home > mjuzik > Why Do They Call Me Mr.Happy ?

kontakt | search |

NOMEANSNO: Why Do They Call Me Mr.Happy ? (Alternative Tentacles, 1993)

Prijelomni album u karijeri Nomeansno. Poslije ovog rada postalo je jasno da braća Wright tapkaju na mjestu i da su svi aduti s epohalno važnog albuma "Wrong" potrošeni.

Tih godina etiketirani kao jazz/hard- core, ovaj sastav je bitno pomaknuo granice razgraničenog žanra od punka, rocka do noisa i najekstremnijih oblika dinamičkih ritmova lucidnosti promijenivši veliki dio shvaćanja onovremene alternativne punk/rock - garažne struje koja je svoj kamen temeljac imala na zasadima velikana 80-tih Minutemana i Husker Du. Album je dobio pozitivne ocjene, ali je ipak podbacio jer je sve ostalo na svom početku; žestoki bas ritmovi, brzi prijelazi na bubnjevima, karizmatični vokali, melodične linije koje balansiraju između tradicije i paradoksa, tekstovi na rubu dozvoljenog socijalnog morala koji u sebi ne nose nikakve političke konstrukcije već moralne poruke…

Nomeansno su ovime albumom ostali žestoki i moćni u naboju, te uobičajeni u izrazu tako da se njihova karijera nastavila odvijati u strogo zacrtanim okvirima koje su postavili albumom "Wrong", no nikada više nisu uspjeli ponoviti takvo remek- djelo. "Mr.Happy" je to samo potvrdio.

horvi // 25/05/2003

Share    

> mjuzik [last wanz]

cover: Howl

JOHN FOXX & THE MATHS: Howl (2020)

| 31/07/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Engele, bengele, banda svira...

PARTLEKI: Engele, bengele, banda svira... (2020)

| 27/07/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: The Gereg

THE HU: The Gereg (2020)

| 16/07/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: Si kak jen

OGENJ: Si kak jen (2020)

| 10/07/2020 | horvi |

>> opširnije


cover: White Lazy Boy, EP

MELVINS & MUDHONEY: White Lazy Boy, EP (2020)

| 06/07/2020 | horvi |

>> opširnije


> chek us aut!
> diskografija
cover: Why Do They Call Me Mr.Happy ?
  • mama (1984)
  • sex mad (1987)
  • small parts isolated & destroyed (1988)
  • wrong (1989)
  • 0+2=1 (1991)
  • why do they call me mr. happy? (1993)
  • mr. right & mr. wrong (1994)
  • dance of the headless bourgeoisie (1998)
  • one (2000)
  • generic shame (2001)
  • peoples choice (2004)

> rilejted? [@ terapija.net]
> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*