home > njuz > Elvis Presley Museum u Ljubljani

kontakt | search |

Elvis Presley Museum u Ljubljani

ELVIS PRESLEY MUSEUM
IZLOŽBA ORIGINALNIH MEMORABILIJA
od 8. do 13. lipnja 2010.

Istina je. Elvis je opet živ! Doduše, ne kao osoba - ali sa izložbom njegovih osobnih predmeta, koja dolazi u susjednu Sloveniju pod imenom Elvis Presley Musem.

Po prvi put ćemo biti u mogućnosti doživjeti fascinatnost najveće svjetske glazbene legende Elvisa Presleya, i to na izložbi njegovih osobnih predmeta - koja će se održati na gradskom sajmu - Gospodarskom razstavišču (Dunajska 18) u Ljubljani, Slovenija; između 8. i 13. lipnja 2010., svakodnevno od 10:00 do 19:00 sati.

Za doživjeti uvid u Elvisovu povijest, njegov život, sjaj fascinantnog imanja Graceland u Memphisu, prestižan automobil, gitare, namještaj, odjeću, gramofonske ploče, nakit, osobna pisma, ulaznice, plakate, fotografije, filmove, dokumentarne filmove i sve ostalo od glazbe do filmova - nećete morati putovati u SAD - jer predmeti koje su utjecali na život Elvisa Presleya, dolaze do našeg susjedstva, u Sloveniju. Zbirka vrijedna milijune dolara, biti će izložena na glavnom gradskom sajmu Gospodarskom razstavišču u Ljubljani.
[  ]


Ovo je jedina izložba memorabilija Elvisa Presleya, koja obilazi svijet. Do sada je obišla većinu glavnih europskih gradova, u Njemačkoj, Švicarskoj, Italiji ... gdje je doslovno izazivala euforiju Elvisovih obožavatelja, koji su ponekad morali čekati na ulaznice i po nekoliko sati.
Zbog vrijednosti izložbe, broj posjetitelja je ograničen, a sigurnosni uvjeti su stroži.

Izložba, koja se sastoji od približno 100 ekskluzivnih i dragocjenih predmeta, provest će nas kroz život Elvis Presleya i ljudi oko njega ... od njegovih ranih početaka s diskografskom kućom, Sun Records. Izložba predstavlja iznimne trenutke, koji su utjecali na njegovu karijeru, od novačenja u vojnu službu, policijske snage, do karatea - i naravno njegovu strast za raskoši i luksuzom, od prestižnih automobila, nakita, zlata .... i konačno poznato imanje Graceland.


Da spomenemo samo nekoliko iznimnih predmeta, koji se mogu vidjeti na izložbi:

- legendarni luksuzni automobil Cadillac, sa 14-karatnim zlatnim ključem
- legendarnu gitaru sa povratničke turneje 1968.
- gitaru Fender Stratocaster, iz filma Viva Las Vegas
- poznatu vojnu uniformu
- poznatu karate odoru
- mikrofon iz Sun Records studija iz 1954., gdje mu je snimljena prva pjesma
- Mystery Train, ploču iz studija Sun Records iz godine 1955.
- policijsku značku sa 32 dijamanta i bisera, vrijednu više od 50.000 $US
- ekskluzivne fotografije sa imanja Graceland, uključujući i njegovog privatnog zrakoplova, dekoriranog zlatom
- i još puno više ...
[  ]



ELVIS PRESLEY - KRATAK ŽIVOTOPIS:

Ikona Rock'n'Rolla, rođen je 8. siječnja 1935. u braku Gladys i Vernona Presleya u Tupelu, Mississippi. Odandje se u svojoj mladenačkoj dobi preselio u Memphis, Tennessee. Karijeru je započeo kao vozač za Crown Electric Company, u slobodno vrijeme sanjajući da postane glazbena zvijezda. Njegova glazbena karijera započela je u legendarnom Sun Records studiu, gdje je i snimio svoj prvi veliki hit, pjesmu "That's All Right Mama", 1954. - posvećenu njegovoj majci, koju je jako volio i bio vrlo privržen. Od tada se njegov put počinje dizati u visine. Snimio je brojne hitove, koji su doslovno izludjeli SAD i cijeli svijet, a i danas mu popularnost još uvijek raste.
Nakon brojnih poziva iz filmskih kuća - Elvis je uskočio u Hollywoodske vode i nastupio u 33 uspješna filma. Nakon nekoliko godina predaha od pozornice, i braka s Priscillom, u kojem se rodila njihova kćer Lisa Marie Presley - vratio se u velikom stilu 1968. godine, sa svojom legendarnom Combeack Special turnejom - i doslovno ponovno zaludio SAD.
No njegova popularnost i medijska slava, postaju i veliki teret za Elvisa. Počeo se odavati alkoholu i drogama, a za prevladavanje velikih opterećenja.
Tako ovisan, skončao je život, 16. kolovoza 1977.

Od tada, Elvis je zapisan u povijesti, ostavivši neizbrisiv trag, a i mnoge priče koje će još dugo kružiti Svijetom!

Ulaznice za Elvis Presley Museum možete kupiti u sustavu Eventima.

promo guy // 01/06/2010

Share    

> njuz [last wanz]

cover: MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju

MATEJ KRAJNC ima novi singl o Horviju "Horvi izzove Krajnca na trganje listkov s koledarja za leto 2024" u stilu - SUICIDE!

| 18/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

kolekcija Black Paintings Francisca Goye u audio formatu IO!

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover:

"Angel for the masses" novi spot dreDDup

| 17/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Rane" - nov singl i video benda Lelee

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: nova pjesma benda Kensington Lima zove se

nova pjesma benda Kensington Lima zove se "The Beat That Saved Our Lives".

| 15/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*