home > njuz > Park in Zagreb - Radionice i The Bellrays

kontakt | search |

Park in Zagreb - Radionice i The Bellrays

FESTIVALSKE RADIONICE

Ovogodišnji Park-in-Zagreb (PIZ) imati će čak 14 besplatnih radionica koje će se održavati od 29.06. do 12-07. u jednom od najljepših zagrebačkih parkova u samom centru grada - Parku Ribnjak.

Broj mjesta na svakoj radionici je ograničen a prijave se vrše putem interneta. Za prijave, te za sve detaljne informacije o radionicama, posjetite službenu stranicu festivala: www.parkinzagreb.com

Radionice ovogodišnjeg PIZ-a su:

1. LIKOVNA RADIONICA

Pod vodstvom apsolventicom Akademije Likovnih Umjetnosti Petrom Kriletić, kroz likovnu radionicu polaznici će se upoznavati s kombiniranim likovnim tehnikama crteža, kolaža i maketa. Kroz male crtačke zadatke, pokušati ćemo osvijestiti termine i pojmove poput parka, dizajna i arhitekture.

2. KIPARSKA RADIONICA

Pod vodstvom studenta Akademije Likovnih Umjetnosti Konana Ognjena Sedića ovogodišnja kiparska radionica biti će koncipirana tako da djecu upozna s osnovnim kiparskim materijalima i njihovim svojstvima. Polaznici će se iz prve ruke upoznati s tehnikom modeliranja u glini te osnovama lijevanja gipsanog otiska. Posebna pažnja biti će usmjerena na životinjski svijet te upoznavanje morskih životinjskih vrsta.

3. LUTKARSKA RADIONICA

Pod vodstvom odgojiteljice predškolskog odgoja i likovne umjetnice Margarete Peršić, organiziramo radionicu čiji je cilj razvijanje individualnog i slobodnog izričaja djece i mladih, kroz grupu u kojoj će se omogućiti poticanje, pomaganje i razvijanje kreativnog izričaja. Polaznici će se upoznati sa kiparskim, slikarskim, aranžerskim i lutkarskim tehnikama a izrađivati će se male lutke Javajke tj. lutke na štapu kojima se miče glava na vrhu štapa i ruke pomoću žice.

4. SALSA RADIONICA

Radionice salse podijeljene su na početni i napredni dio. Za mnoge dugotrajne poklonike salse, ovaj ples i glazba bili su ljubav na prvi pogled. Početna radionica je za one koji još nisu imali prilike zaplesati salsu i otkriti radost koju pruža doticaj s ovim uličnim plesom afrokubanskih korijena. Za početnu radionice nije potreban partner. Napredna radionica je za djevojke koje poznaju osnove u salsi i mogu popratiti osnovne figure s partnerom. Naučit ćemo kako se izraziti kad plešemo s partnerom bez da pri tome poremetimo tijek plesa, i to u nekoliko uobičajenih figura s plesnog podija ( cross-body lead , copa, open break i t-stand ).

5. DIDGERIDOO RADIONICA

U suradnji s članovima hrvatskog Didgilanda, 2. godinu zaredom organiziramo radionicu učenja sviranja tradicionalnog australskog instrumenta Didgeridoo. Radionica uključuje predavanje o instrumentu i kulturi iz koje on potiče, učenje cirkularnog disanja, učenje dobivanja osnovnog tona, dobivanje alikvotnog tona, dobivanje efekata, učenje jednostavnih ritmova te grupno sviranje i sviranje uz bubnjeve.

6. HULA-HOOP RADIONICA

U suradnji s Evom Požar, začetnicom hoop pokreta u nas i osnivačem jedine hrvatske hoop udruge, drugu godinu zaredom organiziramo radionicu i proslavu međunarodnog dana Hula Hoopa! Program radionice se sastoji od usvajanja pokreta s hoopom potrebnih za određenu završnu koreografiju koja se usput uvježbava.

7. STAND UP COMEDY RADIONICA

Radionicu stand up komedije već drugu godinu organizira i vodi Marina Orsag, jedini ženski član naše comedy skupine SVE PET. Prvih 5 dana radionice radi se teorija: odabir centralnog glagola, stav, dozvoljeni (poželjni) formati unutar stand upa, odgovornost na pozornici, gluma u kontri, prilagodba formatu, abdomenalno disanje, stilske vježbe, aparte, miroring, uspostava konvencije s publikom, upotreba dramaturških pauza, neverbalno ponašanje na pozornici, vladanje tekstom, set up - punch forma, odmak u karakterima, pronalaženje tema. Ostalih 5 dana radi se na praksi: pisanje, izvođenje, prilagođavanje teksta izvedbi na pozornici, tehnički pokreti na pozornici.

8. CIRKUS ART RADIONICA

U suradnji s našim poznatim profesionalnim umjetnikom artistike Marinom Nekićem organiziramo Cirkus Art radionicu. Radionica obuhvaća sljedeće djelove: žongliranje (teorija, izrada rekvizita, početmni stupanj žongliranja), ekvilibriranje (štapovi i razni drugi rekviziti), komeija i klaun (osnove komedije i klauna, rekviziti i skečevi), akrobacije i mima).

9. SPORTSKA RADIONICA

U suradnji s odgajateljicom Barbarom Balenović i profesionalnim timom kineziologa, organizirati ćemo radionice raznih športsko-zabavnih aktivnosti za djecu od 7-14 g. Ciljevi ovog programa su rekreacija i zabava te popularizacija zdravog načina života. Program uključuje igre s kojima se djeca susreću na programima poput sata TZK kao što su graničar i sl., te igre nekih prijašnjih generacija kao npr. skakanje u vreći. Sadržaj radionice dakle nudi štafetne, momčadske i tematske igre. Svaki sat uključuje i adekvatnu pripremu u vidu vježbi za zagrijavanje i vježbi za istezanje te, na kraju sata, vježbi za opuštanje.

