home > njuz > Vip INmusic festival - STEREO MC'S i The Go! Team

kontakt | search |

Vip INmusic festival - STEREO MC'S i The Go! Team

Cijela priča oko Stereo MC's-a zakotrljala se kada je njena kreativna poluga - pjevač Rob Birch (Rob B) i DJ/producent the Head (Nick Hallam) - pokrenula etiketu i studio Gee Street. Nedugo potom, Gee Street se spojio s njujorškom etiketom 4th & Broadway, što je uvelike pomoglo u izdavanju niza singlova koji su prethodili spomenutom prvijencu. Godinu dana kasnije Stereo MC's, u postavi Rob Birch/the Head/Cath Coffey/Owen If, izbacuju singl ˝Elevate My Mind˝, koji ih lansira na američke ljestvice gdje slave kao prvi britanski hip hop bend koji se do nje uspio probiti.

Godine 1992. vraćaju se u studio i snimaju ˝Connected˝, album koji se danas smatra svojevrsnim evergreenom. On je bio priličan zalogaj jer je sniman bez samplova, s pravim instrumentima. No, rizik se isplatio i nikli su singlovi koje prepoznaju i oni kojima je plesna glazba strani pojam - ˝Connected˝, ˝Step It Up˝, ˝Creation˝ i ˝Ground Level˝.

Nakon devetogodišnje stanke, 2001., napokon objavljuju uspješan album ˝Deep Down & Dirty˝. Kao posljednje studijsko izdanje vodi se ˝Paradise˝, a 2007. i početkom 2008. objavljuju dva live izdanja snimljena u legendarnom BBC-jevom studiju - ˝At the BBC˝ i ˝Live at the BBC˝. Prije pet godina imali smo prilike gledati kako to Stereo MC's rade uživo na gotovo rasprodanom koncertu na zagrebačkoj Šalati. Ovoga puta sviraju kao headlineri na Nokia stageu!

---------------------------------------------------------------------------

Vip INmusic najavljuje nastup mladog britanskog sastava The Go! Team. Šesteročlana postava The Go! Teama stiže iz engleskog grada Brightona. Atrakcija kod kuće, a nešto kasnije i diljem svijeta, postali su 2004. nakon objavljivanja debi albuma ˝Thunder, Lightning, Strike˝ koji im je donio i nominaciju za glazbenu nagradu Mercury Prize.

Slušanje njihove glazbe usporedivo je s gledanjem akcijskog filma, jer je nabijena napetom radnjom i energijom; ispletena je od zvuka indie rock gitara, noise popa, ranog hip hopa, funka kakav se slušao 70-ih i navijačkih pjesama. Pjesme na pločama su im obično složene od sampleova dok na koncertima sviraju žive instrumente - dva bubnja, bendžo, melodiku, gitaru, bas, klavijature...

Povijest The Go! Teama pokrenuo je glavni autor i gitarist benda Ian Parton, koji je 2000. objavio EP ˝Get It Togheter˝. To je izdanje zapravo bilo njegov solo projekt koji je podržao i legendarni John Peel. Nakon uspješne pilot epizode, Partonu su se pridružili Sam Dook (gitara, bendžo, bubnjevi), Jaime Bell (bas gitara), Kaori Tsuchida (bubnjevi, gitara, klavijature), Chi ˝Ky˝ Fukami Taylor (bubnjevi) i Ninja (vokal) te je osnovan pravi bend.

Zbog pravnih zavrzlama njihov sljedeći projekt, EP ˝Junior Kickstart˝ objavljen je tek 2003. Izvrsni prvijenac ˝Thunder, Lightning, Strikes˝ za etiketu Memphis Industries iz radionice je izbačen 2004., nakon čega su postali vruća vijest u gotovo svim britanskim glazbenim magazinima i pošast koja se proširila diljem Europe i Amerike.

Još jedan hvaljeni album, ˝Proof of Youth˝, The Go! Team objavljuje krajem 2007. Volite li bendove poput Clap Your Hands Say Yeah, The Fiery Furnaces, Architecture In Helsinki, April March, The Pipettes, of Montreal, The Long Blondes, The Apples In Stereo i The Beta Band, nikako ne bi smjeli propustiti The Go! Team na glavnom stageu Vip INmusic festivala!

----------------------------------------------------------------------------

Festivalske ulaznice mogu se kupiti već od 300 kn. Ulaznice za Vip INmusic u prodaji su u svim Vip centrima.

Cijena festivalske ulaznice (za dva dana):

300 kn - 28.1. - 28.2.2008.
350 kn - 29.2. - 29.4.2008.
400 kn - 30.4. - 2.6.2008.

*na dan festivala ulaznica je skuplja za 50 kn

Generalni sponzor festivala Vipnet svojim je korisnicima omogućio rezervaciju ulaznica putem Vip SMS-a ili Vodafone live! mobilnog portala, čime se ostvaruje popust od 50 kuna pri njihovoj kupnji u Vip centrima.

promo guy // 14/04/2008

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*