home > koncert > DISTORT ZAGREB, DAN PRVI: EXIT ORDER, RULES, NAILED IN, APSURD & INDIKATOR B @ Reciklaonica, Zagreb, 18/11/2017

kontakt | search |

DISTORT ZAGREB, DAN PRVI: EXIT ORDER, RULES, NAILED IN, APSURD & INDIKATOR B @ Reciklaonica, Zagreb, 18/11/2017

Ove subote u Reciklaonici se održala prva večer Distort Zagreb festivala. Druga večer odvija se sutra u Akc Attack gdje će nastupiti Lumpy and the Dumpers uz domaću podršku Eke Bube i The Celetoidsa. A kako je bilo na prvom izdanju ovog festa prije dvije godine, pročekirajte na ovom linku.
[ indikator b ]

indikator b   © Tuna

U Klaonicu smo došli oko 22 sata za kad je bio najavljen nastup prvog benda. Srećom sve je kasnilo pa su Indikator B zauzeli prostor ispred klaoničke pozornice tek oko 23 sata. Do tad se Klaonica napunila do ibera i sve je slutilo da će večer biti odlična.
[ indikator b ]

indikator b   © Tuna

Indikator B predstavili su nam nekolicinu autorskih pjesama, trio je to iz Zagreba koji ne postoji dugo i ovo im je bio tek treći gig. Članovi benda poznati su nam iz mnoštva drugih bendova (the Celetoids, Wild Forms itd.), a dio njih zaslužan je i za organizaciju ovog festivala, kao i sve što nam dolazi iz i od Doomtown Recordsa. Indikator B mi je zvučao, kako im i samo ime govori pomalo mistično. Vokalov način pjevanja, odnosno recitiranja nije mi baš bio po volji i možda bi mi više pasalo da je bio malo melodičniji ili da se više derao, ovakav njegov stil pomalo me podsjetio na Geru iz Hellbacka. Muzički su odrokali sasvim solidno i dobro zagrijali 70-ak okupljenih duša.
[ indikator b ]

indikator b   © tuna

[ nailed in ]

nailed in   © tuna

[ nailed in ]

nailed in   © Tuna

[ nailed in ]

nailed in   © Tuna

Nakon njih došao je red za kolege i sugrađane dosta bržeg izričaja, zvane Nailed In. I za ove članove, kao što je slučaj i s Indikatorom, moglo bi se reći da su svojevrsni veterani. Što se muzičkog izričaja tiče, ovaj četverac prži brzi hardcore punk koji već dosta zalazi u power-violence žanr. Glavnu ulogu tu vodi vokal koji ni u jednom trenu ne stoji na mjestu nego cijelo vrijeme energično trči i skače između bendovskih kolega. Baš su nam priuštili super nastup, a i svirali su taman dovoljno kasno da se stvori neki sramežljivi pogo, iako su količinom izbačene energije zaslužili mnogo više.
[ nailed in ]

nailed in   © Tuna

[ rules ]

rules   © tuna


Zlatna sredina za nastupanje pripala je bendu Rules. Noviji je to bend iz Zagreba sastavljen od nešto mlađe, ali također iskusne ekipe. U zadnje vrijeme imali su dosta svirki po Zagrebu i okolici i ostvarili odličan feedback. Kako i nebi kad odlično praše! Gledala sam ih pred nešto više od 2 tjedna u maloj dvorani Močvare i tamo su me naprosto oduševili. Ovog puta bili su možda mrvicu manje energični, no i dalje super usvirani. I izgledom i izričajem podsjećaju na oldskul hardcore punk bend, a vokal se na pomalo šmokljanski, ali izričito simpatičan način zabija publici u facu i recitira bijesne tekstove o potplaćenim prijateljstvima i mržnji. Uskoro bi, ako se dobro sjećam, trebali izbaciti nekakav album, jedva čekamo!

[ rules ]

rules   © Tuna

[ rules ]

rules   © Tuna

[ rules ]

rules   © Tuna

[ apsurd ]

apsurd   © Tuna

Četvrti su nastupili Apsurd iz Beograda. Gitaristica i bubnjar poznati su nam iz benda Peenters s čijeg smo nastupa izvijestili početkom godine, a basistica koja je ujedno i vokal iz galopirajuće hardkor pank bendčine Concrete Worms. Ekipa u ovom sastavu roka mješavinu rokenrola i garažnog hc panka i pokazali su se savršenom kombinacijom za finalno zagrijavanje publike baš pred nastup headlinera. Ovo im je, uzgred rečeno, bio prvi nastup ikad što se, što zbog iskustva, što zbog super karizme, nikako nije dalo naslutiti. Radujemo se njihovim snimkama i budućim nastupima!
[ apsurd ]

apsurd   © Tuna

[ apsurd ]

apsurd   © Tuna

[ apsurd ]

apsurd   © tuna

[ exit order ]

exit order   © tuna

Nakon četiri brutalne predgrupe koje su nam podijelile par razarajućih šamara i krošea, finalni nokaut zadali su nam Exit Order iz Bostona. Predvođeni simpatičnom i nadasve energetičnom ženskom vokalkinjom koja pjeva nekim polu-dječjim glasom (dosta podsjeća na ženu iz Detestationa, benda sa zapadne obale Država) i pri tom ne prestaje veselo skakutati kao da je na fitness treningu. Exit Order praši scenom nekih 5 godina i iza sebe imaju 2 ep-a i jedan album koji je izašao prije nešto više od 6 mjeseci. Anna, Ryan, Ryan i Paul zvučali su očekivano dobro, gotovo isto kao i na snimkama s bandcampa. U pola sata nastupa priredili su pravi histerični party i raspametili sve okupljene, mislim da bolji bend već dugo nije nastupao u Klaonici.

[ exit order ]

exit order   © tuna

[ exit order ]

exit order   © Tuna

[ exit order ]

exit order   © Tuna

Nakon pank dijela večeri uslijedio je after party, ako me sjećanje dobro služi, počela se puštati neka techno muzika koja je dosta brzo rastjerala ekipu kućama, a mene doslovno natjerala da počnem povraćati. I nije da sam se namjerno ispovraćala, nego valjda ti basevi iz te kompjuterski napravljene muzike nisu dobro surađivali sa 7-8 različitih pivi u mojem želucu. Meni koji pank bod više, a subotnjoj večeri 10 od 10 !

lejapeja // 20/11/2017

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*