10. CAPOEIRA RADIONICA

U suradnji sa zagrebačkom školom Capoeire "Senzala", po prvi put organiziramo radionicu učenja ove brazilske vještine koja kombinira ples, borbu i sviranje. Capoeira potjece jos iz doba robovlasnistva,a ne jaca samo tijelo nego i duh. Kroz treniranje u capoeira skoli "Senzala" nauciti cete igrati capoeiru na dva nacina, Angolu (nesto sporiji s vise kretanja po tlu) i Regional stil (brzi sa vise akrobacija). Isto tako uciti cete Samba de Roda-Sambu na capoeira nacin te ratnicki ples Maculele sa stapovima. Da biste sve to svladali savrseno, biti ce potrebno nauciti svirati na tradicionalnim instrumentima i pjevati na portugalskom, no zato su tu instruktori iz "Senzala" škole.

11. RADIONICA NORDIJSKOG HODANJA

U suradnji s Centrom za nordijsko hodanje "ZonaSrca", organiziramo radionice nordijskog hodanja. Cilj ovih radionica je potaknuti pojedince na aktivan pristup tjelovježbi. Uz određena praktična i teorijska znanja svatko može kreirati program tjelovježbe - nordijskog hodanja ili hodanja provediv svakodnevno!

12. RADIONICA GOVORNIŠTVA

Radionicu pod nazivom "Ja, glas i govorništvo" vodi Dan Šercar, dipl. filozof i fonetičar, koji se od 1981. godine bavi se cjelovitim pristupom životu i praktičnim obikovanje kvalitetnijeg života. Teme radionice: Istraživanje svog glasa, osvještavanje i inpostacija, neverbalne poruke govora: intonacija, stvarni kontekst, geste mimika, verbalna poruka: misli i osjećaji, iznošenje stavova, organiziranje govora, uvjeravanje, razgovor... i na karju: Čemu sve to?

13. RADIONICA "ČAROLIJA ŠARMA"

Da život može biti lijep, da ne mora biti dosadan, pun preoblema i strke, nije samo poruka koja se provlači kroz sve velike svjetske religije i filozofije, već je to i osnovna poruka Šarma! Na ovoj radionici možete naučiti kako biti zanimljiva, srdačna, dopadljiva osoba primjenjujući komunikacijske vještine koje koriste neki od najutjecajnijih i najuspješnijih ljudi današnjice. Kada savladate jednostavne tehnike komunikacije, moći ćete znatno poboljšati odnose s ljudima na osobnom i poslovnom planu i - postati šarmantni i uspješni! Radionicu vodi ovlašteni medijator i trener životnih vještina, Maja Mihić Špoljar.

14. FOTOGRAFSKA RADIONICA

Pod vodstvom profesionalnog fotografa i diplomiranog snimatelja s Akademije Dramskih Umjetnosti, Ivana Marinkovića, organiziramo radionicu otvorenu za sve uzraste u kojoj će se program i rad prilagoditi željama polaznika. Osnovna tema je fotografija kao medij izražavanja. Od polaznika se ocekuje da imaju fotografski aparat bilo kojeg tipa i vrste, a poželjan je i laptop (ali nije uvjet). Radionica traje od ponedjeljka do subote u prvom festivalskom tjednu, dok se u drugom tjednu fotografira. Na kraju festivala će se napraviti izložba fotografija polaznika radionice.

------------------------------------------------------------------------------

The Bellrays su punk-rock kvartet iz Kalifornije kojeg predvodi soul pjevačica Lisa Kekaula, poznata po suradnji s grupom Basement Jaxx na hit singlu 'Good Luck'. Lisa je kao vokal za ovu pjesmu 2005.g. bila nominirana za nagradu Grammy! Osim suradnje s Basement Jaxxom, Lisa je postala poznata i po tome što je 2004. i 2005. godine bila na turneji s preostalim članovima kultnog detroitskog punk rock benda MC5.

Bellrays postoje još od 1990. godine. Nastali su u mjestu Riverside (California, USA) kao duo kombinacija gitarista Boba Vennuma i Lise Kekaule. Prvotno usmjerenje benda bilo je na klasičnu soul i rhythm'n'blues glazbu s elementima jazza. To se radikalno mijenja kada se osnovnom duetu priključuje gitarist Tony Fate a Bob Vennum prelazi na bas gitaru. Novi gitarist donosi sirovi punk izričaj u bend, koji je u kombinaciji sa soul vokalom Lise postao prepoznatljiv trademark Bellraysa. Za konačni zvuk benda kakav postoji danas, ključna je bila 1998.g. kada se triu priključuje bubnjar Ray Chin. Iste godine izdaju svoj prvi pravi album "Let It Blast". To je do danas ostao jedan od njihovih najboljih radova - moćna i energična soul punk ploča koja izrazu "garažni zvuk" daje sasvim novo značenje. Do danas, The Bellrays iza sebe imaju osam albuma, od kojih je posljednji "Hard, Sweet and Sticky" objavljen u travnju ove godine.

The Bellrays su izniman live band koji karaketrizira furiozan i energičan scenski nastup, što uz upečatljiv vokal Lise Kekaule, ostaje dugo u pamćenju. Ova soul-punk četvorka dolazi u Zagreb na putu za EXIT festival, gdje kao headlineri otvorenja nastupaju 10 dana nakon svirke u Purgeraju na Park-in-Zagrebu.

I na kraju, vjerovali ili ne: ULAZ NA KONCERT JE SLOBODAN !!!

promo guy // 18/06/2008


PS: O radionicama i ostalim izvođačima informirajte se više na službenom sajtu festivala...
Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*