home > koncert > Walls Of Jericho, Močvara, 4.7.2007.

kontakt | search |

Walls Of Jericho, Močvara, 4.7.2007.

Brzina, energija i kaos... tri su riječi kojima ukratko možemo opisat koncert održan u Zagrebačkom klubu Močvara na kojem su nastupili Zagrebački mosh metal bend Hidden layer, austrijski metal core bend The Plague Mass, te sve više planetarno popularni Detroitski metal core bend Walls Of Jericho!
[ The Plague Mass ]

The Plague Mass   © Kichmar

Koncert je kao što je i najavljeno počeo veoma rano, negdje oko 21h, no unatoč tom iznimno ranom terminu publika je vjerojatno svoje stilske pripreme(poput stavljanja plagova u uši, oblačenja 5 kg odjeće na sebe itd.) započela nešto ranije te je tako većina njih došla na početak da podrži Zagrebački mosh metal bend Hidden Layer koji su otvorili koncert. Četveročlana metal mašina sa karizmatičnim frontmanom, ujedno i organizatorom koncerta, Petrom Tucmanom, odradila je svoj kratki repertoar, budući da je vrijeme bilo tempirano, a domaća publika podržala ih je na zadovoljavajući način.
[ The Plague Mass ]

The Plague Mass   © Kichmar

Nakon njih stejđ su okupirali već svima dobro poznati Austrijski bend The plague mass. Odličan metalcore bend iz Graza koji u zadnjih par godina neprestano nastupa u Hrvatskoj i nikako da ih se publika zasiti. Moćno, energično, uigrano, treba pohvaliti i zvuk u Močvari koji je stvarno bio dobar te omogućio ovom bendu da njihov paket u potpunosti funkcionira. Četveročlana postava, sa dva vokala, jedan vrišteći, jedan melodični koji se odlično nadovezuju i tako u potpunosti popunjavaju rupe koje bi nastale u pjesmama da se izostavi jedan od vokala. Budući da je nastup bio veoma kratak, niti 10 stvari, mogli smo uz par starih hitova čuti i stvari sa novog albuma "The end is near" koji je nedavno izašao. Uglavnom radi se o bendu baš kakav fali na našoj underground sceni, Amok bi recimo bio najbliže, ali zbog brojnih poteškoća oni su više izvan stroja nego što sviraju, ali zato Austrija nije tako daleko pa dok zatreba uvijek susretljivi i energični dečki iz The Plague Massa uskoče na mjesto zločina. Sve pohvale.
[ Walls Of Jericho ]

Walls Of Jericho   © Kichmar

Nakon dva kratka nastupa predgrupa, došao je red i na headlinere, Walls Of Jericho, metal core bend iz Detroita, kojima je ovo prvi nastup pred hrvatskom publikom. Odmah moram naglasiti da ova peteročlana ekipa ima jedan od energičnijih nastupa koje sam imao prilike gledati live. Candace Kucsulain, njihova pjevačica i frontmanica proizvodi takvu energiju na stejđu da je to nevjerojatno, a svojim pjevanjem može zasjeniti polovicu svojih muških kolega žestokog grla iz mnogih drugih bendova. Očito je jedan od preduvjeta Wallsa u Močvari bio da se zaštitari ne upliću u stage diving, pa smo tokom cijelog nastupa mogli gledat veći dio kluba u pogu sa neprestanim bacanjem sa bine, što u prazno, što na ljude, što je sve skupa dalo dublju dimenziju koncertu, a ujedno je bilo zabavno za gledat ljude kako propadaju na glavu. Što se tiče muzičkog dijela Wallsi su odradili kvalitetnu dionicu od nekih sat vremena, što je bilo taman da ne bude predugo i da zapile ljude ko neki poznati "hc-punk" bendovi. Publika je mogla čuti pjesme sa zadnjeg albuma "With Devils Amongst Us All" uz naravno neizostavne stare hitove. Bis također nije bio naporan, samo 2 pjesme, tako da je cijeli nastup tempiran savršeno.
[ Walls Of Jericho ]

Walls Of Jericho   © Kichmar

Sve što je dobro kratko traje, pa je tako i ovaj koncert pošto je rano počeo, rano i završio, oko ponoći, no pošto je osjećaj bio više nego zadovoljavajući mislim da to nikome nije ni najmanje zasmetalo.

kichmar // 11/07/2007

> vidi sve fotke // see all photos

Share    

> koncert [last wanz]

cover: GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

GRETTA + SOBA 9, 10/04/2024, Vintage Industrial Bar, Zagreb

| 13/04/2024 | horvi |

>> opširnije


cover: Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

Industry, Koridor, Turquoise, Plastika @ AKC Attack, Zagreb, 09/04/2024

| 11/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

Dead Years, Kijamet, Okov @ Močvara, Zagreb, 02/04/2024

| 05/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

Çayír, Észlelés, Nailed In, Meanderthal @ Klaonica, Zagreb, 30/03/2024

| 01/04/2024 | ujak stanley |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES, 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 01/04/2024 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
SRIJEDA 04.07. • 20:00
Močvara
WALLS OF JERICHO (SAD)
THE PLAGUE MASS (AUSTRIJA)
HIDDEN LAYER (ZAGREB)
Upad: 55/70
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*