home > njuz > Vip INmusic festival - Završen line up Radio 101 stagea

kontakt | search |

Vip INmusic festival - Završen line up Radio 101 stagea

Završen je line up izvođača koji će nastupiti na Radio 101 Stageu. U dva dana festivala na 101 Stageu nastupiti će velik broj renomiranih domaćih i stranih DJ imena. Osim najavljenih izvođača Dreadzone i Jazzanova DJ seta, nastupiti će i Capitol A, Ras Tweed & Bass Culture, Radikal Dub Soundsystem, Eddy Ramich, Frx i drugi Radio 101 Dj-evi.


Capitol A (USA / UK)

Capitol A, pravim imenom Antoine Green, je producent, glazbenik, DJ i MC. Boravi i djeluje u Velikoj Britaniji i SAD-u, točnije u Philadelphiji. Surađivao je sa imenima kao što su King Britt, 4Hero, Jazzanova, The Roots and Digable Planets, a trenutno radi na izdanju za Sonar Kollektiv, label poznate berlinske producentske i DJ grupe Jazzanova koja također nastupa na Vip INmusic festivalu. Osim izdanja za Sonar Kollektiv, radi na zajedničkim projektima sa Slope, Ben Mono, Wahoo, Bugz in the Attic, Marc de clive-Lowe i mnogim drugima.

Ras Tweed & Bass Culture (UK)

Ras Tweed je veteran iz kultnog dub-house banda Rockers Hi-Fi i dugogodišnji frontman birminghamske reggae atrakcije Overproof Soundsystem s kojom je gostovao u Zagrebu, Puli, Zadru i Splitu. Nakon odlaska iz Overproofa postao je jedan od najtraženijih europskih live MC-ija. Najviše nastupa ima s Kruderom & Dorfmeisterom, a na popisu njegovih stalnih partnera nalaze se Tosca, Makossa & Megablast, Boozoo Bajou i Al-Haca. Trenutno je Ras Tweed zaokupljen snimanjem prvog samostalnog albuma koji će predstaviti na Vip INmusic festivalu, u već isprobanoj kombinaciji sa zagrebačkim Bass Culture Soundsystemom.

Radikal Dub Soundsystem (HRV)

Paralelni projekt tri člana Radikal Dub Kolektiva (Vanja-melodika, vokal / Jadranko - live mix / Vrki - fx operator) koji producira i uživo izvodi vlastitu glazbu, stilski obilježenu kao UK-steppa-dub. Do sada su većinu nastupa imali po klubovima i festivalima van Hrvatske, što sa matičnim bendom, što na samostalno. Za razliku od uobičajenog koncepta dub/reggae soundsystema, u svojim nastupima predstavljaju autorski materijal (koji bi do kraja godine trebao biti objavljen na albumu prvijencu), ali i remikseve drugih glazbenika i producenata s kojima surađuju. Prošle godine im je objavljen prvi 10" vinil na engleskoj etiketi Universal Egg (split izdanje sa Abassi All stars) gdje su remiksirali singl "A Brighter Future" kao najavu izlaska albuma Radikal Dub Kolektiva "Bas(s) Mat(t)ers". Sam live nastup Radikal Dub Soundsystema je live act ili točnije, u dub terminologiji, "live dub mix", gdje se glazba miksa/komponira uživo, na isti način kako (tradicionalno) dub nastaje u studiju. Glavna obilježja su dinamični miks s naglaskom na dionice bubnja i basa uz intenzivno korištenje i manipuliranje efektima. Aktivno su surađivali i surađuju sa drugim bendovima, producentima, soundsystemima, dj-evima kao što su Jah free, Popaj, Ras-T-Weed, Abassi all Stars, Zion train, Sir Larsie-I, OBF, Jonah Dan....

Dreadzone (UK)

U posljednjih petnaestak godina stalni posjetitelji velikih europskih open-air festivala imali su nebrojeno mnogo prilika za bliski susret s Dreadzone. Njihov niz od 20 singlova prije nekoliko tjedana je nadopunjen novim izdanjem "Love The Life", a iza njih su i pet studijskih te dva koncertna albuma. Legendarni DJ John Peel s BBC-a otkrio ih je 1994. na Glastonburyu i odmah uvrstio među svoje najdraže bendove. Eklektičan zvuk zapadnog Londona u kojem su pomiješani elementi dub-reggae, techno-trance, electro-ska i breakbeat glazbe stvorili su bivši članovi Big Audio Dynamitea Micka Jonesa - bubnjar Greg Roberts i basist Leo Williams - u suradnji sa studijskim meštrom Timom Branom i doajenom britanske punk-reggae scene Donom Lettsom.

Jazzanova DJ set (DE)

Najpoznatija berlinska producentska i DJ grupa. Taj se kolektiv smatra jednim od najzaslužnijih promotora glazbenih stilova kao što su nu-jazz, chillout i jazz house, povezujući dub i brazilijanu, jazz i house, afričku muziku i downbeat s technom i minimal technom. Uz to, osnivači su etikete Sonar Kollektiv za koju su svoje albume objavljivale nu-jazz zvijezde kao što su Azymuth, Nuspirit Helsinki, Dixon, Wahoo, Forss, Micatone, Clara Hill, Georg Levin, Far Freddys Drop, Benny Sings, Domu, Dimlite, Slope, Moonstar, Robag Wruhme, Eva Be i mnogi drugi. Svoj utjecaj Jazzanova je uspjela proširiti i remiksiranjem pjesama koje su potpisali bendovi pristigli iz različitih glazbenih svjetova - Calexico, Lenny Kravitz, Incognito, Masters At Work, 4 Hero, Trüby Trio, Ian Pooley samo su neki od njih. Ove šarolike suradnje opravdavaju njihovu ideju da im pokretačka energija nije stil ili žanr, već dobri međuljudski odnosi.

Eddy Ramich (HRV)

Prije nego se udružio u duet Eddy meets Yannah, Eddy je već iza sebe imao podužu listu produkcija zajedno sa Dusom, a djelovali su pod imenom "Eddy & Dus". Njihov album "High Life", kao i remiksevi internacionalnih glazbenih imena poput Ennia Morriconea, Sun Ra ili Nicola Contea, označili su promjenu u budućem svijetu jazza. Već skoro cijelo desetljeće Eddy vodi uspješan program Kontrapunkta u zagrebačkom klubu Aquarius koji je do sada ugostio mnoge eminentne goste poput Gillesa Petersona, Jazzanove, 4Hero, Carla Craiga, IG Culture, Bugz In The Attic i mnoge druge. Vodi jednu od rijetkih emisija u Europi koja predstavlja underground soul, hiphop, jazz broken beats...

promo guy // 07/05/2008

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Matej Krajnc ima još jedan singl o Horviju s dugačkim imenom

Matej Krajnc ima još jedan singl o Horviju s dugačkim imenom

| 01/05/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: JEREMIAH CYMERMAN na 1. maj ima online party

JEREMIAH CYMERMAN na 1. maj ima online party

| 30/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: INMusic 2024 - Kontigent domaćih i EXYU snaga

INMusic 2024 - Kontigent domaćih i EXYU snaga

| 30/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Red Noise", drugi album kanadskog COPPERGEAR za z0 Records

| 28/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: SaKaC :

SaKaC : "Experiments Within Chaos", novi album na Crime:Scene Records

| 26/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*