home > koncert > Soundwave festival 2015.

kontakt | search |

Soundwave festival 2015.

Samim datumom održavanja ovogodišnjeg Soundwave, smatram da je postignut balans u moru festivala na prostoru Tisnog i Pirovca. Naglaskom na festival bass glazbe, idealan je bio kao završetak ponude prijašnjih festivala. Sa tri stage-a (Main, Beach i Pier stage), Boat party-ima i Barbarelllas After party-ima nije falilo hrane za ljubitelje gladne bass glazbe.

Od svih imena line-upa, odabrala sam posjetiti ona koja sam vrtila u playeru zadnjih godinu dana, a to su Mala iz Digital Mystikza, koji je bio odličan u svom setu, ali je zakazao soundsystem , i linija "pucketanja" koja je izlazila sa linijom basa je bila pomalo iritirajuća za doživjeti cjelokupni set.
[ Mala (Digital Mystikz) ]

Mala (Digital Mystikz)   © Suzana Vajda

Na istom stageu, dan kasnije nastupila je Andreya Triana live sa svojim dvočlanim bandom, zvuk se malkice popravio, ali smatram da je to zbog live nastupa, jer na Ltj Bukem-ovom nastupu u nedjelju opet je falilo nešto u zvuku. I MC Conrad je falio, jer na ovaj nastup Bukem je poveo nekog MC-a kojemu nedostaje energija kakvu daje MC Conrad publici, a i samom LTJ-u u odabiru pjesama. Nakon LTJ-a na Main stage-u nastupio je DJ Marky, drum and bass DJ, sa kojim je nstupio MC Stamina.
Na after party-u u Barabarella's discoteci LTJ Bukem je puštao house glazbu, nelošu doduše, ali njegova pojava i house glazba mi je kao sladoled sa maslinovim uljem.
[ LTJ Bukem ]

LTJ Bukem   © Suzana Vajda

Tek u ponedjeljak na Channel One Soundsystemu zvuk je bio savršen. Pretpostavljam da su donijeli svoj soundsystem. Širili su jednu energiju putem glazbe i riječi upućenih publici koja je neopisiva. Pozitiva i ljubav je iskrila na sve strane. U tom trenutku je smetala velika disco kugla na stageu, kojoj jednostavno tamo nije bilo mjesto, ako je ostala od prošlih festivala. Jer disco glazba je disco glazba, priroda je priroda, a open-air je otvoreni zrak. :)
[ Chanel One Soundsystem ]

Chanel One Soundsystem   © Suzana Vajda

Zanimljivo je isto bilo da je postotak drugih gostiju osim Engleza bio vrlo malen, Hrvata nadasve šačica, zajedno sa onima koji su radili na festivalu. Englezi nas nazivaju "locals", na jedan vrlo iritantan i podrugljiv način, dok njih s druge strane "locals" konobari deru na sve moguće načine, pa čak i taj da im ne vraćaju ostatak od plaćenih računa. Piće na šanku je toliko loše kvalitete da se čovjek pita dali je uopće originalno piće stavljeno u originalne boce. Pri tome ciljam na alkoholna pića u dozama.
Limuna i soli za tequilu nemamo, kažu.

Sa druge strane, osim te kvalitete koja fali , treba se držati onog cilja zbog kojeg nas je većina (nadam se) tamo i došla, a to je glazba i line-up kojem kvalitete nije falilo.
Na svakom stageu, u svakome trenutku odabrana glazba je bila odlična. Rekla bi da je pravi festival baš taj na kojemu nemožeš naći pjesmu preko Shazam aplikacije.
[ Soundwave 2015. ]

Soundwave 2015.   © Suzana Vajda

Glavna točka u ovom festivalu su bili Art&Graffiti artisti, kojime je bio dan cijeli prostor kampa na korištenje, te su napravili čudesne instalacije po zidovima i ostavili svoj trag.
Najviše mi se dojmila instalacija pod nazivom "Flying Roots" , ručni rad graffiti artista Artez, Cazer, Lunar, Mosk, Smack i Teoson
[

"Flying Roots"

Ponedjeljak sam očekivala umorne posjetitelje. Neki su već i napustili festival, a neki su plesali dugo. Po meni je baš taj ponedjeljak bio vrhunac festivala. Na Beach stageu se toliko toga dobroga čulo od popodne do kraja da ne postoje riječi koje bi to opisale.
Osvježenje ovoga ljeta su definitivno Austrijski kolektiv iz Beča,
That Good Wibe Collective, kojega inaće čini pet djevojaka Dj-ica , od kojih su dvije reprezentirale kolektiv - CN & Zeisl.
[ Soundwave 2015. ]

Soundwave 2015.   © Suzana Vajda

Osim što je rijetkost vidjeti ženske DJ-ice, velika je šteta što su nam tako blizu, a još nisu posjetile druge gradove lijepe naše. Njihov fan page lajkajte ovdje gdje možete naći i njihove pojedinačne profile na soundcloudu.

Bane & DJ Rich Reason zajedno sa DJ Chunkyem su "ubili" na kraju na Beach Stageu. Bolji plesni drum n' bass nisam odavno čula i nadam se da će se sve osim lošeg zvuka, ponoviti dogodine na istom mjestu u isto vrijeme sa više limuna i soli za tequilu. ;)
[ Soundwave 2015. ]

Soundwave 2015.   © Suzana Vajda

mateja // 13/08/2015

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*