijelom zaslužni i za scenski proboj njihovih vjernih sljedbenica - Dekolaž. Njihov zvuk može se opisati samo superlativima. Ono što se ukratko može reći jest da u svojih sijaset prilika nikog nisu ostavljali ravnodušnim. Njihov analogni elektronski zvuk vječiti je poziv na ples, čisti okršaj tijela i plesnog podija. Dođite, uvjerite se i postanite član "Kluba obožavatelja Florence Foster".

Ali to nije sve. Nemojte 'umrijeti' a da ne poslušate i mali kućni audio-stroj koji krasi obilje iskrenog šuma i melodične buke zasnovane isključivo na audio-vrpci. NARROW je skroman DIY elektro-akustični duo formiran 1998. godine, nakon prvotnih lutanja u kućnoj radinosti, kao višečlani 'K.R.D.' i omanji projekt 'Mekanismo Va Morir'. Utjecaja na njihov zvuk je podosta što se nužno iz dosadašnjih audio-predložaka i ne nazire, osim da su jednako predani istraživanju zvukovne 'budućnosti' u (boljoj) prošlosti. Svoje radove nastavljaju proizvoditi u vlastitoj kućnoj radinosti van okvira profesionalnih tonskih studija i skupe produkcije. Identičan princip prati i popratni solo-projekt UMRIJETI ZA STROJEM koji se oslanja isključivo na tekstove na materinjem jeziku, kao pandan engleskom koji favoriziraju Narrow. Neka vas ne uplaši obilje već unaprijed pripremljenih audio-zapisa jer i Narrow i UZS u svojem malom promotivnom okršaju za ovu priliku nastojat će ne zvučati kao tipični 'Top of the Pops' pripravak.

Uslijed svega navedenog pripremite se i za nesvakidašnju DEJAVU 'Synth or Die' plesaonicu, u sklopu koje će biti premijerno prikazan i video-spot za singl 'Izamad Anodnol', najnovije eksperimentalno-zvučne senzacije "Ružna Brena i neki Elektro".
NE PROPUSTITI!

promo guy // 11/12/2007

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*