home > koncert > ANTENAT @ Tvornica kulture, Zg, 07/04/2017

kontakt | search |

ANTENAT @ Tvornica kulture, Zg, 07/04/2017

''Konačno je došao i taj dan'' rekao je Nenad negdje nakon druge odsvirane stvari. I zbilja sam stekao dojam da su jedva čekali da taj koncert prođe otprilike jednako kao i cijela hajka oko njega. Dalo se to očitati po sitnicama kao što je na primjer brdo intervjua u razmaku od tjedan dana. Tjedan dana prije koncerta sve je brujalo o Antenatu.

Znate vjerojatno da to ima veze i s kojim ljudima si povezan/a na samom fejsu ali i koje su ti osobne ''preference''. Pa sam tako onlajn gotovo svaki dan naletio na neki drugi intervju, a najave su skakale odasvud, dok su se Šubićevom šepurili jumbo plakati. I fakat kad smo došli pred Tvornicu, nisi gdje imao svezat bajk. Svi mogući i potencijalni objekti već su imali na sebi okačeno barem nekoliko bicikala. No Unatoč tome što su dvokotači u velikom broju stigli na koncert, Tvornica nije bila krcata kao tjedan ranije kad je Stefanovski mađijao, a s druge strane smatram da su nevezano uz vrstu glazbe Antenat na ovom koncertu imali više za ponuditi, pa i jesu.
[ Antenat ]

Antenat   © anita b.

[ Antenat ]

Antenat   © anita b.

Zadnja svirka u Vintage-u počela im je egolessovim remixom Nazorove, a tako je bilo i sada. Ispada mi to super fora. Kao kad recimo boksač ulazi u ring i ima svoju stvar tako i Antenatu tonac šibne remix na razglas, publika se lagano skupi ispred bine i taman bend izlazi i krene svirka. Meni osobno sto puta bolje nego recimo čekati ispred bine ko mutavac po pola sata ako bend kasni, pogotovo ako trebaš i pofotkati sve skupa. Tako da thumb UP za to.. eee al nemaju svi remixeve ;)
[ Antenat ]

Antenat   © anita b.

Uglavnom, predstavljena su dva nova duhača na trubi i saksofonu. Navodno neki kninski dečki koji, barem po izgledu, više briju na jazz nego na ovaj Antenatov tzv. subreggae. A i bili su novi i pošto nisu u tančine poznavali opus, morali su svirat po notama, a to pak ubija kreativnost izražaja, a to pak nosi druge posljedice za sobom. No na bini se bendu pridružila mala gomilica članova, pa sam ih na kraju izbrojao 12 sveukupno. Bivši klavijaturista, pa novi klavijaturista. pa neki stari trubači, pa novi, pa prvi ikad, pa je Fred zgrabio harmoniku koja daje još jednu dimenziju.
[ Antenat ]

Antenat   © anita b.

A kako su se stvari redale tako je i atmosfera lagano rasla. I onda je Nenad najavio specijalnu gošću koja zaslužna i za spot za stvar ''Bolivija''(yt link
), pa nam je na sveprisutno oduševljenje Nikolina, možda nekima poznatija i kao s.VILA, prezentirala svoje vještine plesa na svili.
[ s.VILA ]

s.VILA   © anita b.

Pa ako za tu umjetnicu do sad niste čuli, provjerite što žena radi jer je zbilja fenomenalno. Uglavnom, da se ne razvežem nepotrebno, nakon njenog performansa nastup je ubacio u još brzinu više i tako se nastavio do samog kraja.
[ s.VILA ]

s.VILA   © anita b.

Mislim da je netko spomenuo da imaju nekih 23 stvari na repertoaru, a uz bis se to odužilo na preko dva sata svirke. A to nije kajgod. s.VILA nas je pred kraj još jednom počastila performansom, no ovaj puta uz malo žešće zvuke od Bolivije, a istovremeno publika u prvim redovima u transu je divljala do samog kraja. Neumorno i neumorno. Super je bilo što su se u set listu ugurale neke pjesme koje čini mi se da rijetko sviraju, a uz to, bome su uigrano i žestoko odprašili novu ''Danas ima sutra'' pa vjerujem da nema straha u novi materijal.
[ Antenat ]

Antenat   © anita b.

Znali su da publici neće biti dosta pa su se nakon tih preko dva sata svirke morali povući, no novi materijal daje naslutiti da se bend i dalje kreativno razvija i kombinira svačije ideje. Mislim da je njihovoj publici to i više nego dovoljan motiv za daljnji nastavak ove ljubavi. To jest neke specijalne veze u koju, da bi je shvatio, moraš biti uvučen. Ili je obrnuto? Ali do nje se ne može krivim pristupom jer to je jednostavno, i samo tako ispravno.

mario m. // 10/04/2017

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

| 28/03/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*