home > njuz > PRIMAL SCREAM u Ljubljani...

kontakt | search |

PRIMAL SCREAM u Ljubljani...

I dok se dojmovi nakon prvih slušanja njihovog novog albuma "Beautiful Future" tek talože, ovaj škotski bend će uskoro zasvirati u ljubljanskoj Cvetličarni. Datum je 30.09... Tko zna, možda nas neki od naših organizatora iznenadi, jer rupa u njihovom rasporedu ima...

Da podsjetimo Primal Scream su osnovali Bobby Gillespie (bivši član JESUS & MARY CHAIN) and njegov prijatelj Jim Beattie 1982 u Glasgowu. Kroz devet objavljenih albuma prošli su kroz skoro sve žanrove moderne muzike, osim metala. Tako je tu bilo rokenrola, rokabilija, elektronike, psihodelije, plesne "madchester" glazbe, da bi se na svojem devetom, aktualnom, studijskom albumu našli u mješavini svih nabrojenih stilova.

Sadašnji "lajnap" čini ovaj bend supergrupom, jer osim Gillespiea u bendu su još Gary "Mani" Mounfield (bas, ex THE STONE ROSES), Martin Duffy (klavijature, ex FELT, THE CHARLATANS), Andrew Innes (gitara) i Darrin Mooney (bubnjevi).
[  ]

Uskoro više informacija o koncertu...

Diskografija:

* Sonic Flower Groove (1987)
* Primal Scream (1989)
* Screamadelica (1991)
* Give Out But Don't Give Up (1994)
* Vanishing Point (1997)
* XTRMNTR (2000)
* Evil Heat (2002) * Dirty hits (2003)
* Riot City Blues (2006)
* Beautiful Future (2008)

pedja // 05/08/2008


PS: Karte su u pretprodaji 27 eura...
Share    

> njuz [last wanz]

cover: alternativni hip-hop: Proteus and the Black Art Ninja

alternativni hip-hop: Proteus and the Black Art Ninja

| 20/06/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: PO' METRA CRIJEVA ima novi video

PO' METRA CRIJEVA ima novi video "Bal va Hihotići"

| 18/06/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Bend poliester objavili synth-pop singl

Bend poliester objavili synth-pop singl "Break-up call"

| 13/06/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: BOJAN ILIĆ BOKERINI i TABLETARIJUM ponovno aktivni, novi singl

BOJAN ILIĆ BOKERINI i TABLETARIJUM ponovno aktivni, novi singl "Kontra Piknik" je na youtube!

| 12/06/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: KRANKSI predstavljaju novi labum

KRANKSI predstavljaju novi labum "3:15 AM" ekskluzivno na bandcampu u četvrtak, 13/06/2024 od 14 cajta

| 12/06/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*