home > koncert > Pekinška Patka @ Boogaloo 16.12.'11

kontakt | search |

Pekinška Patka @ Boogaloo 16.12.'11

Odavno nisam bio na tako kvalitetnoj punk svirci, kao što su Čonta i ekipa odprašili u petak u Boogaloo-u. Nakon prošlogodišnjeg hvaljenog nastupa, ovaj put su stigli u Zagreb u originalnoj postavi: Nebojša Čonkić - Čonta (vokal), Robert Radic na bubnjevima te basista Marinko Vukmanović-Mare i gitarista Zoran Bulatović-Bale. Ovi sad već vremešni ljudi su prije preko 30 godina napravili punokrvni punk rock album koji se mogao svrstati rame uz rame sa tadašnjim svjetski poznatim punk bendovima. ''Plitka poezija'' je također označila početak novog vala na ex-yu prostorima i spada pod obaveznu lektiru svakom punkeru, rockeru ili ljubitelju dobre muzike.
[ mašinko ]

mašinko   © sensimillax

Za zagrijavanje publike se pobrinuo mladi sastav Mašinko iz Zagreba sa svojim punk rock nastupom za vrijeme kojeg su nekolicina pankera mlađe dobi bacili koju ''šutku'', a meni su privukli pažnju kada im se na bini pridružio saxofonist Grgur Savić na par stvari. Sve u svemu, imaju dobar scenski nastup i energiju samo im treba još vježbe.
[ pekinška patka ]

pekinška patka   © sensimillax

Negdje iza 23h su i glavni akteri večeri izašli na binu i započeli svoj nastup sa žestokom ''Poderimo rok''. Tu se odmah mogla čuti kvaliteta zvuka i savršena usklađenost Baletovih žestokih i kratkih rifova sa Maretovim brzim i melodičnim prebiranjem po žicama basa dok je Cila prštao od energije za bubnjevima. Čonta je pravi talent što se tiče pjevanja što je rijetkost kod takvih punk - rock sastava, posebice kad se radi o bendu koji je bio na vrhuncu slave početkom 80-ih. Uvjerio sam se u točnost izjave da Pekinška patka zvuči bolje nego ikada do sada.
Legendarni novosadski pankeri su svirali uglavnom stvari sa prvog albuma i uz novi singl ''Un Ano De Amor'' na setlisti su se našle i ''Bela šljiva'', ''Kontracepcija'', ''Ljubav'', ''Stop stop (neću više folk)'', ''Bolje da nosim kratku kosu'' i ''Biti ružan, pametan i mlad'' s kojom su i završili svoj prvi dio nastupa, ali uz gromoglasne ovacije iz publike Mare je već bio za basom svirajući uvod u ''Monotoniju'' stvar sa njihovog drugog albuma ''Strah od monotonije''. Još su u prvom dijelu ubacili i pjesmu ''Neko'' sa tog albuma koja je i ujedno najbrža na istom te se mogla uklopiti u cjelovitost setliste.
[ pekinška patka ]

pekinška patka   © sensimillax

U nekih sat vremena eksplozivne i dinamične svirke su pokazali kako treba zvučati istinski punk-rock što je bila odlična lekcija za mlade naraštaje koje idu tim stopama i da punk nije samo kreveljenje i bacanje po bini prolijevajući pivo po publici ili uništavanje instrumenata i sluha prisutnih stvaranjem neusklađene buke. Ovo je istinski bila umjetnost na nivou i moguće i najbolji punk-rock koncert na kojem sam bio. Strašno dobro sviraju i odličnog raspoloženja frontmen Čonta je u interakciji sa publikom tj. onim prvim redovima najzagriženijih pankera otpjevao većinu pjesama te su na bisu uz ''Monotoniju'' ponovili i ''Belu šljivu'' i ''Kontracepciju''. Kako je to sve zvučalo i izgledalo možete pogledati ovdje:



Dok je publika željna ovako dobre i kvalitetne muzike tražila još u pozadini je svirala tema iz njihove pjesme ''Apatija'' koja zatvara drugi album i ponadao sam se da će je i izvesti jer par trenutaka prije su napravili istu stvar sa ''Monotonijom'', ali nažalost su to samo ostale puste želje mada se nije ni uklapala u setlistu napravljenu od brzih, kratkih, jasnih i glasnih pjesama.
[ pekinška patka ]

pekinška patka   © sensimillax

Svakako da sam dobio ono po što sam i došao a to je pravi punokrvni punk rock koncert i podiglo mi je raspoloženje što je u nešto više od tristotinjak posjetitelja bilo nabrijanih klinaca od 16g. sa irokezama i onih koji su imali toliko, a i više godina kad je Patka pržila u svojim počecima. Kristalno jasan zvuk i Čontino brzo ali čisto i vrhunsko pjevanje su još jednom oživjeli sad već vječne hitove a što nam spremaju na novom albumu sa nestrpljenjem očekujemo kao i ponovni susret sa legendarnom Pekinškom patkom.

sensimillax // 22/12/2011

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

| 28/03/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*