home > njuz > Tuborg Green Beat u Osijeku - odgođen zbog vremenskih (ne)prilika

kontakt | search |

Tuborg Green Beat u Osijeku - odgođen zbog vremenskih (ne)prilika

Zbog vremenskih neprilika (kiša i jak vjetar) Tuborg Green Beat u Osijeku bio je prekinut nakon pola sata svirke prvoga benda. Naime, ni Kandžija&Gole Žene nisu uspjeli otjerati oblake i smiriti nalete vjetra. No, noćas je odmah počelo usklađivanje za novi datum i prostor, te će se osječki Tuborg Green Beat ponoviti u najkraćem mogućem roku.

Novi termin za Kandžiju&Gole Žene, Dubiozu kolektiv i Let3 znat će se vrlo brz, a Tuborg je odlučio tu zabavu pokoniti Osječanima. Naime, ulaznice se za novo izdanje Tuborg Green Beata neće naplaćivati, a svi koji su kupili ulaznice za prekinuti festival moći će ih na šanku zamijeniti za Tuborg.

LET 3 NASTUPA NA TUBORG GREEN BEATU U OSIJEKU

Mrle: Osječani čeka vas spektakl!

Jedan od najoriginalnijih bendova u povijesti rock'n'rolla na Balkanu, u međuvremenu je bio poslovično zauzet brojnim koncertima, i to vrlo različitih profila. Krajem 2008. su povodom dvadesetog rođendana grupe, promovirali su i objavili svoj DVD "Živa pička", kojim su predstavili vizualno izdanje nastupa u "prerušenoj" tvornici papira, riječkoj Harteri. Potom su reizdanja svoja prva dva albuma "Two Dogs Fuckin'" i "El Desperado" promovirali u svojoj prostoriji za probe u koju stane tek stotinjak osoba - održano je sedam nastupa. Ovog proljeća su u riječkom klubu Stereo održali najduži koncert Let3-a ikada, koji je trajao tri i pol sata. No, kakav koncert planiraju u Osijeku? "Mogli bismo i u Osijeku izvesti najduži koncert ikada, ali to ne bi bilo fer prema ostalim izvođačima na Festivalu. Zato ćemo ipak napraviti neki kompromis između svega ovoga što smo radili od kako nismo bili ovdje. Svirat ćemo i nove i stare pjesme i bit će svega pomalo", kaže basist Damir Martinović - Mrle i otkriva kako će u Osijeku Let 3 izvesti i posve nove pjesme. "Izmislio sam par novih pjesama i ovim putem bih otpjevao jednu da Osječani nauče tekst uoči koncerta. Ide ovako: 'Kažeš mi da si se, da si se, sama rodila'. Uz to ide prigodna koreografija, u stilu Macarene, pa pozivam publiku da se pripremi za koncert, tako da možemo zapjevati i zaplesati zajedno!", poručuje Mrle. Istovremeno kad su u travnju održali najduži koncert, Let3 su izveli performance kojim su poslali poruku mira oko cijelog svijeta. Poruka će putovati svijetom punih 60 dana nakon čega će se vratiti u Rijeku. Proći će kroz svih 25 vremenskih zona, desetine država, preko svih oceana i mora da bi se vratila kući 16. lipnja na dan Sv. Vida, zaštitnika grada Rijeke. "I u Osijeku ćemo pronijeti našu poruku mira", otkriva Mrle i dodaje kako će Let 3 ljeto provesti radno, uz koncertne imaju i obaveze s uređenjem svojeg prostora u Harteri, no odvojit će dvadesetak dana za odmor. Na pitanje što čeka Osječane Mrle jednostavno odgovara: "Spektakl! Meni je svaki dan spektakl, svaki koncert mi je spektakl - sve je spektakl!".

DUBIOZA KOLEKTIV NASUPA NA TUBORG GREEN BEATU U OSIJEKU

Volimo entuzijazam osječke publike

Tom će prilikom odsvirati svoje već dobro poznate socijalno angažirane hitove, ali i pjesme s novog tek objavljenog albuma "5 do 12". Album je prvo u travnju objavljen na njihovoj službenoj web-stranici (http://dubioza.org/), a potom sredinom svibnja i kao CD putem Menarta. Do sada je album dowloadiran preko 40.000 puta i još uvijek je dostupan na spomenutoj web-adresi. O tome kako novi album zvuči i je li drukčiji od dosadašnjih nosača zvuka Dubioze, basist Vedran Mujagić kaže: "Na žalost u BiH se nije značajno promijenila situacija pa ni mi nismo mogli pisati o drukčijim stvarima. Ovo je logičan nastavak naših dosadašnjih albuma, i zvukom i tekstovima. No, moglo bi se reći da je ovaj album najeksplicitniji do sada!".

