home > koncert > Ostat ću mlad - Tribute to Krešo Blažević, 20/06/2007, Tvornica

kontakt | search |

Ostat ću mlad - Tribute to Krešo Blažević, 20/06/2007, Tvornica

Nakon što smo se pomirili s činjenicom da ćemo ovaj koncert morati odslušati i odgledati u zadimljenoj i zagušljivoj Tvornici, umjesto na prozračnim prostranstvima Šalate, došla je vijest da nas čeka stol na galeriji (Hvala Tamara i Danijela), što je ipak malo umanjilo tugu. Desetak minuta prije zakazanog početka koncerta pri ulasku u Tvornicu osjećali smo se ko da smo ušli u frižider, jer su očito klime bile gadno"nahajcane" da se sve to lijepo ohladi. Nije bilo ni previše ljudi unutra kad su točno u 20h BERDE BEND, nakon Pjer Žardinove najave, neočekivano zasvirale Mađarac. E sad, Berde Bend su bile tu jer je Krešo iz Slavonskog Broda, pa su oni isto, pa je on tamburaš itd itd…
[ berde band ]

berde band   © pedja

Enivej, oni su dobro došli da se ekipa dovuče izvana unutra i popuni dvoranu prije nego što je Krešina kćer Hana izašla na stejdž sa svojim bendom. Mlađahni dječaci i djevojke predstavili su se u dobrom svjetlu, no činjenica je da Hana ima predobar glas za svoj prateći bend i šteta bi bilo da ga ne uspije bolje iskoristiti. Kako je ta tinejdžerka prirodno i neusiljeno uspjela podići na noge ljude koji su godišta njenog oca, trebalo je samo vidjeti.
[ hana blažević ]

hana blažević   © pedja

Mišakovi HAKUNA MATATA bili su "domaći" bend te večeri, jer su uz nekoliko otpjevanih solo, bili i prateći bend Neni Belanu, Marini Perazić, Dadeku Bogoviću i Giletu. Lijepo se bilo prisjetiti se njihovih hitova Stojim na kantunu, Program tvog kompjutera, Sretno dijete ili Debela devojka.
[ neno belan ]

neno belan   © pedja

[ marina perazić ]

marina perazić   © pedja

[ davorin bogović ]

davorin bogović   © pedja

[ gile ]

gile   © pedja

Branimir Bogunović - Pif, dao je svoj obol koncertu klasičnom Ples sablji, a nakon njega su Zoran Predin i njegovi LAČNI FRANZ otprašili par svojih novovalnih, koji i dan danas zvuče moćno i drugačije. Metessi sa svojim ZVIJEZDAMA proživljava novu mladost, a uz Mjesto pod suncem bilo je tu mjesta i za par Krešinih pjesama.
[ lačni franz ]

lačni franz   © pedja

[ metessi i zvijezde ]

metessi i zvijezde   © pedja

Nakon njega, što zbog vrućine što zbog nekih drugih stvari, zacrnilo mi se pred očima i sljedećih pola sata nisam imao ni slike ni tona. Jednostavno blenk i ništa drugo!!! Crna rupa!!!
[ rundek ]

rundek   © pedja

Srećom došao sam k sebi taman kad se Rundek sa svojim mnogobrojnim pratećim bendom pojavio na stejdžu, a tada umalo da Jakša (ex-krankenHaus, JINX) nije sa svojim izdrkavanjem na saxu uništio Ja bi mogo da mogu. Ne kužim zbog čega svi saxofonisti imaju potrebu drkati po tim svojim saxofonima i dok treba i dok netreba… No dobro, uslijedila je Ena, pa Ljubav se ne trži i Apokalipso, a u međuvremenu smo se moja trudnica i ja spustili i još se do kraja oznojili s Rundekom.
[ set lista ]

set lista

Uslijedili su Animatori potpomognuti drugim vokalima, od Hane, preko Bogovića, Predina i opet Rundeka, no više tri sata znojenja nebi podnio ni u sauni, a kamoli u Tvornici, stoga smo krenuli u noć, a mene su do spavanja prale Male curice.

Ne ulazeći u kvalitetu izvedbe nekih izvođača, ovo je bio lijepi skup na kojem je većina odala počast Kreši Blaževiću. Šteta zbog Šalate, al možda je i bolje bilo ovako. Intimnije, u svakom slučaju.
[ lista ]

lista

pedja // 21/06/2007

> vidi sve fotke // see all photos


PS: A sad o onoj crnoj rupi koja mi se dogodila. Ta crna rupa zvala se Aki Rahimovski sa svojim bendom, koji je tu došao promovirati svoje nove pjesme, koje su nešto najlošije, najbolesnije i najstrašnije što sam čuo u proteklih 30 godina i najveća zamjerka organizatoru je što su dopustili da im se ovako nešto dogodi, a siguran sam da moje mišljenje dijeli većina u publici koji su negodovanjem i ignoriranjem ispratili svaki Akijev zvuk…
Share    

> koncert [last wanz]

cover: Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

Noflipe, Martin Ladika @ Dva Osam, 21/03/2023

| 28/03/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + JEMBRELA, 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 26/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 24/03/2024 | dora p |

>> opširnije


cover: TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

TUROBNI MOYER, 18/03/2024, Močvara, Zagreb

| 20/03/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

Hania Rani@Cankarjev dom Ljubljana

| 20/03/2024 | bir |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*