home > koncert > Gogogo Airheart (San Diego, SAD) + Death Disco (Zagreb/Split) 23.04.2006. Galerija SC, Zagreb

kontakt | search |

Gogogo Airheart (San Diego, SAD) + Death Disco (Zagreb/Split) 23.04.2006. Galerija SC, Zagreb

Eto ga na, Death Disco nam pripreme iznenađenje i cijeli koncert ode u vrlo čudnovatom smjeru. Ali krenimo od početka...
[ Death Disco ]

Death Disco   © ana

Zainteresiranost za koncert nije bila na visini. Sramotno. Malo kasnije od najavljenog, na pozornicu su se popeli Naranča, Niko i Poga, poznatiji kao Death Disco. Lijepo i pristojno su nas pozdravili i započeli sa svirkom. Odmah prva stvar nas je sve totalno oduševila, unatoč grozomornom zvuku poradi kojeg sam ostala nagluha na desno uho od svrdlanja Nikine gitare, dok su oni koji su stajali više lijevo, čuli više-manje samo bas. Ovaj put Šarlo akrobata nije bio prvi bend koji mi je pao na pamet kad su Death Disco počeli svirati. Vjerojatno zato što su svirali većinom nove stvari u kojima su napravili mali odmak od takvog zvuka. Ali odmak je u jako dobrom smjeru. Post punk u najboljem izdanju. Za mikrofonima su se izmjenjivali Naranča i Niko, i obojica su obavili odličan posao. A Niko bi mogao i patentirati svoje nervozne trzaje gitarom.
[ saksofoni dolaze... ]

saksofoni dolaze...   © ana

A onda je došlo iznenađenje koje sam čula, iz pouzdanog izvora, da nam spremaju. Prvo sam mislila da će svirati nešto od Đubriva, benda u kojem je Naranča nekad svirao. Naime krik ''Sviraj Đubrivo!!'' je postao opća kultura i mora se čuti iz publike na svakom koncertu koji imalo drži do sebe. Ali to nije bilo iznenađenje. Iznenađenje su bila dva saksofonista, Lovro (iz Owie Pockshull) i Kova (iz Leut Magnetik, ...) s kojima su Death Disco odsvirali zadnju stvar nakon koje su otišli s pozornice i nisu se htjeli vratiti kao što smo i očekivali, iako smo dali sve od sebe da ih nagovorimo da odsviraju još jednu. Ne znam što imaju protiv biseva, ali neka to riješe, jer do sad sam doživjela samo jedan od njih. A i taj je trajao oko pola minute. Uglavnom nije nam preostalo ništa drugo nego čekati sljedeći koncert i nadati se da će uskoro izdati album za kojeg su pjesme već snimljene i u fazi su miksanja.
[ ...i preuzimaju kontrolu ]

...i preuzimaju kontrolu   © ana

Nakon kraće pauze došli su i Gogogo Airheart koji su do maloprije stajali u prvom redu dok su svirali Death Disco. Bit će da su ih poprilično oduševili jer stvarno nisu štedili riječi hvale. Pale su i izjave kalibra ''Vi ste hrvatski Minutemen''. A nama su još poručili da možemo biti sretni što su Death Disco iz našeg grada jer je to najbolji bend koji su vidjeli u dugo vremena. Kao da mi to sve ne znamo.
[ Gogogo Airheart ]

Gogogo Airheart   © ana

Bubnjar Gogogo Airhearta je izgledao kao da je sparkao svoj Harley negdje iza ugla i općenito je bio vrlo kul, a basist je došetao u japankicama kojih se odmah riješio da ga ne sputavaju pri nastupu i negdje na pola druge pjesme je već bos skakao s pozornice i svirao u prvom redu, gdje se tijekom koncerta izmjenjivao s pjevačem. Super su krenuli, zvuk se malo popravio i onda je sve krenuli vrlo čudnim tokom. Čisto sumnjam da je itko imao prilike gledati Gogogo Airheart koncert kakav smo mi vidjeli. Razlog tome je da im su im se osim Death Disca jako svidjeli i saksofonisti pa su ih i oni poželjeli sa sobom na pozornici da malo đemaju. Uglavno nastala je potraga za ''guys with horns and big hair'' koji vjerojatno ''smoke pot'' negdje iza Galerije pa ne čuju da ih se zove na mikrofon. Nakon kraćeg dozivanja i traženja pojavio se samo Lovro, dok su za Kovu zaključili da se vjerojatno naduvao negdje, pa zuji.
[ sax na, bas pred pozornicom ]

sax na, bas pred pozornicom   © ana

Kad se Lovro uštimao najavljen je jazz session, što je ispravljeno u ''this is funk, man!''. Ono što je trebala biti suradnja za jednu pjesmu preraslo je u preko 40 minuta svirke. Čak su nam i priznali da bi koncert duplo kraće trajao da im se nije pridružio Lovro. Na kraju su ih morali otjerati s pozornice jer je radno vrijeme Galerije valjda do ponoći. Zadnju stvar su odsvirali s upaljenim svjetlima jer nikako nisu htjeli otići. Meni se činilo da se basist zaljubio u Lovru i njegov saksofon jer ga nije puštao s pozornice, stalno je govorio da je genijalan, a nakon koncerta ga je žestoko grlio jedno 5 minuta. Ovo je izgleda bio početak jednog divnog prijateljstva. Možda ga pozovu na kakvu turneju ili snimanje albuma.
[ Lovro - najzaposleniji čovjek večeri ]

Lovro - najzaposleniji čovjek večeri   © ana

I tako je zahvaljujući saksofonima ovo ispao neki totalno funky koncert, ne bi čovjek rekao. Očekivala sam nešto potpuno drugačije. Ali bilo je i ovo dobro, iako bila bih malo sretnija da su smogli snage i pustili Lovru neka se odmori i popije koju pivu, a oni nam odsviraju neku malo manje funky stvar iz svojeg repertoara. Znamo da ih imaju!

ana // 02/05/2006

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

| 28/03/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*