Za one koji ne znaju, Dubioza Kolektiv svira mješavinu reggaea, duba i rocka uz jake političke poruke. "Nemamo definiciju svojeg žanra, to je jako nezahvalan posao kad treba definirati sebe, naročito kad je riječ o crossover glazbi. Nama je u biti puno važnije to o čemu pričamo o pjesmama, odnosno naše poruke, a muzika nam dođe samo kao "omotač" toga (smijeh)", dodaje basist Vedran, koji je kao i cijeli bend zadovoljan što će se ponovno susresti s brojnim osječkim fanovima. "Zadovoljni smo reakcijama iz Osijeka, dobivamo jako puno poruka i informacija putem intereta, a i na dosadašnjim osječkim koncertima smo doživjeli vrlo entuzijastičnu publiku", priča Vedran. Dubioza je nedavno smo nastupila na 12. Međunarodnom festivalu kreativne komunikacije u Mariboru, "Magdalena". Tamo je i objavljen pobjednik natječaja koji je realiziran uz pomoć

KANDŽIJA NASTUPA NA TUBORG GREEN BEATU U OSIJEKU

Bit će to najbolja svirka do sad!

Najpoznatiji osječki reper Kandžija nastupit će na Tuborg Green Beatu u Osijeku. Jedna je od najvećih nada hip hopa na ovim prostorima, uzburkao je underground scenu prije par godina svojim kontroverznim hitom "Jea", a proslavio se kao jedan od najboljih freestylera na ovim prostorima. U to se mogao uvjeriti svako tko ga je vidio uživo, od Ljubljane do Exita u Novom Sadu. Sa svojim kontroverznim pratećim bendom "Gole Žene" Kandžija će u Osijeku predstaviti svoj album "Narodnjaci", s kojega je skinut i njegov možda najpoznatiji hit "Jelena". Biti će to njegov prvi nastup u rodnom gradu nakon prošlogodišnjeg Panonian Challengea. "Drago mi je što ćemo sada nastupiti pred osječkom publikom, jer smo sve bolji i zvučimo bolje nego ikad pa da i oni čuju zašto nas zovu svuda", kaže Kandžija, čiju glazbu kritičari nazivaju "dirty sound na slavonski način". Mladi glazbenik ima pune ruke posla, osim s brojnim nastupima po cijeloj regiji, priprema i novi singl sa albuma "Narodnjaci", ali i još nešto. "Trenutno radimo jako puno, planiramo za ljeto izbaciti još jedan singl i spot i time zaokružit tu jednu priču, a za rujan pripremamo još jedno iznenađenje i mislim da će biti ludnica, jedva čekam da to ljudi čuju i vide, jedva se suzdržavam da se ne izlanem, al ipak ću to ostaviti nek bude iznenađenje, kinder suprajz!", otkrio nam je Kandžija, koji će i ljetne mjesece provesti radno. "Imamo dosta posla i sviranja preko ljeta tako da ćemo dosta rokat, a ostatak vremena ću se peći i kuhati na našoj kontinentalnoj žegi, a možda se i baciti u more ako stignemo, malo biti brucoš iz provincije koji mora stići sve rokove i lagano krenuti raditi nove stvari", priča Kandžija i otkriva kako će na Tuborg Green Beatu u Osijeku počastiti sugrađane bolje nego ikad. "Osječani znaju da će bit dobro kad je smo u pitanju Gole žene i ja, al' sad im pripremamo najbolju našu svirku dosad, sa još više skakanja i znojenja i sve smo dlakaviji i masniji, i naravno dijelit ćemo čvarke i rakiju svima! Vidimo se u četvrtak, dođite skakat s nama i iznojit sva ta piva, ujutro andol za upalu mišića, pozdrav od vašeg Osjekanovića i njegovih Golih žena, s čvarcima u Europu!", poručuje Kandžija.

promo guy // 28/05/2010

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*