home > koncert > Partibrejkers @ Tvornica 05/12/2009

kontakt | search |

Partibrejkers @ Tvornica 05/12/2009

[ partibrejkers @ tvornica 05/12/2009 ]

partibrejkers @ tvornica 05/12/2009   © marin

Ne sjećam se koncerta kada se palila bakla, premda moguće mi je zamisliti da se na prvim koncertima Pipsa, Miše Kovača i naravno Prljavaca često palile stadionske baklje. Međutim, u novim okolnostima, a pogotovo pred jednom neopreznošću čuvara pri unosu spornog materijala, moram se sažaliti s ljudima koji su u trenutku paljenja bili oko te sprave. Snimljeno mojim fotićem, ovaj primitivni događaj izgledao je efektno, i naravno, kako bi se zaštitari iskupili, nije doživjela sagorijevanje cijele municije.
[ partibrejkers @ tvornica 05/12/2009 ]

partibrejkers @ tvornica 05/12/2009   © marin

Gitara Partibrejkersa Nebojša Antonijević Anton bila je fenomenalna duž noći. To je jedan od onih koncerata gdje jedan instrument daleko nadmašava ostale, i to se od početka skužilo. Naravno, to je i bilo inscenirano, kada je Anton nabio volume do granice efekta mikrofonije. Strašno. Ali da nema pokrića, to bi na kraju možda i ispalo loše. Ovako, imamo totalni rokenrol sa odličnih solažama i besprijekorno spojenim dionicama, jednom rječju Nebojša je savršeno parirao popularnosti Caneta kojeg ću sada da analiziram.
[ partibrejkers @ tvornica 05/12/2009 ]

partibrejkers @ tvornica 05/12/2009   © marin

Cane je i dalje u zavidnoj formi, uvijek lucidan do mjere hoće li poludjeti baš tu večer, ili će se suzdržati. Izvodi svoje uživljene pokrete, konstantno zahvaljuje publici, ali sa rečenicama ne duljim od Hvala mnogo. To je pridonijelo gotovo nikakvim stankama među rnr songovima, tako da je koncert bio nabrijan i totalno bez stajanja. Zaista se to rijetko viđa kod 45ogodišnjaka na sceni. U prilog tome ide i ne postojanje intermezza za predstavljanje članova. Stalo se neznatno samo na Mesečevu kći i poslednju stvar Putovati s prijateljima.



Žal mi je samo da nam nisu priuštili Prsten, ali i ovako je koncert bio s dovoljnim brojem hitova i poznatih stvari, pogotovo za stariju populaciju koja je većinom pomamila na 'samo svoj' bend. Preporuka za kraj, ako mislite da je bend oronuo nije, tek se ugrijavaju..

marin // 07/12/2009

> vidi sve fotke // see all photos


PS: Postava:
Dejan Utvar perkusionist
Nebojša Antonijević geetarist
Vladislav Rac basist
Zoran Kostić Cane (wiki) vokalist
Share    

> koncert [last wanz]

cover: kovacs  @ Tvornica kulture, Zagreb, 25/09/2022

kovacs @ Tvornica kulture, Zagreb, 25/09/2022

| 27/09/2022 | nina kc |

>> opširnije


cover: BRIJAČNICA, Dan 2 @ Tvornica kulture, Zagreb, 09.09.2022.

BRIJAČNICA, Dan 2 @ Tvornica kulture, Zagreb, 09.09.2022.

| 12/09/2022 | pedja |

>> opširnije


cover: ELENA + balans, 09/09/2022, KSET, Zagreb

ELENA + balans, 09/09/2022, KSET, Zagreb

| 12/09/2022 | horvi |

>> opširnije


cover: SUN KIL MOON @ Kino Šiška, Ljubljana, 08/09/2022

SUN KIL MOON @ Kino Šiška, Ljubljana, 08/09/2022

| 11/09/2022 | pedja |

>> opširnije


cover: Limitless Apologies: ROKO MARGETA aka GNOMAD i ĐURO DOBRANIĆ - Kudikamo?, 06/09/2022, KC Mesnička, Zagreb

Limitless Apologies: ROKO MARGETA aka GNOMAD i ĐURO DOBRANIĆ - Kudikamo?, 06/09/2022, KC Mesnička, Zagreb

| 08/09/2022 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
Partibrejkers diskografija:
2007 Sloboda ili Ništa Album - CD PGP-RTS
2002 Gramzivost i Pohlepa Album - MC/CD HI-FI CENTAR
1999 San i java Kompilacija - MC/CD HI-FI CENTAR
1999 Partibrejkers I Reizdanje - CD HI-FI CENTAR
1997 Ledeno Doba Album - MC/CD ZMEX
1996 Najbolje Od Najgoreg Kompilacija - MC/CD MuSicLand
1994 Kiselo I Slatko Album - LP/MC/CD PGP RTS/B92
1992 Zabava Još Traje Uživo - MC Sorabia Disc
1989 Partibrejkers III Album - LP/MC Jugodisk
1988 Partibrejkers II Album - LP/MC Jugodisk
1985 Partibrejkers I Album - LP/MC Jugoton
1984 Hiljadu godina/Večeras Singl Jugoton
> linkz
> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net
> najawe [blitz]
  • 30/09/2022 | zg, močvara
    progressive/ sludge
    ----------------------
    the ocean (d)
    llnn (nor)
    playgounded (gr)
  • 01/10/2022 | zg, hala park
    zabranjeno pušenje
  • 03/10/2022 | zg, močvara
    black death thrash
    ---------------------
    anal vomit (peru)
    hateful (ita)
    demiurgon (ita)
  • 06/10/2022 | zg, močvara
    terminator (zg)
  • 07/10/2022 | zg, močvara
    sludge
    --------
    suma (swe)

>> sve blitz najawe


well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*