home > njuz > Aquarius Records - 15 godina : BACKUP

kontakt | search |

Aquarius Records - 15 godina : BACKUP

Glazba pridonosi čarobnosti svijeta. Volimo je, hvalimo, a ponekad i kudimo no sve zato da bi bila još kvalitetnija. Vjerujemo da je neizostavni dio osobnosti, ima moć ljubavi, vještinu zavođenja, snagu buđenja emocija. U stanju je raspametiti nas, nasmijati i rasplakati. Nemoguće je uhvatiti je, a opet - sveprisutna je. Ako pjevati i svirati znači letjeti onda smo njenim bilježenjem na nosaču zvuka uspjeli dohvatiti taj let i podijeliti trud glazbenika s Vama. Zapravo, to s iznimnim zadovoljstvom i ljubavlju činimo već 15 godina, a ovu značajnu obljetnicu slavit ćemo cijele godine - objavom najznačajnijih izdanja iz našeg kataloga i koncertima.

Slavljeničku ediciju pod nazivom "Aquarius 15 godina" koncipirali smo u tri serije sa po pet izdanja. Izdanja prve serije nose podnaslov Backup, a svako pojedino izdanje sastoji se od dva originalna CD albuma. Od ovog tjedna u dućanima možete potražiti reizdanja nekih od ključnih albuma u nakladi Aquarius Recordsa, u kolekcionarskom DIGIPACK pakiranju, po izuzetno razumnoj cijeni od 79,00 kn za dvostruki CD.

Vječito je pitanje: "Kako je sve počelo?". Eto, ovako - sredinom 90-ih grupica
entuzijasta koja se okupljala u klubu Aquarius pokrenula je festival "Lagano, Lagano". Istovremeno, rađala se ideja o osnivanju diskografske kuće. Festival je promovirao mlade snage klupske scene, a neki od sjajnih rezultata vidljivi su u glazbi koju su stvorili Cubismo, Songkillers, The Bastardz, Mayales....i većina je pod okriljem Aquariusa objavila svoje prve albume i pridonijela prepoznatljivom urbanom zvuku i imidžu koji kuća njeguje. Neka ostane zabilježeno i da je prvo izdanje bio maxi singl Bastardza "Your Love". Otada do danas Aquarius Records objavio je više od 300 izdanja, među kojima nekih od najvećih zvijezda domaće scene kao što su Cubismo, Jinx, Oliver Dragojević, Nina Badrić, Massimo, Tedi Spalato, Songkillers, Marko Tolja.
[  ]

O početku suradnje s Aquarius Recordsom prije petnaestak godina, i kako su nastali neki od spomenutih albuma iz prve slavljeničke edicije, govore i pojedini glazbenici: "Petnaest godina kasnije i dalje je teško pronaći prave riječi za događanja koja nadilaze sami uzlet mladog Aquarius Recordsa kao i cijele hrvatske diskografije onog vremena. U sveukupnom ozračju optimizma, zajedništva, vizionarstva i entuzijazma pokrenuti su mnogi projekti (Porin, Crni mačak i sl.) među kojima je i 'Lagano, lagano', nastao suradnjom cijele obitelji Aquarius. Četiri festivalske godine i desetine izdanja profilirali su nekoliko stilova i imena koja i danas obogaćuju domaći eter i autonomnu glazbenu scenu", kazao je frontmen Mayalesa Petar Beluhan i jedan od inicijatora Festivala. Bio je to, za Beluhana, vrhunac jednog romantičnog razdoblja koje je njemu kulminiralo izlaskom albuma "Svima želim raj za sve" 1999. godine.Svoje početke uz Aquarius veže i Los Caballeros, mariachi sastav kojem je suradnja donijela prvijenac "Fiesta Mexicana": "Caballerose je prije 12 godina osnovao Ivan Androić, a i ja sam tu od samog početka. Nakon prvih nastupa napravili smo i snimku. Hrvoje Rupčić iz Cubisma je tada već snimao za Aquarius pa smo na njegovu preporuku otišli u Aquarius i Boris (direktor Aquariusa, op. a.) je to bez ikakvih problema prihvatio. Taj nam je album 'Fiesta Mexicana' bio ulaznica na značajni festival u Guadalajari koji nam je donio mnoge povlastice. Za drugi album 'Coleccion Bailable' napravili smo aranžersku akciju i pomak u produkciji, snimili smo plesniju glazbu i bili smo zadovoljni napretkom što je i rezultat sinergije, zajedništva i dobre suradnje s Aquariusom", priča Franjo Vinković, trubač ovog sastava.O nastanku albuma "Fleka" i "Cosmic" govori pak frontmen Songkillersa Željko Banić Bane: "Prije albuma Fleka svirali smo s pokojnim Dinom Dvornikom i snimili 'Live in Munchen'. Koliko se sjećam priča oko albuma Fleka počela je s festivalom 'Lagano, lagano'. Boris je došao na ideju da snimimo prvi autorski album za koji smo odmah nagrađeni Porinom. Dvije godine kasnije počeli smo raditi na albumu "Cosmic". Mnogi kažu da nam je to najkomercijalniji album u karijeri."

promo girl // 09/05/2010

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
2CD - BACKUP; Razni izvođači: Lagano lagano & Lagano lagano remiksirano (CD 310-10)
2CD - BACKUP; Jinx: Sextaszy & Second hand
 (CD 311-10)

2CD - BACKUP; Songkillers: Fleka & Cosmic (CD 312-10)
2CD - BACKUP; Mayales: Svima želim raj za sve & Kristijan Beluhan: Skretanje (CD 313-10)
2CD - BACKUP; Los Caballeros: Fiesta Mexicana & Coleccion Bailable (CD 314-10)
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*