home > koncert > Zlatna Koogla 2005, Tvornica…

kontakt | search |

Zlatna Koogla 2005, Tvornica…

Mislite da je greška u naslovu? Nije. Mislite, zašto sad on piše o prošlogodišnjoj Koogli? Zato jer nisam prošle godine. Nisam jer sam imao svakojake dvojbe. A dužnost mi je nešto napisati.

Tad mi je sve još bilo prefriško. Mislio sam popljuvat organizaciju, izvođače, prostor, jer mi se svašta puno tamo nije sviđalo. Kad sam se malo smirio skužio sam da nije sve bilo tako katastrofalno i da je dobro da nisam išao odmah pisati te noći, te noći, kad…. Ma da, pa bilo je super, u odnosu na to kak je moglo biti i kakvih sve ima događaja u Hrvata. Pa ipak smo - MI HRVATI!!!!

Sad, s odmakom od godine dana spreman sam uputiti pokoju blagonaklonu kritiku na račun organizatora i izvođača, pa ako netko od njih to pročita i uvaži bar jednu, ja sretan i zadovoljan. Jer događaj je jako blizu.

Naime, krenulo je ovako. Prvo na pressicu u Tvornicu nije pušten legalno izabran Terapijski izaslanik "jer nije bio na spisku". Na spisku sam bio ja!!! Ne znajući to. A kako na pozivnici za pressicu nije pisalo da se treba nekog posebno akreditirati, zamolio sam dotičnog izaslanika, koji je došao tamo, okrenuo se i otišao kući neobavljenog posla. No dobro. To smo nekako preboljeli.

Poučen primjerom, a znajući da mogu prisustvovati eventualno jednoj večeri (od 3), zamolio sam organizatora za barem dvije akreditacije, kako bi mogli pokriti više od jedne večeri. Uz objašnjenje da Internet portalima odobravaju samo jednu akreditaciju, ostali ste dragi naši uskraćeni izvještaja iz KSETa, Aquariusa, ali i iz Tvornice. Do danas.

U KSETu i Aquariusu, je prema pričama drugih bilo super ludo. Ne znam. U Tvornici nije!!!

Kako je Koogla najavljivana kao "narodska" dodjela, a znajući kak je bilo prethodne godine u Koprivnici, iz prve ruke, nisam očekivao stolove ni kravate ko na Porinu, no pokazalo se da su neki ipak drugačiji, bolji i "narodskiji" od drugi. Jer su imali dodijeljena specijalna mjesta na galeriji Tvornice uz klopu i cugu.

Od najavljivanog spektakla s velikim videozidom (as seen on MTV), i možda pokojeg inozemnog spektakla, ispalo je da je videiozid (laptop i projektor, ako se dobro sjećam) krepao vrlo brzo. Što je bilo i dobro za "narod" jer bi većina onih koji su se te večeri našli tamo sutradan posjetila neki dom zdravlja zbog ukočenosti vratnih živaca. Naime, "videozid" bio je smješten na suprotnom zidu od pozornice, pa su vratni mišići trebali biti stalno u pokretu.

Što se tiče odabira izvođača, koliko se sjećam, nisam imao nikakvih prevelikih zamjerki. No s redoslijedom i duljinom trajanja nekih nešto nije štimalo.

Mislim da je večer otvorila Valerija (?!?!?!?!), koja je odradila svoj jam session od cca pol sata i to me odmah dotuklo, kao i ono malo posjetioca koji su se dotad okupili u Tvornici. Mislili su, obzirom da Vas je malo, a da ubijemo vrijeme, neka Vas malo muči Valeirija!!! Uh! Nešto manje, ali u poodmakloj fazi odradi je izvjesni Shorty. On se tada tek pojavio sa svojim Zekom i svi su ostali zbunjeni kad je odrepao nekih 5-6 pjesama i ponovo nas udavio. Jedina je VATRA opravdala duljinu nastupa svojim svježim i odličnim nastupom. S druge strane Urban se pojavio u akustičnom izdanju i odradio 1 ili možda 2 pjesme.

Tragično komičan excess dogodio se Yammatima koji su tada htjeli predstaviti novu pjevačicu. To im je i uspjevalo sve dok se nije pojavila stara pjevačica u vidno rastresenom stanju od koznakakvih tvari, dok se ostatak benda skamenio i nije znao što dalje početi. Ka su se malo pribrali, dobacili su poneki smješak i brzo završili nastup.

Najavljeni su bili i TBF i Edo Maajka i mnogi drugi, al takvim tempom, oni bi došli na red negdje oko podneva drugi dan, pa se ja lagano lagano zaputih u prohladnu noć. Dakle, bilo bi dobro skratiti sve nastupe, kako bi se održala dinamika događaja. A pogotovo nastupe nekih kvazipoznatih bendova.

Bili su tu negdje i prezenteri. Svi dojednog nemaštoviti i nezanimljivi ko na dodjeli Oskara, osim legendarnog Maria Kovača. Stoga preporučam njega zaposliti da obavi cijeli posao.

Reakcije dobitnika bile su mlake i skoro pa namještene, no ipak izdvajam reakciju Remi iz grupe ELEMENTAL, koja je dobila nagradu za naj pjevačicu. Ona se vidno zbunjeno zahvalila i rekla da ona ustvari ne pjeva već repa. Slično nešto progovorio je i Edo Maajka.

Eto, sad sam se bar malo olakšao. A Vi se spremajte za dodjelo Zlatnih Koogli 2006, jer biće bolje, vjerujte!!!

pedja // 14/03/2006


PS: Glasanje za naj-bolje i nja-gore još traje na oficijelnom kuglinom sajtu. Požurite i dajte svoj glas.
Share    

> koncert [last wanz]

cover: 8. Diy Hc Pank Intermezzo @ Nigdjezemska, Zadar, 24-25/07/2020

8. Diy Hc Pank Intermezzo @ Nigdjezemska, Zadar, 24-25/07/2020

| 30/07/2020 | terapija |

>> opširnije


cover: VELI JOŽE BAND, 10. VII, 2020., Kvaternikov trg, Zagreb

VELI JOŽE BAND, 10. VII, 2020., Kvaternikov trg, Zagreb

| 13/07/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: DUNJA KNEBL feat. KOLOLIRA + DUNJALUK, 1.VII 2020., Močvara, Zagreb

DUNJA KNEBL feat. KOLOLIRA + DUNJALUK, 1.VII 2020., Močvara, Zagreb

| 03/07/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: CHRIS ECKMAN + Ana Kravanja & Samo Kutin @ Močvara, Zagreb, 26/05/2020

CHRIS ECKMAN + Ana Kravanja & Samo Kutin @ Močvara, Zagreb, 26/05/2020

| 27/05/2020 | pedja |

>> opširnije


cover: EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN, 15.IV 2008., Pogon Jedinstvo, Zagreb

EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN, 15.IV 2008., Pogon Jedinstvo, Zagreb

| 21/05/2020 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*