home > njuz > MARS / ZAGREB - LJUBLJANA TRANS EUROPE FESTIVAL

kontakt | search |

MARS / ZAGREB - LJUBLJANA TRANS EUROPE FESTIVAL

Jedan od naših najuspješnijih hip hop/urbanih izvođača EDO MAAJKA i britanska rock senzacija THE RAKES potvrdili su nastupe na MARS / ZAGREB - LJUBLJANA TRANS EUROPE FESTIVALU koji će se od 18. do 20. rujna održati u zagrebačkoj Tvornici Kulture i na ljubljanskim Križankama.

Edo Maajka predvodnik je hip hop struje festivala među kojima su i Kandžija (čiji debut album "Narodnjaci" spada među naj domaća izdanja ove godine), Diyala (iznimno talentirana mlada reperica iz Varaždina) te, dakako TBF koji su, doduše, svojim zvukom na posljednjim albumima izašli iz granica žanra.

Londonski The Rakes spadaju u novu generaciju otočkih rock bendova koji su posljednjih godina obilježili scenu, zajedno sa bendovima poput Bloc Party, Maximo Park ili The Libertines. Dosad su objavili tri albuma: "Capture/Release" (2005.), "Ten New Messages" (2007.) i "Klang" (2009.) i nastupali sa imenima poput Franz Ferdinand, Klaxons i Young Knives.

Mars / Zagreb - Ljubljana Trans Europe Festival svoje će prvo izdanje doživjeti u rujnu ove godine i već sa prvim line upom, ali i s općenitom idejom cijelog festa, je sigurno da će se upisati na popis stalnih godišnjih glaznenih manifestacija. Kao što je vidljivo iz naslova osnovna ideja je povezati dva grada i dvije države, na programskim, kulturnim, glazbenim, idejnim, te posebno, prijateljskim osnovama.

Na ovogodišnjem MARS-u u Zagrebu nastupit će: Let3 (ekskluzivan set u kojem sviraju samo pjesme sa prva dva albuma!), TBF, Edo Maajka, The Rakes, Elvis Jackson, Kandžija, Diyala, Morso i Diskurz.

POČETAK PRODAJE ULAZNICA

Ulaznice za MARS će se početi prodavati od slijedećeg tjedna.

Dnevna ulaznica:
110 kn u pretprodaji
130 kn na dan festivala

Festivalska ulaznica:
190 kn

Broj ulaznica je ograničen.

Pretprodajna mjesta:
Tvornica kulture, Šubićeva 2
Dallas Music Shop Zagreb - Masarykova 6
Dallas Music Shop Rijeka - Splitska 2a
Dallas Music Shop Rovinj - Carera 72
Dallas Music Shop Zadar - Široka ulica 2
Dallas Music Shop Split - Narodni trg 14
Dallas Music Shop Čakovec - Kralja Tomislava 7 (passage)
Dallas Music Shop - Ivana Kukuljevića 20

---------------------------------------------------------------------------------------------

S krajem ljeta koncertna i festivalska sezona polako se seli u zatvorene prostore, a jedan od festivala koji će sigurno obilježiti jesen i upisati se na popis stalnih godišnjih glazbenih manifestacija je upravo pokrenuti MARS / ZAGREB - LJUBLJANA TRANS EUROPE FESTIVAL.

Kao što je vidljivo iz naslova osnovna ideja je povezati dva grada i dvije države, na programskim, kulturnim, glazbenim, idejnim, te posebno, prijateljskim osnovama. Prvi MARS festival odvijat će se na ljubljanskim Križankama 19. rujna te u zagrebačkoj Tvornici kulture 18. i 20. rujna.

POTVRĐENI IZVOĐAČI

LET3 - Riječka šestorka će pripremiti poseban program koji će prije svega oduševiti njihove starije fanove. Naime, bend će svirati samo pjesme sa prva dva albuma, antologijskih izdanja naše diskografije - "Two Dogs Fuckin'" i "El Desperado". Let3 će time postati prva hrvatska grupa koja će tako tematski svirati koncert.

TBF - Ovo je definitivno bila godina TBF-a. Nakon rasprodane velike dvorane Doma sportova naš ponajbolji sastav nastavlja s bezbrojnim svirkama širom države. Predvodit će prvi dan Mars Festivala, kako i dolikuje njihovom statusu.

MORSO - Uz Diskurz najbolji bend nove generacije pristigao iz Rijeke. Kritika je posebno nahvalila njihov debi "Izlog" sa kojeg je skinuto nekoliko uspješnih singlova. Ovu jesen počet će raditi na novom albumu.

KANDŽIJA - Nakon nekoliko godina dokazivanja na hip hop sceni objavom albuma "Narodnjaci" u svibnju Kandžija se u par poteza probio među najvažnija nova imena domaće glazbene scene. "Narodnjake" su svi nahvalili, singl "Bicikl" poharao je mnoge top liste, a Kandžija je već odradio i znameniti tour "Dajte im narodnjake" u sklopu kojeg je obišao najveće hrvatske gradove.

DISKURZ - Prvi recenzenti napisali su za album "U protivnom": "Mlada riječka trojka snimila je nauzbudljiviji punk album još od dana Parafa, Pankrta i Termita" i "Još od 1977. se u Hrvatskoj nije čuo ovako dobar punk, a i tada su ga svirali bendovi iz Engleske, a ne iz Hrvatske. Diskurz je najveće punk otkriće ovih prostora i dokaz da punk jednostavno ne može umrijeti ni da hoće".

ELVIS JACKSON - Već niz godina jedni od najpopularnijih i koncertno najaktivnijih slovenskih bendova.

Informacija o cijenama ulaznica i prodajnim mjestima bit će uskoro objavljena.

promo guy // 05/08/2009

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*